۲۵ اسفند ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 83715245
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کرونا جان هنر را در جهان گرفت

۲۵ اسفند ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83715245
کرونا جان هنر را در جهان گرفت

تهران- ایرنا- شیوع ویروز کرونا از زمانی که در جهان جان گرفت، هنر را نیز تحت‌تاثیر قرار داد و با سرایت به کشورهای مختلف، مسئولان هنری را بر آن داشت موزه‌ها و مراکز فرهنگی را برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن، تعطیل کنند.

این بیماری نخست از چین موجودیت یافت و سپس به دیگر نقاط دنیا از جمله کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی سرایت کرد. روزنامه هنر چاپ لندن در گزارشی مبسوط، آنچه را این ویروس بر سر موزه ها و مراکز فرهنگی جهان آورده، شرح داده است.

اروپا

ایتالیا اولین کشور در اروپا و دومین کشور پس از چین بود که بیش از سایر کشورها تحت تاثیر این ویروس قرار گفت و درپی اعلام وضعیت فوق العاده در ایتالیا، موزه ها و میراث فرهنگی این کشور تا ۳ آوریل (۱۵ فروردین ۹۹) تعطیل خواهد بود.

این تصمیم بدان معناست که برگزاری نمایشگاهی از آثار رافائل نقاش دوره رنسانس ایتالیا به مناسبت پانصدمین سال مرگ وی، فعلا منتفی است. قرار بود این نمایشگاه تا ۲ ژوئن (۱۳ خرداد ۹۹) دایر باشد. موزه واتیکان نیز هم جهت با سیاست های اتخاذ شده دولت ایتالیا، تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

امسال، دو سالانه معماری ونیز به جای ۶ ماه، ۳ ماه برگزار می شود. مراسم گشایش این دو سالانه از ۲۳ می (۳ خرداد ۹۹) به ۲۹ اوت (۸ شهریور ۹۹) موکول شد. تاریخ اختتامیه این دو سالانه نیز ۲۹ نوامبر (۹ آذر ۹۹) اعلام شده است.

اسپانیا دومین کشور در اروپاست که بیش از سایر کشورها کرونا در آن شایع شده است. وزارت فرهنگ و ورزش اسپانیا همه موزه های دولتی و آرشیوها در سراسر این کشور را تا اطلاع ثانوی بسته است. دولت اسپانیا قبلا موزه های بزرگ مادرید همچون پرادو (Prado)، رینا سوفیا (Reina Sofía) و تیسن بورنمیسا (Thyssen-Bornemisza) را تعطیل کرده بود.

مسئولان کلیسای ساگرادا فامیلیا (Sagrada Família) در بارسلون نیز عملیات مرمت و بازسازی این مکان را متوقف کرده اند و بازدید از این مکان ممنوع شده است.

در آلمان نیز بنیاد میراث فرهنگی پروسیان (Prussian) اعلام کرد موزه های دولتی برلین از ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) تا ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین ۹۹) تعطیل است. همچنین کاخ ها و منازل مجلل در برلین و برندنبورگ بسته است و یازدهمین دو سالانه برلین به حال تعلیق درآمده است.

دولت برلین پیشتر کنسرت ها و تئاترهای محل تجمع بیش از ۵۰۰ نفر را بسته بود و دهها موزه آلمانی از این رویکرد تبعیت کردند. با این حال، کارمندان موزه یهودی برلین گفتند که کار روی موزه کودکان و نمایشگاه جدید آنوها (ANOHA) را که قرار است طبق برنامه اواسط ماه می (اواخر اردیبهشت ۹۹) تکمیل شود، ادامه می دهند. مونیکا گروترس (Monika Grütters) وزیر فرهنگ آلمان به موسسات فرهنگی و هنرمندانی که از قبل شیوع کرونا خسران مالی می بینند، قول کمک مالی داده است.

مدیران موزه های اتریش نیز تصمیم گرفتند برای جلوگیری از شیوع کرونا همه موزه های عمومی فدرال را تا آخر مارس (۱۲ فروردین ۹۹) تعطیل کنند. همچنین تاریخ افتتاح موزه جدید آلبرتینا مدرن (Albertina Modern) در وین در روز ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) تا اطلاع ثانوی به بعد موکول شده است.

موزه های فرانسه نیز هم راستا با ممنوعیت تجمعات بیش از ۱۰۰ نفر در این کشور، تا اطلاع ثانوی بسته اند. این موزه ها و اماکن شامل موزه لوور، موزه اورسی، موسسه فرهنگی – هنری پمپیدو و گراند پله یا کاخ بزرگ پاریس و کاخ ورسای است. برج ایفل نیز بسته شده است. نمایشگاه هایی که قرار بود در ماه های مارس و آوریل (اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹) برگزار شود، به زمان دیگری موکول شده است.

موزه لوور که پربازدیدترین موزه جهان است، اعلام کرده که تنها افرادی که بلیط آنلاین رزرو کرده اند، حق ورود به این موزه را دارند. بهای بلیط های خریداری شده این موزه از قبل، پس داده می شود.

هلند نیز تجمعات بیش از ۱۰۰ نفر را ممنوع کرده و به همین دلیل، موزه هایی چون موزه ون گوگ در این کشور تا ۳۱ مارس (۱۲ فروردین ۹۹) تعطیل شده است.

در همین حال، دولت فدرال بلژیک دستور تعلیق فعالیت های هنری را از ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) تا ۳ آوریل (۱۵ فروردین ۹۹) صادر کرده است. این دستور شامل همه فعالیت های هنری صرف نظر از اندازه و بزرگی آن و خصوصی یا دولتی بودن شان است.

شورای فدرال سوئیس ۱۳ مارس (۲۳ اسفند) رویدادهای عمومی یا خصوصی با بیش از ۱۰۰ نفر را تا پایان آوریل (۱۱ اردیبهشت ۹۹) ممنوع برشمرد که شامل موزه ها نیز می شود.

کشور پرتغال نیز تا ۹ آوریل (۲۱ فروردین ۹۹) وضعیت فوق العاده ملی اعلام کرد و تجمعات بیش از یک هزار نفر در فضای بسته و بیش از ۵ هزار نفر در فضای باز را ممنوع دانست. موزه ها، نگارخانه ها، کتابخانه ها و تئاترهای شهر لیسبون تعطیل شد. همچنین موزه گالوست گلبنکیان (Calouste Gulbenkian) تا ۳ آوریل (۱۵ فروردین ۹۹) و موزه هنر، معماری و فناوری بلژیک تا اطلاع ثانوی بسته است.

موسسات فرهنگی از جمله موزه ملی، نگارخانه ملی و موزه هنرهای مدرن لوئیزیانا (Louisiana) در دانمارک نیز تا ۲۷ مارس (۸ فروردین ۹۹) تعطیل است. اما سوئد پس از آنکه توصیه های بهداشتی را برای مردم صادر کرد، به موزه ملی استکهلم و موزه هنرهای معاصر و مدرن استکهلم (Moderna Museet) اجازه ادامه فعالیت داد مشروط براینکه تعداد بازدیدکنندگان در هر زمان از ۵۰۰ نفر فراتر نرود.

از سویی، نگارخانه ملی فنلاند سه مرکز واقع در هلسینکی را طبق روال عادی فعال نگه داشت اما تعداد مراجعان را به حداکثر ۵۰۰ نفر کاهش داد. موزه آموس رکس (Amos Rex) هلسینکی که از محل بودجه خصوصی اداره می شود، شمار بازدیدکنندگان خود را به ۳۰۰ نفر رساند.

در این میان، همه رویدادهای فرهنگی در نروژ ممنوع شده و به همین منظور، درهای موزه مونک (Munch) در اسلو تا اطلاع ثانوی بسته است. موزه های ایرلند از جمله موزه ملی ایرلند، نگارخانه ملی ایرلند و موزه هنرهای مدرن آیریش (Irish) در دوبلین و تئاترهای بزرگ تا ۲۹ مارس (۱۰ فروردین ۹۹) تعطیل اعلام شده است. وزارت فرهنگ یونان نیز اعلام کرد موزه ها و اماکن باستان شناسی این کشور تا ۳۰ مارس (۱۱ فروردین ۹۹) بسته است.

انگلیس

مجموعه ولکام (Wellcome) لندن که بر موضوعات مشترک بین بهداشت و فرهنگ متمرکز است، اعلام کرد که از ۱۷ مارس (۲۷ اسفند) بازدید کارکنان و مردم از این مکان را ممنوع می کند.

روسیه

روسیه نیز برای جلوگیری از شیوع کرونا تمهیداتی را اندیشیده است. آنتون بلوف (Anton Belov) مدیر موزه هنرهای معاصر گاراژ در مسکو اعلام کرد که این موزه، مرکز آموزش، کتابخانه و آرشیو پارک گورکی (Gorky Park) از روز ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) بسته است.

آمریکای شمالی

شماری از موزه های آمریکا از جمله موزه هنرهای مدرن، موزه سولومون گوگنهایم (Solomon R. Guggenheim)، موزه هنر آمریکایی ویتنی (Whitney)، مجموعه فریک (Frick)، موزه بروکلین (Brooklyn) و غیره روز ۱۲ مارس (۲۲ اسفند) تعطیلی خود را برای مقابله با کرونا اعلام کردند.

کتابخانه و موزه مورگان، موزه هنر فولک آمریکا (American Folk Art)، موزه هنرهای برانکس (Bronx)، موزه نوگوچی (Noguchi)، موزه استودیو هارلم (Studio Museum) و موزه دل باریو (del Barrio) نیز به فهرست اماکن تعطیلی افزوده شدند.

به علاوه موسسات هنری و موزه های دیگری در سراسر آمریکا خبر از توقف فعالیت خود در روزهای کرونایی دادند. موزه ملی کانادا نیز اعلام کرد موسسات آن در سراسر این کشور از جمله نگارخانه ملی کانادا در اوتاوا و موزه تاریخ کانادا از ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) تا اطلاع ثانوی تعطیل است. نگارخانه هنری انتاریو و موزه هنرهای معاصر تورنتو نیز خبر تعطیلی خود تا اوایل آوریل (اواسط فروردین ۹۹) را اعلام کردند.

آسیا

اما خبر خوب در مورد کرونا اینکه موزه های آسیا پس از تعطیلی طولانی مدت، قرنطینه شهرها و آزمایش های انجام شده روی افراد مبتلا، شروع به بازگشایی کرده اند. در همین راستا، موزه های واقع در چین، کره جنوبی و ژاپن پس از سرکوب این بیماری، فعالیت خود را از سرگرفته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha