۲۶ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۵۸
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83714815
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چین با کمپین «در خانه بمانید» کرونا را شکست داد

پکن- ایرنا- به جرات می توان مدعی شد در چین پس از پزشکان و پرستاران که پیشرو مبارزه با ویروس کرونا بودند، مردم این کشور بیشترین سهم را در شکست کرونا داشتند آنها با اجرای کمپین «در خانه بمانید» بر کرونا پیروز شدند.

گوش به فرمان بودن مردم چین و همراهی آنها با تدابیر اتخاذ شده دولتمردان و همکاری با دولت و نهادهای مسئول یکی از مهم ترین و موثرتری اقدامات این کشور در راستای جنگ با کرونا بوده است.

در واقع مردم چین با اجرای تمامی بخشنامه ها و اطلاعیه ها و خودداری از اقدامات خودسرانه و اجرای تدابیر یاد شده بدون استفاده از هر اسلحه ای به جنگ با کرونا رفتند و  «همراهی و همکاری» تنها سلاح آنها در نبرد با ویروس مرموز بود.

وقتی که ویروس در شهر ووهان مرکز چین شیوع پیدا کرد، تدابیر پیشگیری،  کنترل، نظارت،  قرنطینه و قفل کردن شهرها یکی یکی شروع شد در همان روزهای نخست بسیاری از شهرها تدابیر قرنطینه را به اجرا گذاشتند مردم هم به استقبال تصمیم گیری ها رفتند سرپیچی نکردند موضوع را جدی تلقی کردند و هرگز ویروس کرونا را به مزاح و شوخی نگرفتند.

نزدیک به ۵۰۰ میلیون نفر از همان روزهای اول شیوع بیماری به خانه ها رفتند و خود را قرنطینه کردند نزدیک به ۱۰ میلیون نفر برای دو ماه در شهر ووهان بدون هیچگونه اعتراضی خود را قرنطینه کردند.

کلان شهرهایی چون پکن،  شانگهای و گوانگجو از شمال و شرق گرفته تا جنوب در کنار ۸۰ شهر دیگر قرنطینه شدند بیش از یک میلیارد نفر از مردم در قرنطینه قرار گرفتند که در بسیاری از موارد البته اجباری هم بود.

مردم قبول کردند باید با ناقضان این تدابیر مخالفت کرد جریمه هایی برای شکنندگان قوانین و مقررات در نظر گرفته شد آنها جنگ با کرونا را به مثابه حراست از امنیت ملی خود تلقی کردند.

دولتمردان و مردم چین بجای فرافکنی به خود نگاه کردند تدابیر را از داخل شروع کردند درهای بسیاری از کشورها به روی آنها بسته شد اما درهای همدردی و همکاری میان آنها باز شد آنها بی توجه به سنگ اندازی ها و مشکلات داخلی و خارجی قرنطینه را شروع کردند میلیون ها نفر در سراسر کشور به خانه ها رفتند.  

آنها بجز موارد ضروری از خانه خارج نمی شدند حتی امروز که شمار مبتلایان کرونا در بسیاری از روزها در شهر ووهان به زیر ۱۰ نفر رسیده است باز هم مردم ماسک از صورت برنداشته اند و از تجمعات پرهیز می کنند.

همه تجمعات تعطیل و همه مراکز تفریحی تعطیل شد کارخانه ها و شرکت ها تعطیل شدند و مردم با این همکاری وسیع در طول دو ماه، شمار مبتلایان به ویروس را به نزدیک صفر رساند و اکنون در آستانه یک پیروزی بزرگ قرار گرفته اند.

داشتن بیش از ۸۰ هزار مبتلا در کشوری با یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر جمعیت نشان می دهد ترخ ابتلا از بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر است رمز این پیروزی همراهی دولت و ملت چین است شاید برای همین بود که روزنامه گلوبال تایمز نوشت کجای دنیا می تواند چنین حرکت عظیمی را شاهد بود که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر یکپارچه تابع مقررات باشند و از دستورهای دولتمردان پیروی کنند و این پیروزی مدیون مردم چین و استقامت و گوش به فرمان بودن آنهاست.

دولت تمامی برنامه های جمعی را در پارک ها،  گردشگاه ها،  مراکز تفریحی و سینماها تعطیل کرد تجمعات حتی در کوهستان ها نیز ممنوع شد تمامی شهرها در داخل و بیرون و حتی در محوطه های روستایی نیز تدابیر قرنطینه را جدی تلقی کردند.

در شهر پکن مردم حتی از تجمع در بیرون شهر نیز خودداری کردند آنها حتی از رفتن به مکان های تفریحی در خارج از پایتخت خودداری کردند و از پخت و پز حتی در پارک ها و کوهستان ها و مناطق بیرون شهری نیز خودداری ورزیدند تا مبادا تجمعی صورت گیرد.

آنها دریافتند که راه مبارزه با ویروس کرونا دوری از ارتباطات است دستور قطع ارتباطات را مراعات کردند در خانه ها ماندند زمان بیرون رفتن ماسک زدند دولت نیز بین آنها ماسک توزیع کرد و هرگز توصیه نکرد که زدن ماسک لازم نیست بلکه از روز نخست اعلام کرد که همه باید ماسک بزنند این طور شد که همه مردم چین یکپارچه ماسک برصورت داشتند.

آنها می دانستند اگر کسی ماسک نداشته باشد و مبتلا به ویروس کرونا باشد در جریان سرفه کردن اطرافیانش را آلوده می کند و لذا این توصیه را بر خلاف رویه برخی از کشورها جدی تلقی کردند ماسک زدن های عمومی،  ارتباطات کم، ماندن در خانه و گوش دادن به حرف مسوولان و همراهی با هر تدبیر ضروری باعث شد تا نهایتا کرونا را تحت کنترل بگیرند.

«هان» از شهروندان پکنی مردم می گوید ما بعد از انقلاب فرهنگی سال ۱۹۷۶ چین چنین شرایطی نداشتیم این یکپارچگی بی نظیر بود ما با بزرگترین بحران از سال ۱۹۴۹ میلادی روبرو شدیم و با وحدت و انسجام ملت و دولت، موفق به عبور از این دوره شدیم.

کاترین ماسون از دانشگاه براون می گوید: عجب مردمی هستند مردم چین که تا این اندازه با فرامین همراه شدند و دستورها را اجرا کردند و بدون اعتراض و در راستای منافع بهداشتی،  مردمی و ملی تدابیر را مو به مو مراعات کردند.

آلکساندر وایت از دانشگاه هاپکینز شعور سیاسی و فرهنگی مردم چین را مثال زدنی توصیف کرده و اجرای تدابیر دقیق از سوی آنها را فرهنگ خوب مردم چین دانسته است.

او می گوید: آنها دیگر فکر نمی کردند که فقط خودشان مریض می شوند و یا خود در معرض تهدید هستند آنها می دانستند هر فردی که مریض و مبتلا شود در واقع یک تهدید برای کل مردم و نهایتا کل کشور است این یک شعور سیاسی و مشارکت فرهنگی و سیاسی بالا از سوی مردم یک کشور به حساب می آید.

در واقع اخلاق در چین با شیوع کرونا فدا نشد و فرهنگ بهداشتی مردم نیز ارتقا یافت در راستای مبارزه با کرونا مردم چین وفاداری خود را به نظام اثبات کردند و با اجرای تدابیر کشوری و ملی کرونا را به مرز نابودی در داخل مرزهای خود رساندند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha