توصیه‌های بهداشتی برای خرید ماهی قرمز

همدان- ایرنا- مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان الزامات بهداشتی در زمینه خرید ماهی قرمز سفره هفت سین از شهروندان خواست به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا ماهی قرمز را از دست فروشان و دوره گردها نخرند.

لیدا رفعتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: اگرچه ویروس کرونا در ماهیان بیماری زا نبوده اما برای جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی باید توصیه های بهداشتی را جدی گرفت.

وی اضافه کرد: خرده فروش ها باید ماهی های قرمز را در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه کنند و شهروندان هم باید برای تهیه ماهی قرمز از مراکز عمده مجاز اقدام کنند.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری ماهی قرمز، تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب، نداشتن تماس حفاظت نشده با آب و ماهی و رعایت بهداشت فردی و محیطی از جمله الزامات بهداشتی است که باید هنگام عرضه خرده فروشی ماهی قرمز رعایت شود.

رفعتی تاکید کرد: افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی هستند به هیچ وجه نباید در فرایند عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

وی گفت: شهروندان هنگام خرید ماهی قرمز برای سفره هفت سین از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری کرده و در صورت امکان از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده کنند.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: همچنین باید از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیرفعال، بدون رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

رفعتی ادامه داد: پس از انتقال ماهی به منزل، بی درنگ باید نسبت به تعویض آب آن اقدام کرده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند البته ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل  و آب تعویضی ماهی مستقیم در شبکه فاضلاب تخلیه  شود.

وی گفت: با توجه به ضرورت تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود و در صورت استفاده از آب شهری ، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: همچنین در صورت استفاده از آب شهری باید ابتدا ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

رفعتی اظهار داشت: در هنگام تعویض آب تنگ ماهی نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و به ویژه در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیت های پوستی باید آنها از دستکش استفاده کنند.

وی تاکید کرد: برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می توان از نمک به میزان سه درصد یا سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد و  در پایان نوروز نیز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده بلکه در محل های تعیین شده رهاسازی شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha