جمال رحمتی این روزها با مجموعه انیمیشن هفت خوان کرونایی موفق شده بینندگان زیادی را در شبکه های اجتماعی جذب این اثر کند. انیمیشن یا پویانمایی هفتخوان کرونایی با بهره از شخصیت های شاهنامه همچون رستم در ۷ قسمت توسط جمال رحمتی و با صداپیشگی محمدرضا صولتی با موضوع مبارزه با کرونا با هدف روحیهبخشی به مردم روزهای شیوع بیماری کرونا ساخته و عرضه شده است که در اولین قسمت این اثر با عنوان رستم و زکریا علیه کرونا شاهد مبارزه رستم با ویروس کرونا هستیم که در این نبرد رستم با گرز و شمشیر و تفنگ قادر به شکست این ویروس نیست و در نهایت با الکلی که زکریای رازی برایش می آورد ویروس را از بین می برد.
وی در تشریح انتخاب شخصیت های انیمیشن خود از درون شاهنامه گفت: هر کشوری در ادبیات کهن خود یکسری قهرمان دارد که شکل اسطورهای به خود گرفته اند و در آن منطقه به سمبل تبدیل شدند. رستم سرآمد پهلوانان و قهرمانان در ادبیات کهن ایران است و می توانست برای این اثر انیمیشن شخصیت مناسبی باشد.
رحمتی ادامه داد: بیشتر مواجه های هنری شاهنامه در یک برخورد جدی شکل میگیرد که معمولا نمیتوان با آن شوخی کرد اما در فضای موجود که اخبار تلخ مرگ و میر بر سر مردم آوار شده است و مخاطبان در حجم بالای این اخبار درست و نادرست سرگردان هستند فکر کردم چنین کاری می تواند در شکستن فضای موجود نقش داشته باشد و آرامش را برای آنها به ارمغان آورد.
برای گذر از این بحران به آرامش نیاز داریم و استقبال گسترده از این اثر ثابت کرد که در شرایط موجود جامعه تشنه چنین کارهایی است. قرار نیست که بحرانی پیش نیاید مهم شکل برخورد با بحران است که باید تلاش کرد به جامعه روحیه داد تا بتوانند مدبرانه از این شرایط عبور کنند.
این کارتونیست با اشاره به از بین بردن این ویروس با الکل در این انیمیشن گفت: مواجهه با روش های علمی پذیرفته شده است و هر کس بخواهد آن را انکار کند خود حذف می شود و بزرگی واقعیت آن را نادیده خواهد گرفت. امروز نمی توان با روش های سنتی همچون عنبر نسارا این بیماری را درمان کرد و باید تسلیم روش های نوین علم پزشکی شد.
وی از ارائه بخش دوم این انیمیشن در آینده نزدیک خبر داد و گفت: شخصیت های رستم، اسب، ویروس و زکریای رازی به صورت ثابت هستند و داستان ها از دل شاهنامه استخراج میشود؛ اما به صورت کامل به آن وفادار نخواهیم بود که برای مثال در یکی از این آثار موضوع به سفر اختصاص دارد که نمی توانستیم آن را با داستان های شاهنامه بسازیم.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است. شمار جان باختگان ویروس کرونا تاکنون در جهان به پنج هزار و ۴۳۶ نفر و آمار مبتلایان هم به ۱۴۵ هزار و ۶۸۶ نفر رسیده است.
نظر شما