به گزارش روز جمعه روابط عمومی حزب ندای ایرانیان، این حزب در پیامی نوشت: این حزب در اولین روز سال جدید ضمن تبریک فرارسیدن نوروز باستانی، بنا به رسالتی که در دیدهبانی مسائل عمومی جامعه بر عهده دارد وظیفه خود میداند با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی، تغییرات جوی و امکان بروز مشکلات جدید برای جامعه، به دولت، شهرداریها و سایر نهادهای مسئول هشدار دهد مبادا غرق شدن در رسیدگی به مشکلات ویروس کرونا باعث شود سیلاب جدید پیشبینی شده فراموش و بار دیگر سیلابها خانوادههای ایرانی را بهتزده و عزادار کند.
این پیام یادآوری میکند: هنوز داغ زخم سیلابهای سال ٩٨ تازه است. هنوز فراموش نشده که بارش بیسابقه باران در ابتدای سال ١٣٩٨ منجر به بروز سیلهای بزرگ در بیش از یک سوم استانهای کشور شد. سیلهایی که تلفات جانی، خسارتها و تبعات منفی اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی بسیاری همراه داشت.
حزب ندا در پیام خود افزود: با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بهار سال ١٣٩٩ نیز شاهد بارشهای فراوان در بخشهایی از کشور ایران خواهیم بود که موجب ایجاد نگرانیهایی دال بر تکرار سیلهای بهار ١٣٩٨ شده است. وقوع احتمالی سیل و همزمانی آن با بحران کرونا میتواند شرایط به مراتب سختتری را برای هموطنانمان ایجاد کند.
در ادامه این پیام آمده است: تجربه بهار ١٣٩٨ نشان داد که روستاها و شهرهای ما در برابر سیل بسیار آسیبپذیرند؛ بنابراین انتظار میرود با در نظر گرفتن این مهم و نیز نتایج هیئت ویژه گزارش ملی سیلابها، مسئولان آمادگی کامل برای مقابله با سیلهای احتمالی پیش رو را داشته باشند.
این حزب اصلاحطلب تکید کرد: امروز بیش از پیشنیاز داریم مدیریت سیل را به صورت یک پروسه بررسی کنیم نه یک پروژه و در مقابله با آن، اتخاذ راهحلهای پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهیم تا بتوانیم بارشهای پیش رو را مدیریت کنیم و خسارات انسانی و اقتصادی آن را به حداقل برسانیم.
در این پیام تصریح شده است: نباید بر مبنای رویکرد غیرحرفهای و غیرعلمی، برای مدیریت بحران اقدام کنیم. همین موجب شده تا ما به کشوری درگیر در بحران تبدیل شویم و با وقوع هر حادثه طبیعی، ضعف و ناکارآمدی این ساختار بیشتر نمایان شود، مدیریت بحران در ایران به تلاش برای مدیریت و جبران خسارتها پس از وقوع حوادث تبدیل شده است.
حزب ندا ی ایرانیان اضافه کرد: امروز باید سؤال کرد آیا برای کاهش اثرات سیلابهای احتمالی، آمادگی حداکثری وجود دارد؟ توسعه و راهاندازی سیستمهای هشداردهنده سیلاب، تبدیل مدیریت بحران به مدیریت ریسک، مدیریت حوضههای آبخیز و اجرای طرحهای آبخیزداری، تهیه نقشههای پهنهبندی تعیین حریم سیلاب، ارائه شبکهای برای دفع سیلابها و آبهای سطحی، نظارت بر تغییر کاربری اراضی محدوده حریم مسیلها و رودخانهها، ایجاد سدهای ذخیره سیلاب، ایجاد چاههای نفوذ سیلاب، ارائه آموزشهای لازم جهت مقابله با سیلاب و تدوین راهکارهای استفاده بهینه از آبهای ناشی از وقوع سیل از مهمترین و اساسیترین اقداماتی است که نیاز بود پس از تجربه سال گذشته برای مدیریت سیلاب و در جهت کاهش خسارات و تلفات سیلاب و به حداقل رساندن آنها طی یک سال اخیر دنبال میشد. امروز باید سؤال کنیم کدام یک از اقدامها به سرانجام رسیده است و در چه سطحی از آمادگی قرار داریم؟
همچنین در بخشی از این پیام هشدار داده شده که حزب ندای ایرانیان نسبت به بیتوجهی به بارشهای بهار و سیل احتمالی و پیامدهای آن نگران است و هشدار میدهد، مبادا چنین غفلتی در کنار شیوع بیماری کرونا باعث بروز مشکلاتی دوچندان شود.
در پایان این پیام آمده است: سازمان مدیریت بحران میخواهد کمیتههایی را به منظور رویارویی احتمالی با سیل فعال کرده و از مسئولان استانی خواسته شود بخشی از تمرکز خود را معطوف به مدیریت بارشهای پیش رو کرده و در مدت زمان کم باقی مانده تا جایی که امکان دارد خود را برای کاهش پیامدهای سیل احتمالی آماده سازند چرا که غافلگیر شدن مدیریت بحران با وجود تجربههای سال گذشته و پیشبینیهای صورت گرفته، دیگر قابل پذیرش نیست.
نظر شما