شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان نشان داد برای مدیریت بحرانهای فراگیر چاره ای جز همکاری گسترده شهروندان وجود ندارد.
یک شهروند عادی با رعایت اصول بهداشتی، اجتناب از حضور در مراکز و مناطق پر خطر، صرف نظر از حضور در مکانهای عمومی برای امور کم اهمیت، یک پزشک با جانفشانی و توصیههای بهداشتی یک معلم با تبیین و توضیح پیامدهای منفی نبود رعایت و خسارات احتمالی ویروس در صورت تداوم گسترش آن، یک فروشنده و بازاری با ضد عفونی کردن و رعایت الزامات بهداشتی، یک جوان با مشارکت در ضدعفونی شهر و کمک به نیروهای پاکبان و غیره اقدامها و گامهای هر کدام از ما هر چند کوچک اما موثرند.
عضوهیات علمی دانشگاه هرمزگان در خصوص «سهم خود برای مقابله با بحران کرونا» گفت: به عنوان یک استاد دانشگاه و شهروند از نخستین روزهای شیوع این ویروس ضمن عملکردن به توصیههای بهداشتی تلاش کردم به سهم خودم از انتشار این ویروس در فضاهای آموزشی دانشگاه که ازدحام جمعیت در آن بالا است جلوگیری کنم.
مهدی میرزاده روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: از دانشجویان خواستم فاصله بهداشتی را رعایت کرده در صورت وجود علائم مشابه کرونا در کلاس حاضر نشده و تا قبل از تعطیلی سراسری دانشگاهها کلاسم را در فضای آزاد برگزار کردم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در بسیاری از بخشهای کشور زیرساختهای مناسبی فراهم شده که استفاده از آنها میتواند به قطع زنجیره ابتلا به کرونا کمک کند.
این کارشناس حوزه جغرافیای سیاسی بیان داشت: در دانشگاه هرمزگان فراهم آمدن زیرساختهای برگزاری کلاسهای درس به صورت مجازی و اینترنتی در مدت زمان کوتاه و با کیفیت مطلوب سبب شد به رغم تعطیلی دانشگاه فعالیتهای آموزشی را ادامه بدهیم.
میرزاده، راهاندازی کلاسهای اینترنتی را بهترین اقدام در راستای جلوگیری از شیوع کرونا در فضای دانشگاهی عنوان کرد و افزود: باید دقت داشت که شکست کرونا به صورت ملی تنها از طریق جلوگیری از شیوع و گسترش این بیماری امکان پذیر است.
با وجود کرونا ارتباطات آموزشی و پژوهشی پابرجاست
این استاد دانشگاه بیان داشت: من و همکارانم در دانشگاه در این مدت تلاش کردیم تا ضمن برگزاری کلاسها به صورت مجازی و جلوگیری از تعطیلی فعالیتهای آموزشی، دانشجویان را از عواقب جدی نگرفتن این ویروس و عدم رعایت مسائل و مراقبتهای بهداشتی آگاه کنیم.
عضوهیات علمی دانشگاه هرمزگان توضیح داد: من و همکارانم در دانشگاه در این مدت تلاش کردیم تا ضمن برگزاری کلاسها به صورت مجازی و جلوگیری از تعطیلی فعالیتهای آموزشی، دانشجویان را از عواقب جدی نگرفتن این ویروس و عدم رعایت مسائل و مراقبتهای بهداشتی آگاه کنیم.
وی از استادان دانشگاهها به عنوان گروههای مرجع و معلمان جامعه نام برد و ابرازداشت: در این مدت شاهد تلاشهای گسترده همکارانم برای آگاهسازی جامعه درباره ضرورت رعایت مسائل بهداشتی، کمک به مهار این ویروس و حفظ وحدت در این بحران فراگیر بودم.
میرزاده گفت: این در حالی است که در این مدت سعی ما بر این بوده با توجه به دوری دانشجویان از محیط دانشگاه ارتباط خود را با دانشجویان حفظ کنیم و در این راستا با استفاده از اینترنت و فضای مجازی ارتباطات آموزشی و پژوهشی را به نسبت به گذشته افزایش دادیم که بازخورد آن در میان دانشجویان هم بسیار مثبت بود.
این کارشناس حوزه جغرافیای سیاسی افزود: همچنین از این فرصت برای مطالعه بیشتر، روزآمد کردن اطلاعات علمی و عمومی و انجام پژوهشهای علمی استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه کتابهای جدید مطالعه کردیم، کتابهای خوب حتی کتابهای غیردرسی و غیرعلمی را به دانشجویان و دوستان معرفی کردیم، اظهارداشت: در این مدت تمام تلاشمان است که از نعمت وقت و زمان در جامعه و دانشگاه استفاده و در عین حال از حضور دانشجویان و شهروندان در فضاهای بیرون و مناطق آلوده جلوگیری شود.
کرونا فرصتی برای همفکری دانشگاهیان و فعالان اجتماعی
این استاد دانشگاه هرمزگان ابرازداشت: به عنوان یک معلم و استاد دانشگاه بسیار خوشحال میشوم وقتی تلاش دانشگاه و دانشجویان در بسیج علیه کرونا را میبینم.
میرزاده گفت: به عنوان مثال در دانشگاه هرمزگان حتی برای خودکفایی دانشگاه در زمینه مواد ضدعفونی کننده مانند ژلهای بهداشتی اقدامات خوبی صورت گرفت و با تلاش متخصصاین دانشگاه در آزمایشگاهها، با ساخت و تولید مواد بهداشتی نیاز دانشگاه توسط خود دانشگاه با استاندارد و کیفیت بالا تامین شد.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان، حتی دانشجویان ما در شهرستان بندرلنگه با کمک خیرین و فعالان اجتماعی با تولید مواد بهداشتی بخشی از نیاز جامعه را نیز تامین کردند.
وی ادامه داد: مادامی که به توصیه و مراقبتهای بهداشتی بی توجه باشیم ویروس کرونا در جامعه گسترش یافته و قربانی میدهد و تنها در صورت مراقبت شخصی، مشارکت همگانی، وحدت ملی و بسیج سراسری میتوان این ویروس را شکست داد.
میرزاده در پایان یادآور شد: زمانی بر این ویروس پیروز خواهیم شد که سرعت و دامنه همکاری ما بر سرعت انتشار ویروس غلبه کند و این مهم مستلزم این است که هرکس به میزان توان و در حوزه کار تدابیر لازم برای مهار کرونا را رعایت کرده و در برنامه خود قرار دهد.
نظر شما