شواهدی مبنی بر ابتلای حیوانات خانگی به کرونا وجود ندارد

تهران- ایرنا- معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که هنوز شواهدی مبنی بر ابتلای حیوانات خانگی به ویروس کرونا وجود ندارد.

محسن فرهادی روز یکشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره مباحث مطروحه مبنی بر ابتلای چند سگ در هنگ کنگ به ویروس کرونا و جمع آوری چند سگ در اطراف بیمارستان مسیح دانشوری که علائم سرفه داشتند، بیان کرد: مرجع رسیدگی به این موضوع سازمان دامپزشکی است و بر اساس استعلامی که از این سازمان گرفتیم، اعلام کردند که تاکنون شواهدی مبنی بر ابتلای این حیوانات به ویروس کرونا وجود ندارد.

وی درباره خطر ناشی از پسماندهای بیمارستانی در زمان شیوع ویروس کرونا و احتمال نزدیک شدن حیوانات به این پسماندها نیز بیان کرد: پسماندهای بیمارستانی ابتدا بی‌خطر شده و سپس به شهرداری تحویل داده می‌شود. شهرداری‌ها نیز علاوه بر آن، باز هم احتیاط لازم را انجام می‌دهد.

به گزارش ایرنا، روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست روز پنجشنبه گذشته تأیید کرد که برای نخستین بار ویروس کرونا از یک انسان به یک حیوان در هنگ کنگ سرایت کرده است. این سگ متعلق به یک بیمار کرونایی بوده که در روزهای اخیر آزمایش‌هایی روی آن انجام شده و از هفته قبل که تست کرونای وی مثبت شد، زیر نظر پزشکان و دامپزشکان بوده است. پس از این اتفاق، برخی پزشکان در هنگ کنگ گفته‌اند که این می‌تواند نشانه‌ای از آن باشد که حیوانات نیز ممکن است در سطوح ضعیف‌تری به این ویروس آلوده شوند.

بنا به این گزارش، اداره شیلات و کشاورزی هنگ کنگ در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سگ از روز جمعه گذشته تاکنون در قرنطینه بوده و مورد آزمایش و ارزیابی‌های بیشتر قرار گرفته است.

اداره بهداشت هنگ کنگ همچنین افزوده است که هنوز نمی‌تواند تأیید کند حیوانات خانگی منبع انتقال ویروس هستند یا به کرونا مبتلا می‌شوند و چنین موضوعی در شرایط کنونی مطرح نیست.

«علی‌صفر ماکنعلی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور نیز در همین پیوند اظهار کرد: دپارتمان کشاورزی، شیلات و محافظت از منابع هنگ‌ کنگ برای نخستین بار در ۷ اسفند ۱۳۹۸ از یک سگ خانگی که گفته می‌شود یک پورمنیایی ۱۷ ساله است، نمونه‌گیری و یک روز بعد،  SARS-CoV-۲ را در نمونه‌های جمع‌آوری شده شناسایی می‌کنند. این دپارتمان دوباره در تاریخ‌های ۹، ۱۲ و ۱۵ اسفند ۹۸ نمونه‌گیری را تکرار و نتایج آن به صورت مثبت ضعیف تأیید شد.

کارشناسان بیماری‌های عفونی و همچنین مراجع ذیصلاح بین‌المللی بهداشت اعم از سازمان جهانی بهداشت دام، سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل بیماری‌های ایالات متحده آمریکا اعلام کرده‌اند هیچ مدرکی دال بر اینکه سگ و گربه‌های خانگی می‌توانند منشاء یا عامل پخش SARS-CoV-۲ باشند وجود ندارد.

به گفته وی، با این وجود تحقیقات بیشتری در حال انجام است و هرچه اطلاعات بیشتری کسب شود، اطلاع‌رسانی صورت خواهد پذیرفت. از آنجا که در شرایط عمومی حیوانات می‌توانند بیماری‌های دیگری را به مردم منتقل کنند و انسان‌ها نیز می‌توانند بیماری‌ها را به حیوانات منتقل کنند، ضروری است انسان‌ها همیشه (قبل و بعد از تماس با حیوانات) دستان خود را بشویند.

«حمیدرضا تحصیلی» مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران نیز ۱۹ اسفند ۹۸ گفته بود: در طرح مبارزه با سگ‌های ولگرد، با ۸۰ قلاده سگ که علائم سرفه داشتند مواجه شدیم که همه این سگ‌ها از اطراف بیمارستان مسیح دانشوری جمع آوری شدند. این سگ‌ها از نزدیکی بیمارستان مسیح دانشوری جمع آوری شده و هم اکنون همه این سگ‌ها در قرنطینه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha