۲ فروردین ۱۳۹۹، ۲۱:۲۲
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 83723143
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۱۴۵ تن از نیروهای سوری مورد حمایت ترکیه در لیبی کشته شدند

تهران - ایرنا - دیده‌بان حقوق بشر سوریه که مرکز آن در لندن است، شنبه شب اعلام کرد، حدود ۱۴۵ نفر از افراد سوری که توسط ترکیه به لیبی اعزام شده‌اند، در این کشور کشته شدند.

به گزارش تارنمای این مرکز حقوق بشری، به تازگی اجساد ۱۴ تن از این نیروها به مناطق تحت کنترل ارتش ترکیه در حومه شمالی حلب  منتقل شده است که عمدتا از مناطق تدمر، سلقین، البوکمال و الباب در سوریه هستند.

این مرکز بدون اشاره به تعداد زخمی‌های افراد در لیبی اعلام کرد، شمار جدیدی از مزدوران سوریه‌ای در لیبی زخمی شده‌اند.

این گزارش می‌افزاید، این نظامیان سوری از عناصر تیپ المعتصم، لشکر سلطان مراد، تیپ صقور الشمال، الحمزات و سلیمان شاه هستند و در محورهای حی صلاح‌الدین در جنوب طرابلس؛ پایتخت دولت وفاق ملی لیبی، الرمله در نزدیکی فرودگاه طرابلس، پروژه الهضبه، مصراته و دیگر نقاط لیبی کشته شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه دو روز پیش نیز اعلام کرد، ترکیه پرداخت حقوق مزدوران سوری را که برای جنگ به لیبی اعزام شده‌اند کاهش داده است، چرا که شمار این نظامیان بیش از حد مجاز (۶ هزار) نفر است.

این مرکز حقوق بشری سوریه اعلام کرد، شمار نظامیان سوری که ترکیه به لیبی اعزام کرده است به ۴ هزار و ۷۵۰ نفر رسیده است.

این درحالی است که شمار سربازانی که برای آموزش وارد پایگاه‌های ترکیه در لیبی شده‌اند، حدود یکهزار و ۹۰۰ نفر هستند.

دولت آنکارا اخیراً به صورت جدی وارد موضوع لیبی شده و رسما از دولت فایز السراج در مقابل دولت حامی ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش شرق لیبی حمایت می‌کند.

در همین ارتباط، رییس دولت وفاق ملی لیبی ششم آذرماه در سفر به ترکیه دو قرارداد مهم با مقامات آنکارا امضا کرد.

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و توافق دوم درباره توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف است.

بدنبال این توافق نظامی، پارلمان ترکیه ۱۲ دی ماه گذشته با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی برای حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.

پیش از این نیز اردوغان، ۵ دی ماه اعلام کرده بود، کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی، ماه آینده به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.

توافق آذرماه گذشته ترکیه و لیبی توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲ قرارداد مشروعیت ندارد.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha