شناسایی تعدادی از مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای اسلامآباد، کراچی، کویته و حیدرآباد باعث نگرانی مردم این مناطق از ابتلا به این بیماری شده است و مسوولان با توصیه هایی در صدد کاهش نگرانی مردم هستند.
بنابر گفته مقامات پاکستانی و اطلاعات بروز رسانی شده امروز (یکشنبه) تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور به ۳۴ نفر رسیده است که چهار تن از این افراد پس از بهبودی از مراکز نگهداری ویژه مرخص شده اند.
مقامات پاکستانی نیز این روزها در کنار ترویج برنامههای آموزشی برای پیشگیری از بیماری کرونا، از مردم میخواهند که برای در امان ماندن از پدیده کرونا به تمهیداتی که دولت اعلام میکند توجه کرده و از این راهکارها برای حفاظت از خود و سایر شهروندان استفاده کنند.
دعوت مسئولان از مردم برای همبستگی
این روزها پاکستانیها نسبت به شیوع کرونا در این کشور دچار وحشت شده اند و اقدامات دولت برای غلبه بر این بیماری را کافی نمی دانند.
اما مقامات پاکستانی با بی مورد دانستن نگرانی مردم معتقدند اقدامات دولت در خصوص تعطیلی چند هفتهای مدارس، دانشگاهها و محدودیت فعالیت فرودگاهها برای رصد آسانتر وضعیت پس از ابتلای برخی از افراد به کرونا است.
وزیر بهداشت پاکستان میگوید: تاکنون هیچ موردی مربوط به انتقال ویروس کرونا از یک فرد به فرد دیگر شناسایی نشده و تمامی موارد مربوط به اتباع بازگشتی پاکستان از دیگر کشورها میباشد.
بر همین اساس مقامهای عالی رتبه پاکستان از مردم خود خواستهاند تا امید خود را از دست ندهند و ضمن همبستگی ملی و پرهیز از وحشت به دولت برای شکست کرونا کمک کنند.
"عمرانخان" نخست وزیرپاکستان در یک پیام توییتری خطاب به مردم این کشور گفته است که وی شخصاً وضعیت حاکم در کشور و اقدامات مسئولان برای مقابله با تهدید شیوع کرونا را از نزدیک رصد کرده و به زودی از شبکه ملی پاکستان با مردم صحبت خواهد کرد.
توصیه شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی به مردم
همزمان با برنامههای دولت در ایالات و شهرهای مختلف پاکستان برای آگاهی بخشی به مردم برای رعایت بهداشت شخصی و مراقب ویژه نسبت به درمان خود و اطرافیانشان، هنرمندان، جامعه فرهنگی، شخصیتهای هنری و اجتماعی در پاکستان نیز از مردم خواستند به طور هماهنگ برای شکست کرونا کمک کنند.
این روزها هنرمندانو شخصیتهای نام آشنای پاکستان در صفحههای شخصی خود به ویژه در توییتر از مردم خواستند ضمن خودداری از حضور در مراکز شلوغ ،رستوران ها و مراکز خرید از کودکان و افراد سالخورده بیشتر مراقبت کنند.
"ظفر میرزا" وزیر بهداشت پاکستان و دستیار ویژه نخست وزیر ، پاکستان را چهلو هشتمین کشوری دانست که اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در آن گزارش شد.
وی این روزها بیشتر از دیگرر مقامات پاکستانی در نشستهای خبری، جلسات مربوط به بررسی وضعیت کرونا و حضور در برنامههای خبری در شبکهها دیده میشود.
ظفر میرزا از زمان داغ شدن بحث کرونا در پاکستان به صورت مستمر در صفحه توییتر خود حاضر شده و تدابیر لازم و اطلاعات جدید درباره مبتلایان به ویروس کرنا را به مردم پاکستان گزارش میدهد.
وی همچنین با انتشار ویدئو و تصاویری مربوط به راههای پیشگیری از ویروس کورنا؛ از مردم پاکستان خواسته تا به جای ترس و وحشت بیمورد، مراقب سلامتی خود باشند و با مشاهده هرگونه علائم مشابه کرونا، بدون درنگ با شمارههای مخصوص ارتباط با مراکز کنترل ویروس کورونا تماس گرفته و یا خود را به نزدیکترین بیمارستان ویژه آزمایش بیماری کرونا برسانند.
ارتش دولت را برای مبارزه کرونا همراهی میکند
دولتهای سیاسی در پاکستان همواره در بحرانهای ملی نظیر سیل، زلزله و حتی برخورد با چالشهای سیاسی و امنیتی در جامعه این کشور از ظرفیتهای نیروهای مسلح استفاده کردهاند و این بار نیز پدیده ویروس کووید-۱۹ باعث تا یکبار دیگران رهبران سیاسی پاکستان در کنار ارتش و سایر نهادهای امنیتی کشور برای تدوین نقشه راه مشترک، اقدام کند.
علاوه بر حضور روسای نیروهای مسلح و همچنین سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی در جلسه اخیر کمیته امنیت ملی پاکستان که ۲ روز پیش برگزار شد، وزیر بهداشت این کشور جلسه فوقالعادهای را نیز با حضور مسئولان بخشهای سلامت و پزشکی نیروهای مسلح برگزار کند.
انتظار میرود که دولت پاکستان از ظرفیتهای ارتش و سایر نهادهای پزشکی وابسته به نیروهای مسلح برای مقابله با بحران کرونا، درمان بیماران، جبران کمبودهای بیمارستانی و تجهیزات پزشکی و از همه مهم تر شناسایی موارد مشکوک به کرونا در مناطق مختلف این کشور، تا روزهای آینده استفاده کند.
نگرانی کمیاب شدن ماسک و سایر اقلام بهداشتی در پاکستان
همزمان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا در پاکستان، رسانههای اینکشور می گویند که بیم آن میرود،که ماسک و سایر اقلام بهداشتی با کمبود مواجه شود.
منابع خبری گزارش دادند؛ احتکار ماسک و لوازم بهداشتی در برخی از شهرهای پاکستان موجب کمیاب شدن این وسیلهها و یا افزایش قیمت آن شده است.
در عین حال مسئولان بهداشتی پاکستان میگویند که در شرایط فعلی برای هر شهروند استفاده از ماسک لازم نیست و تنها افرادی که دچار سرما خوردگی یا سرفه و حتی بیماری تنفسی هستند ملزم به استفاده از ماسک و دستکش بهداشتی هستند.
در عین حال وزیر بهداشت پاکستان شب گذشته در برنامه شبکه HUM new این کشور به کمبود برخی از تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه تنفس مصنوعی اذعان کرد و گفت: احتمال واردات هزار دستگاه تنفس مصنوعی از خارج وجود دارد.
تشکیل اتاق عملیاتی کرونا و آغاز فرآیند عفونتزدایی
دولت پاکستان از روزهای گذشته برای رصد دقیقتر وضعیت حاکم در این کشور اتاق فرماندهی عملیات کرونا را به سرپرستی سازمان مدیریت بحران ملی این کشور تشکیل داد.
کار این اتاق عملیاتی، نظارت دقیق بر اقدامات معاینه و خدمات درمانی در فرودگاهها، مراکز شلوغ، نهادهای مردمی و دولتی است و همچنین تیمهای امدادی در مناطق مختلف پاکستان با دریافت پیام فوری از اتاق فرماندهی عملیات کرونا، برای رسیدن به محلی که فرد مبتلا به ویروس شناسایی شده، اقدام کرده و بیمار را به مرکز ویژه نگهداری مبتلایان کرونایی منتقل میکنند.
در همین حال ضدعفونی معابر و اماکن مختلف از جمله ایستگاههای قطار و فرودگاهها در شهرهای راولپندی، اسلامآباد، لاهور و کراچی آغاز شده و این فرآیند از سوی اتاق فرماندهی عملیات کرونا رصد میشود.
فرآیند عفونتزدایی در سایر شهرهای های پاکستان نیز از فردا آغاز خواهد شد و گفته میشود سازمان مدیریت بحران ملی این کشور هزاران نفر را در این عملیاتها به خدمت خواهد گرفت.
نظر شما