محمد نوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه اساسا تشکل ها در هر صنفی می توانند دو عملکرد کلی داشته باشند؛ اظهار داشت: نخست درگیر کردن افراد هر صنف در سیاست گذاری ها و انجام کارهای گروهی دوم اینکه از آنجایی که تشکل ها شناخت کافی از منطقه و صنف خود دارند، می توانند تصمیمات خوبی در مواقع بحران اتخاذ کنند.
وی با بیان اینکه تشکل ها در اجرای سیاست گذاری های جامعه نیز نقش موثری دارند، ادامه داد: زمانی که تصمیم گیری توسط مسئولان انجام می شود، تشکل ها می توانند آن را برای مردم و زیرگروه های خود ملموس و قابل فهم تر کنند.
فعالیتهای خودجوش
نوری تصریح کرد: در موضوع کرونا و سایر بحران ها، مردم خارج از سیستم دولتی با استفاده از فضای مجازی خود را تا حدودی ساماندهی کرده اند و فارغ از حاکمیت به تنظیم گری رسیده اند. به عنوان مثال حتی در کمک رسانی ها و اجرای قرنطینه نیز تشکل ها و انجمن های مردم نهاد به خوبی عمل کرده اند.
دبیر انجمن اسلامی ترقی خواه امیر کبیر ادامه داد: نیاز است مردم و تشکل ها بیشتر در تصمیم گیری ها و بحران ها نقش خود را ایفا کنند و اگر بسیاری از مسوولیت ها به آنها سپرده شود، می توانند موفق تر عمل کنند.
تامین تجهیزات توسط تشکلهای دانشگاهی
نوری ادامه داد: تشکل های دانشجویی می توانند متناسب با یک دید واقعی و با استفاده از ظرفیت های خود مردم را راهنمایی کنند. همچنین تشکل های دانشگاه های علوم پزشکی و شورای صنفی در این شرایط همکاری کرده و به صورت خودجوش تجهیزاتی برای مهار کرونا را فراهم کرده اند.
وی افزود: برخی دیگر از تشکل ها به دلیل تخصص خود می توانند در بحران ها نقش به سزایی ایفا کنند. این مراکز در مهار کرونا نیز موفق عمل کرده اند و در صورت داشتن فضای بیشتر برای فعالیت می توانند تاثیر بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال تشکل های آرمان علم و صنعت و آزاداندیش علامه طباطبایی در خصوص موضوع کرونا آگاهی رسانی بسیار خوبی انجام دادند.
این عضو تشکل دانشجویی دانشگاه امیرکبیر تصریح کرد: وظیفه اول تشکل دانشجویی پیگیری موضوعات مربوط به دانشگاه در خصوص بیماری کرونا است و در مرحله دوم اطلاع رسانی به دانشجویان و تکذیب اخبار دروغ برای تنویر افکار عمومی است تا شایعه و ترس بین دانشجویان رواج پیدا نکند.
نوری عنوان کرد: در شرایط بحرانی حال حاضر به واسطه کار مداوم و اعتماد عمومی که به نهادها جلب شده است، تشکل ها می توانند وضعیت را کنترل کنند تا بحران ها قابل مدیریت شوند و مرجع قابل اعتمادی برای اخبار و اطلاع رسانی ها باشند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است. شمار جان باختگان ویروس کرونا تاکنون در جهان به پنج هزار و ۴۳۶ نفر و آمار مبتلایان هم به ۱۴۵ هزار و ۶۸۶ نفر رسیده است.
شمار کل مبتلایان به کرونا در چین به ۸۰ هزار و ۸۲۴ تن و شمار کسانی که به دلیل ابتلا به این ویروس جان باخته اند هم به سه هزار و ۱۸۹ نفر رسیده است.
تاکنون ۱۳ هزار و ۹۳۸ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۷۲۴ نفر فوت کرده و ۴ هزار و ۷۹۰ نفر نیز بهبود یافتهاند.
نظر شما