تشدید بحران کرونا؛ امارات درها را بست، عربستان بودجه را کاهش داد

تهران – ایرنا - امارات متحده عربی محدودیت‌های گسترده‌ای را با هدف مهار شیوع کوید ۱۹ وضع کرده از جمله بازگشت افراد مقیم امارات را که اکنون در خارج از این کشور بسر می‌برند ، برای حداقل دو هفته ممنوع و صدور مجوزهای جدید کار و صدور روادید هنگام ورود را تعلیق کرده است.

امارات متحده عربی یکی از قطب های مهم حمل و نقل و تجارت در منطقه ، سفر شهروندان خود به خارج از کشور را ممنوع کرده است و هر شخصی که به امارات می گردند باید به مدت دوهفته در قرنطینه قرار گیرد.

به گزارش رویترز، اقداماتی که ازامروز پنج شنبه به مرحله اجرا گذاشته می شوند از جمله لغو عمره در عربستان و تعطیلی مساجد ، مراکز خرید و رستوران ها در این کشورها ، جدیدترین و استثنایی ترین اقداماتی هستند که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای مقابله با شیوع کرونا انجام می دهند.

عربستان ۶۷ مورد جدید از ابتلای به کرونا را به ثبت رسانده تا تعداد مبتلایان در این کشور به ۲۳۸ مورد برسد و کار در بیشتر بخش خصوصی این کشور به حالت تعلیق درآمده است.

دولت سعودی مجبور شده است کمتر از ۵ درصد بودجه سال ۲۰۲۰ را در سایه تهدیدات مربوط به گسترش شیوع کرونا و پایین آمدن قیمت نفت کاهش دهد.

کویت ۱۲ ابتلای جدید به کرونا را به ثبت رسانده است تا تعداد مبتلایان در شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به بیش از ۱۲۰۰ نفر برسد.

کمیته برگزاری نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی دیروز چهارشنبه با حضورنمایندگان کشورهای شرکت کننده در این رویداد بین المللی ، جلسه‌ای از راه دور برگزار کرد تا در مورد تاثیر کرونا در آماده سازی آنها مشورت کنند.

امارات که امیدوار است با برگزاری این نمایشگاه بزرگ در ماه اکتبر، اقتصاد خود را تقویت کند، در بیانیه ای آورده است که این کمیته طی هفته های آینده بار دیگر برای ارزیابی اوضاع تشکیل جلسه خواهد داد.

بانک مرکزی امارات اعلام کرد: اواخر دیروز چهارشنبه ، ساکنان امارات را به استفاده از فعالیت های بانکی آنلاین برای متوقف کردن شیوع ویروس کرونا تشویق کرده است.

بانک مرکزی امارات در بیانیه خود اضافه کرد: عملیات بانکی به طور عادی درامارات ادامه می یابد.

عربستان و کویت پس از تعلیق موقت تمام پروازهای بین المللی درهفته گذشته ، بسیاری از مکان های عمومی را بسته اند .

قطر ده مورد جدید ابتلا به کرونا را ثبت کرد تا تعداد کل افراد مبتلا به این ویروس در این کشوربه ۴۵۲ نفر برسد که بیشترین تعداد مبتلا در میان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است.

قطر ورود خارجی ها به این کشور را ممنوع کرده و گفته است که ۸۰ درصد از کارمندان دولت این کشور از خانه کارمی کنند.

سلطان نشین عمان شش مورد جدید ابتلا به کرونا را ثبت کرد تا تعداد مبتلایان در این کشور به ۳۹ نفر برسد.

عمان ورود بیگانگان به این کشور و سفر شهروندانش به خارج از کشور را ممنوع کرده  و حمل و نقل عمومی را به حالت تعلیق درآورده و استفاده از اتوبوس ها برای مناطق دور افتاده مستثنی کرده  اما از شرکت های مسافرتی خواسته تا به گردشگران توصیه کنند که عمان را ترک کنند.

عربستان صاحب بزرگترین اقتصاد عربی دیروز چهارشنبه به مدت ۱۵ روز کار در بیشتر واحدهای مربوط به بخش خصوصی را به حالت تعلیق درآورد و دستورالعمل را ویژه شرکت ها برای اجرای سیاست های تجاری مبتنی بر کار در خانه صادر کرد.

وزارت منابع انسانی عربستان همچنین بخشنامه هایی را  برای بستن دفاتر اصلی ، کاهش تعداد کارمندان در دفاتر  و محدود کردن تماس بین کارمندان و پیگیری و رصد هرگونه علائم عفونی را برای شرکت ها صادر کرد.

وزارت منابع انسانی عربستان تنها شرکت های خدمات غذایی و بهداشتی و مراکز خدمت به موسسات دولتی را مستثنی ساخته اما تاکید کرده است که باید به زنان باردار، کارگران بالای ۵۵ سال و افرادی که دارای شرایط بهداشتی ویژه ای هستند ، مرخصی دو هفته ای داده شود.

در عربستان یک نشست ویژه هوش مصنوعی که قرار بود مارس امسال برگزار شود به ماه سپتامبر موکول شد ، به مقامات به بانکها دستور داده شده تعداد کارکنانی را که همزمان خدمت می کردند ، محدود و از یک فاصله مطمئن بین آنها که حضور می یابند اطمینان حاصل کنند ، دمای بدن آنها را بررسی و از ضد عفونی کننده ها استفاده کنند.

رسانه های محلی گزارش دادند که مقامات شهرداری در ریاض ضد عفونی کننده ها را بین رانندگان توزیع می کنند ، گشت های پلیس درخیابان های چندین شهرعربستان از مردم می خواهند از پارک های عمومی و اماکن عمومی خارج شوند و به منازل بروند.

فیلم های ویدئویی که در سایت های شبکه های اجتماعی منتشر شده است نشان می دهد پلیس منطقه تبوک در شمال عربستان از جوانان می خواهد اماکن عمومی را ترک کنند.

درهفته گذشته ، دولت عربستان به جز بخش های بهداشتی و امنیتی کار کارمندان بخش عمومی  و جلسات منظم کابینه را به حالت تعلیق درآورد و حتی بانک مرکزی از بانک ها خواست تا کارمندانشان در منازل کار خود را انجام دهند.

« محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دیروز چهارشنبه با «آنگلا مرکل » صدراعظم آلمان در مورد راه های مقابله با شیوع کرونا تلفنی صحبت کرد و آنها در مورد نشست اضطراری سران کشورهای گروه ۲۰ در هفته آینده و به طور مجازی گفت وگو کردند.

بانک مرکزی عمان جدیدترین برنامه تشویقی خود را برای حمایت از اقتصادهای وابسته به نفت و گاز در منطقه  ارائه کرد و دیروز چهارشنبه اعلام کرد که حدود هشت میلیارد ریال (۲۰.۸ میلیارد دلار) نقدینگی اضافی برای بانک ها فراهم می کند.

یک مقام بحرینی به رویترز گفت که بحرین  نخستین مورد مرگ و میر در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را به دلیل ابتلای به ویروس کرونا ثبت کرده است.

بحرین بخشی دیگر از شهروندان خود را امروز پنجشنبه با یک پرواز ویژه شرکت هواپیمایی عمان از مشهد به منامه منتقل می کند.

شرکت های هواپیمایی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس پرواز در ده ها مسیر را به حالت تعلیق درآورده زیرا شیوع ویروس کرونا مانع از سفرهای بین المللی شده است.

امارات که ۱۱۳ مبتلای به ویروس کرونا را به ثبت رسانده است هنوز هم اجازه ورود به دیپلمات های خارجی را می دهد.

خارجی های مقیم و شهروندان بحرینی همچنان می توانند وارد بحرین شوند و قطر وعمان هم اجازه داده اند همچنان  پروازهای ترانزیت انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha