«سید محمد علی حسینی» در مقاله ای که روز پنجشنبه در مطبوعات اردو و انگلیسی زبان پاکستان نیز منتشر شد، گفت: تجربه ثابت کرده است که همکاری به موقع برای پیشگیری از یک بحران در حال اشاعه هم موضوعی منطقی و هم عام المنفعه است. امروز، جهان شاهد ابتلای روز افزون مردم به پدیده شوم کرونا است.
وی تاکید کرد: هر گونه بی توجهی رهبران جهان به این بلا، به اشاعه بیشتر ویروس حتی به مردم کشورهای خودشان خواهد شد؛ مسئله ای که مسئولیت بعدی این رهبران در مقابل ملتهایشان را پیش خواهد آورد.
حسینی افزود: با توجه به جهان شمولی و عمق فاجعه، مسئولیت رهبران صرفا مسئله ای داخلی نیست بلکه جنبه های خارجی و بیرونی آن حتی می تواند مهم تر نیز باشد. رهبران نمی توانند ملتهای خود را صرفا با بستن مرزهایشان و بی تفاوتی نسبت به سرنوشت سایرین ایمن نگه دارند. آنها مطمئنا نیازمند اتخاذ اقدامات کلان تری هستند.
وی اظهار داشت: امروز ایران به شدت گرفتار ویروس کرونا شده است. سرعت و ابعاد گسترش ویروس در کشوری برخوردار از یکی از بالاترین استانداردهای بهداشتی جهان، امری درخور تامل است. علی رغم تلاش بی وقفه تیم پزشکی در ایران، این کشور کماکان از آمار بالای مرگ و میرناشی از ویروس رنج می برد.
ضرورت "نه" گفتن رهبران منطقه و جهان به تحریم های آمریکا
سفیر ایران در پاکستان گفت: دلیل اصلی این وضعیت، اقدامات زورمدارانه و یکجانبه و تحریم های آمریکا است که دسترسی ایرانی ها به مایحتاج پزشکی را با مشکل مواجه ساخته است. نه قوانین بشر دوستانه بین المللی و نه احکام اخیر مراجع قضایی بین الملی هیچ کدام این رفتارهای وحشیانه مورد تایید قرار نمی دهند.
وی تاکید کرد: تداوم این وضعیت به فاجعه ای انسانی منجر خواهد شد و نیازمند واکنش فوری رهبران جهان و علی الخصوص رهبران کشورهای منطقه خواهد بود. هر گونه بی عملی یا واکنش منفعلانه سایرین در مقابل این تحریم های ناعادلانه و فرصت طلبانه مترتب مسئولیت آینده این رهبران خواهد شد.
سفیر ایران افزود: ریشه کنی ویروس کووید-۱۹ نیازمند تلاشی جهانی و دسته جمعی است چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که هیچ کشوری بتواند خود را از این وضعیت در امان نگاه دارد.
وی گفت: به قول شاعر نامدار ایرانی سعدی بزرگ «بنی آدم اعضای یک پیکرند- که در آفرینش ز یک گوهرنند- چوعضوی به درد آورد روزگار- دگر عضوها را نماند قرار- تو کز محنت دیگران بی غمی- نشاید که نامت نهند آدمی»
حسینی افزود: ما از نخست وزیر پاکستان که اخیرا خواستار پایان یافتن تحریم های آمریکا علیه ایران شد، تشکر می کنیم و صحبت های ایشان در خصوص ضرور اولویت دادن به کنترل شرایط یه جای پرداختن به رقابت های سیاسی را قدر می نهیم.
واکنش مقام های پاکستانی به تحریم های ضدایرانی آمریکا
نخست وزیر پاکستان سه شنبه گذشته با تاکید بر ضرورت پایان یافتن تحریم ضدایرانی آمریکا، گفت: تحریم های آمریکا مانعی در مسیر مبارزه ایران با ویروس کرونا است.
«عمران خان» در مصاحبه با آسوشیتدپرس و با اشاره به تاثیرات تحریم های آمریکایی علیه ایران، تصریح کرد: این تحریم ها توانایی ملت ایران برای جلوگیری از گسترش شیوع کرونا را تحت تاثیر قرار داده است.
وزیر امور مذهبی پاکستان نیز در واکنش به استمرار تحریم های یکجانبه آمریکا و همچنین تروریسم اقتصادی و پزشکی علیه ملت ایران گفت: سیاست های ضدایرانی دولت ترامپ مغایر با حقوق بشر و انسانیت است.
وزیر بهداشت پاکستان نیز طی گفت وگو با ایرنا با اشاره به ضرورت کمک همه کشورها برای مقابله با کرونا گفت: کشورها برای برداشتن تحریم دارویی امریکا علیه ایران برای مقابله با کرونا تلاش کنند.
وزیر هوانوردی پاکستان روز گذشته در دیدار سفیر ایران گفت: تداوم تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در شرایط فعلی که ملت ایران در حال مبارزه با کرونا میباشد، اقدام ضدبشری و ضد انسانی است.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هفته گذشته در نامهای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد بر توجه نکردن جامعه جهانی به تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه ایران و رفع تحریمها تأکید کرد.
ظریف در پیامی توئیتی نوشت: در نامه به دبیرکل سازمان ملل متحد، از این نهاد جهانی و دولتهای عضو خواستهام که به تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه کشور من توجه نکنند.
وی افزود: در این نامه تأکید کردهام که تحریمها باید برداشته شوند؛ در حالی که کووید-۱۹ در حال تحمیل خسارات گسترده و سنگین به ایران است.
نظر شما