۲۵ اسفند ۱۳۹۸، ۱۹:۰۵
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83715581
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آیا دعوای پاکستان و هند در ایستگاه "سارک" متوقف می‌شود؟

اسلام‌آباد - ایرنا - شیوع ویروس کووید-۱۹ در جهان از جمله در شبه‌قاره باعث شد تا هند پیشنهاد گردهمایی اعضای اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا موسوم به (سارک) جهت مقابله مشترک با این تهدید را مطرح کند که با استقبال فوری پاکستان روبرو شد؛ اما بحث این است که آیا اختلافات این دو کشور رقیب که دلیل غیرفعال ماندن گروه سارک عنوان می‌شود، در این ایستگاه متوقف خواهد شد.

رسانه‌های پاکستان امروز (یکشنبه) پیشنهاد "نارندرا مودی" نخست وزیر هند برای برگزاری نشست ویدئو کنفرانسی رهبران کشورهای سارک را اذعان دهلی‌نو به مواضع اسلام‌آباد مبنی بر اهمیت نقش سارک و هم‌افزایی میان کشورهای جنوب آسیا تعبیر می‌کنند.

براساس این گزارش، هند از پاکستان برای مشارکت در نشست رهبران اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا دعوت کرده و طرف پاکستانی نیز برای شرکت در این نشست در سطح وزیر ابراز تمایل کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته اعلام کرد:  مقابله با تهدید شیوع ویروس کرونا نیاز به تلاش های هماهنگ در سطح جهانی و منطقه ای دارد.

خانم «عایشه فاروقی» در این خصوص گفت: وزیر بهداشت پاکستان  آماده رایزنی با اعضای سارک و برگزاری نشست ویدئو کنفرانس برای بررسی بحران کرونا است.

مواضع دولت اسلام آباد برای هماهنگی جدید میان اعضای سارک در حالی عنوان می شود که «نارندرا مودی» نخست وزیر هند پیشنهاد کرد تا رهبران کشورهای عضو سارک جهت مقابله با شیوع کرونا در منطقه یک طرح کلی را تدوین کنند.

مودی روز جمعه در یک پیام توییتری پیشنهاد برگزاری نشست ویدئو کنفرانسی با حضور رهبران کشورهای عضو سارک برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ را داد.

آیا اختلافات رقبای شبه قاره در ایستگاه سارک متوقف می‌شود؟

هند و پاکستان از اسفندماه سال گذشته و تشدید تنش های دو طرف بر سر کشمیر در بسیاری از مجامع منطقه ای و بین المللی یکدیگر را به باد انتقاد گرفته و جدال سیاسیون دو کشور همیشه ماجراساز بوده است.

اکنون گزارش‌ها حاکی از حضور دوباره مقام‌های پاکستان و هند کنار هم، اما اینبار در مجمع سازمان سارک است و با توجه به مواضع نرم طرفین جهت توسعه همکاری‌های منطقه‌ای، این امر نشان دهنده کاهش اختلافات و یا حداقل جلوگیری از تنش با هدف مقابله با تهدید ویروس کرونا است.

سازمان سارک از سال ۲۰۱۶ تاکنون نتوانسته است نشست سالانه خود را برگزار کند که عمده ترین دلیل آن تشدید تنش های سیاسی میان پاکستان و هند به عنوان دو رقیب سنتی در جنوب آسیا عنوان می شود.

اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای جنوب آسیا (SAARC) یک سازمان سیاسی و اقتصادی متشکل از هشت کشور در جنوب آسیاست که مجموع جمعیت کشورهای عضو آن تقریباً ۱٫۵ میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و از نظر جمعیت، حوزه تأثیر آن گذاری آن از هر سازمان منطقه‌ای دیگر بیشتر است.

این سازمان در ۱۷ آذر ۱۳۶۴ توسط هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال، مالدیو و بوتان تأسیس شد که افغانستان نیز در  فروردین ۱۳۸۶، در خلال چهاردهمین نشست اتحادیه به عضویت آن در آمد.

کشورهای ایران و چین نیز که از اعضای ناظر این سازمان هستند، درخواست عضویت در این سازمان را دارند.

دبیرخانه دائمی سارک، در کاتماندو پایتخت کشور نپال واقع شده و هدف از تشکیل این اتحادیه، افزایش همکاری‌های متقابل میان کشورهای عضو است.

به گفته مقامات بهداشت پاکستان شمار مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای مختلف این کشور به ۴۴ نفر رسیده و تاکنون ۴ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند.

طی تصمیم های اعلام شده از سوی کمیته امنیت ملی پاکستان به ریاست «عمران خان» نخست وزیر این کشور که جمعه گذشته تشکیل جلسه داد، تمامی مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی، دانشگاه ها، نشست های پارلمانی، برنامه های سفارتخانه های خارجی در پاکستان و سفارتخانه های پاکستان در سایر کشورها برای حدود یکماه تعطیل و یا به تعلیق افتاد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha