سهم من در کرونا

قرنطینه خانگی

۲ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۰۵
کد خبر: 83722453
قرنطینه خانگی

تهران- ایرنا- پویش مردمی «قرنطینه خانگی» که با هشتگ‌های مشابهی چون #قرنطینه من، #من در قرنطینه، #قرنطینه کرونا و... در فضای اینستاگرام شناخته می شود، علاوه بر بازتاب حال و هوای مردم در این زمینه، به راهکارهای کارشناسان و متخصصین برای گذراندن این دوران سخت اما گذرا در خانه نیز اشاره و راهنمایی هایی ارایه می‌دهد.

نوروز امسال با همه نوروزهایی که تجربه کرده ایم تفاوت قابل ملاحظه ای دارد. دغدغه شیوع کرونا باعث شده است از خانه تکانی تا خرید عید و دید و بازدیدهای نوروزی تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرد. کارشناسان بهداشت و درمان می گویند در کنار رعایت موارد بهداشتی توصیه شده، فعلا خانه امن‌ترین مکان برای در امان ماندن از ویروس کرونا است.
سازمان‌های مردم‌نهاد و برخی از مسوولان نیز دست به کار شده و با راه‌اندازی کمپین‌هایی در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا فعالیت می‌کنند؛ کمپین در خانه می‌مانیم و همچنین قرنطینه خانگی از جمله این فعالیت‌هاست که به راه افتاده است.
تحمل قرنطینه خانگی در روزهای عید که روال همیشه آن از خانه بیرون زدن و دید و بازدید و مسافرت بوده است شاید سخت به نظر برسد اما می توان با اندکی برنامه ریزی و خلاقیت این روزها را نیز سپری کرد.

وزارت بهداشت همچنین در چارچوب اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کووید۱۹، اصول بهداشتی قرنطینه خانگی را توضیح داد.وزارت بهداشت در صفحه اینستاگرام خود به شماری از توصیه های بهداشتی که می بایست هنگام قرنطینه خانگی رعایت شوند، اشاره کرده است: باز گذاشتن پنجره های خانه، فراهم کردن تهویه مناسب، ضد عفونی کردن مداوم سطوح پُرکاربرد مانند دستگیره های درب ها، عدم تماس با دیگران و عذرخواهی از ملاقات ها، عدم استفاده از وسایل شخصی دیگران و ضد عفونی کردن مکرر وسایل شخصی، استفاده از وسایل یکبار مصرف، ارتباط با دیگران از طریق تلفن و اپلیکیش ها.
رعایت موارد توصیه شده در چارچوب اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه جهت مقابله با ویروس جدید کرونا انجام گرفته و هدف از این تدابیر محافظت از تمامی افراد جامعه و جلوگیری از شیوع ویروس و مهار آن، عنوان شده است.
 

دعوت باشگاه فرهنگی ورزشی از مردم برای قرنطینه خانگی

باشگاه مردمی نساجی در قبال بحران کرونا و کمک به هواداران، بنا بر مسئولیت اجتماعی خویش در ۲ بیانیه در صفحه اینستاگرام خود هواداران میلیونی و مردم مازندران را توصیه به قرنطینه خانگی کرده است و امروز نیز با تشکیل کمپین #درخانه بمانیم و با تولید هشتگ‌هایی نظیر:

#نوروز_در_خانه_می_مانیم
#در_خانه_ماندن_بهترین_راه_بیمارستان_نشدن_وطنی_است
#در_خانه_بمانیم_تا_از_ورزشگاه_وطنی_بیمارستان_نسازیم
#کی_فکرش_رو_می_کرد_سالن_ورزشی_بیمارستان_بشه
#کرونا_در_کمین_شما_و_وطنیه
#من_در_خانه_می_مانم
#به_دید_و_بازدید_نمی_رویم
#دید_و_بازدیدها_فقط_تلفنی
#کی_فکرش_رو_می_کرد_استادیوم_بیمارستان_بشه
#توی_خونه_عیدمون_رو_سر_کنیم
#برای_ندیدن_این_تصاویر_تلخ_در_خانه_بمانیم
#در_خانه_نمانیم_ورزشگاه_وطنی_بیمارستان_می_شود
#ورزشگاه_وطنی_تماشاگر_می_خواهد_نه_بیمار 

و استوری و پست‌های مشترک مدیران باشگاه، کادر فنی و بازیکنان نساجی، به این کمپین قوت بخشیده است. خوشبختانه پس از ایجاد این موج از سوی باشگاه نساجی، بسیاری از رسانه‌ها و هواداران به این کمپین پیوستند و برای شکست کرونا، نوروز را در خانه خواهند ماند و دید و بازدیدهای نورزوی را به تعویق می‌اندازند.به‌ راستی اگر خانواده‌مان را دوست داریم، نباید به دیدارشان برویم و بر احساسات کاذب خود غلبه کنیم و در آخر اگر فوتبال را دوست داریم و می‌خواهیم دوباره همه در کنار هم آن شور و شوق را باز هم در ورزشگاه شهید وطنی مشاهده کنیم، از خانه بیرون نرویم.

اظهار نظر مردم در خصوص قرنطینه خانگی

 ندا عظیمی از اردبیل در پیج شخصی اش نوشته است: در این روزها هر چند بخاطر سلامتی در قرنطینه خانگی هستیم اما تحمل دوری عزیزان سخت است و سعی می کنیم ضمن اجتناب از برگزاری مراسم دید و بازدید معمول عید از طریق تلفن و شبکه های مجازی در کنار عزیزان مان باشیم.
شهرام عارفی ۴۲ ساله و کارمند نیز اظهار می کند: فضای مجازی تاثیر زیادی در پر کردن ارتباط اجتماعی در ایام عید دارد که می توانیم از این طریق احساسات خود را با کسانی که دوست داریم به اشتراک بگذاریم تا این روزهای تعطیل بدون دلتنگی سپری شود. شاید تحمل این روزها برای ما که ضرورت های عبور از بحران فعلی را می دانیم راحت تر باشد اما بچه ها درک درستی از این شرایط ندارند و مطمئنا بیقراری و بی تابی هایی خواهند داشت و لازم است خانواده ها بیش از پیش برای فرزندان خود وقت و انرژی بگذارند و با طراحی بازی های خانوادگی مورد علاقه فرزندان اوقات بهتری در خانه رقم بزنند.

مهدی عبدی از بازاریان و کسبه نیز عنوان می کند: امسال به خاطر شرایط بحرانی ویروس کرونا بازاریان متضرر شدند و ما سعی کردیم از طریق فروش در فضای مجازی تا حدودی ضررها را جبران کنیم اما این امکان برای همه اصناف وجود ندارد. هر چند ضرر مالی خیلی خانواده ها را تحت فشار قرار می دهد اما سلامتی فرد، خانواده و جامعه مهم تر است و انتظار داریم از سوی مسئولان تدابیری برای جبران هر چند اندک این مشکلات برای بازاریان فراهم شود.

اظهار نظر کادر درمانی و پزشکی در خصوص قرنطینه خانگی

مهدی ویسانیان مددکار اجتماعی در این زمینه نوشت: این روزها خبرهای مربوط به شیوع ویروس کرونا همه را نگران کرده است و سالمندان در مواجهه با این ویروس هم از نظر جسمی و هم روحی آسیب پذیرتر هستند. روستاها بیشترین درصد جمعیت سالمندان را دارند و دوری فرزندان که عید همیشه منتظر بازگشت آنها بوده اند تحمل قرنطینه این ویروس را برای آنها سخت می کند.در روزهای تعطیل عید که امکان حضور در خانه های پدری و پیش بزرگترها نداریم با تماس های مکرر جویای احوال آنها باشیم و در این تماس ها ضمن رفع نگرانی و دلتنگی نکاتی که باید رعایت شود را نیز توصیه کنیم چرا که بیشتر آنها آگاهی لازم از نکات دقیق بهداشتی این ویروس را ندارند.
وی می افزاید: لازم است به سالمندان و پدران و مادران و بزرگترهای منتظر و مشتاق دیدار تاکید کنیم بخاطر سلامتی آنها نمی توانیم به روستا سفر کنیم و جای نگرانی نیست بعد از رفع این مشکل به زودی به دیدارشان خواهیم رفت.

دکتر حسین کرمانپور در مطلبی آورده است: بدترین چیزهایی که بیمار  مبتلا به کرونا از جمله مرا اذیت کرد را با نمونه و چگونگی کنترل حداکثری تقدیم می‌کنم:
۱- تب و درد: تب باعث سردرگمی و بی‌انگیزگی و یک حالت بی‌قراری آزارنده می‌شود.
خوردن قرص استامینوفن ۵۰۰ تا حداقل هر ۴ ساعت، آبی است بر آتش! بدن‌شویه همراه با مایعات زیاد اثر قرص را تا چند برابر افزایش می‌دهد.

۲- لرز: یک واکنش طبیعی در خصوص ورود سم ویروس است که در مورد کرونا فوق‌العاده آزارنده است.
ضمن آنکه با تب‌گیر دقیقا مواظبید تب بالای ۳۹ نرود، بهترین دارو برای آرامش این بخش علاوه بر داروی قبل، تشکچه برقی با دمای کم است. نگران نباشید بگذارید همزمان با لرز کم‌کم گرما هم آرامش را به بدن شما وارد کند.

۳- دمای اتاق قرنطینه و خانه: همانطور که همه شنیده‌اید دمای بالای ۲۷ درجه به منزله دار زدن ویروس کروناست. سعی کنید دمای خانه و اتاق قرنطینه اگر برای جابجایی هوا زیر ۲۵ آمد بلافاصله دما را تا ۲۸ درجه برسانید. حتی اگر از لباس کمتر استفاده می‌کنید بهتر است دمای خانه و اتاق ۲۸ و حتی گرمتر باشد تا سطوح تاب‌آوری ویروس را کاهش دهد.

۴- تنگی نفس: ریه‌ها گرفتارند. سرفه‌ها اذیت کننده است.
اگر اکسیژن دارید، مصرف کنید و اگر ندارید تمرین پرسازی ریه‌ها را انجام دهید. من تمرینی دارم که عمری است انجام می‌دهم. رو به شرق بایستید و با شصت و سبابه گوش چپ و همزمان با دست راست لاله گوش چپ را گرفته (دست چپ زیر دست راست قرار می‌گیرد) ریه‌ها را تا حدی که می‌توانید از هوا پر کنید و روی پنجه‌های پا همینطور که نفس می‌گیرید بنشینید کمی تامل و همینطور که بازدم می‌کنید بایستید. این کار را ۱۴ بار (جمعاً ۲۸ نشست و برخواست) انجام دهید؛ یکبار در روز ترجیحا صبح.

۵- بی‌قراری: سیستم فرماندهی بدن به نوعی بهم می‌ریزد.
آب ساده، دیرترین مایعی است که حال برهم زن می‌شود. به تواتر مایع بنوشید خصوصا آب. مایعات را در مزه‌های مختلف و با فاصله از هم میل کنید تا زده نشوید. هرچه رنگ ادرار روشن‌تر، حال شما بهتر خواهد بود و هرچه تیره‌تر یعنی حرف مرا گوش نداده‌اید. هم گرم بنوشید هم سرد! هم گازدار و هم بی‌گاز.یک ظرف معمولی خالی ۵۰۰ سی‌سی است. آن را با خود به دستشویی ببرید اگر در ۲۴ ساعت ۵۰۰ تا ۸۰۰ سی‌سی ادرار داشتید و روشن یعنی اوضاع نوشیدن درست است. انتظار ندارید پودر مملو از سم را در دهان‌تان ریخته و بدون آب کافی تا نوک انگشت‌تان در تعقیب ویروس برود!؟ داروها به آب کافی نیاز دارند.

اظهار نظر مقامات رسمی در خصوص قرنطینه خانگی

‌ بحرانی که سایه‌اش را روی زندگی‌مان انداخته، می‌توانیم با دو واکنش از سر بگذرانیم؛ اولی این است که منفعلانه دل بدهیم به ناامیدی و استرس، و خودمان را مستعد جذب بیماری کنیم؛یا بعد از اینکه احساسات طبیعی‌مان را مدیریت کردیم، سعی کنیم ابتدا خودمان، خانواده درجه یک و سپس بقیه را همدلانه آرام کنیم.همان چیزی که اخیرا رهبر انقلاب نیز فرموده بودند که همکاری و محبت‌هایی که در میان مردم در این روزها شایع شده، یکی از مصادیق تبدیل بلا و تهدید به نعمت و فرصت است.

⁉️ اما چه کارهایی برای آرام کردن دیگران از دستمان برمی‌آید؟

1️⃣ آگاه باشید: آگاهی آرام‌بخش است. به اندازه کافی مطالب علمی و پزشکی قابل استناد در مورد کرونا ویروس وجود دارد که می‌توانید بخوانید و آگاه شوید، همین که آگاهی‌تان زیاد شد، هم خودتان آرام می‌شوید و هم می‌توانید با انتقال این آگاهی به اطرافیانتان آنها را هم آرام کنید.

2️⃣ افراد را مجهز کنید؛ البته منظورمان از تجهیزات فقط ژل ضدعفونی و ماسک و اسپری الکل نیست. بلکه آموزش‌های صحیح به دیگرانی است که ممکن است درست متوجه موضوع نشده باشند. مثل پدر و مادرها، یا کودکان و نوجوانان. صبور باشید و از توضیح دادن خسته نشوید.

3️⃣ ایمان و توکل به خدا، بزرگترین آرام‌بخش بشر است که الا بذکرالله تطمئن القلوب. هم خودتان دعا زیاد بخوانید و از معنویات کمک بگیرید، هم دیگران را دعوت به معنویات کنید. برگزاری ختم‌های قرآن و راه انداختن گروه‌های مجازی برای ختم قرآن، قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه و زیارت عاشورا و ... از کارهایی هستند که به راحتی می توانید سردمدار انجام دادنش باشید.

4️⃣ کمک و حمایت؛ به دیگرانی که جزو گروه پرخطر محسوب می‌شوند، مثل پدربزرگ و مادربزرگ‌ها یا بچه‌ها که به قدر کافی نسبت به اوضاع آگاه نیستند، کمک کنید تا نیازهایشان را به خوبی برآورده کنند. کمک و حمایت دیگران، هم حال خودتان را خوب می کند، هم به بقیه آرامش میدهد.

5️⃣ دیگران را نترسانید. ممکن است گمان کنیم ترساندن راه حل خوبی برای وادار کردن دیگران به رعایت بهداشت است، اما در واقع ترس فقط باعث استرس و اضطراب بیش از اندازه و نقص ایمنی بدن می‌شود. آرام اما واقع‌بین باشید و به دیگران به اندازه و با آرامش انگیزه و آرامش بدهید.

6️⃣ درباره آینده برنامه‌ریزی کنید. برنامه‌ریزی درباره آینده و فکر کردن به اهداف می‌تواند امید و انگیزه و آرامش را به افراد برگرداند. می‌توانید دیگران را هم با این کار به آینده ترغیب کنید.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha