بهمن مرادنیا روز دوشنبه در آیین ارایه گزارش واحدهای تولید ضدعفونی کننده و مواد شوینده کزدستان به رییس جمهور که به صورت ویدیو کنفرانس در واحد تولیدی سیران یکتا دوشان سنندج برگزار شد، اظهار داشت: اکنون چهار واحد تولیدی در سنندج و سقز خط تولید خود را به تولید مواد ضد عفونی کننده تغییر دادهاند.
وی اضافه کرد: این واحدها تاکنون ۱۸۰ هزار بطر شامل ۱۵۰ هزار بطری ۵۰۰ سی سی و ۳۰ هزار بطری ۲۵۰ سی سی تولید کردهاند که ۸۰ هزار بطری از این تولیدات در داروخانههای استان توزیع شده است.
مرادنیا با بیان اینکه اگر بتوانیم الکل مورد نیاز این چهار واحد را تامین کنیم علاوه بر استان مواد ضد عفونی کننده مورد نیاز استان های همجوار را نیز تولید خواهیم کرد، یادآور شد: مهمترین نیاز امروز این واحدها الکل است که تاکنون ۳۵ هزار لیتر وارد استان شده است.
وی در خصوص تدابیر ستاد مقابله با کرونای استان برای کنترل مبادی ورودی افزود: در چهار مبادی وردی این استان اقدام به کنترل مسافران و خودروها کرده و این روند تا فروکش کردن شیوع ویروس کرونا در کشور همچنان ادامه خواهد داشت.
استاندار کردستان با بیان اینکه همکاری مردم با دستگاه ها و بیرون نیامدن از خانه یکی از رکن های مهم پیشگیری از شیوع بالای ویروس کرونا است، تاکید کرد: طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ درصد به آمار مبتلایان در این استان اضافه شده است.
وی ضمن دعوت از مردم برای در خانه ماندن و مشارکت در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا گفت: در راستای پیشگیری از ابتلا، ستاد مبارزه با شیوع کرونا تمام اصناف غیر ضروری را تا ۱۵ فروردین تعطیل اعلام کرده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این آیین گفت: هم اکنون در این استان چهار واحد اقدام به تولید مواد ضد عفونی کننده کرده و روزانه قادر به تولید ۳۲ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده هستند.
محمد دره وزمی با بیان اینکه این خط توانایی تولید روزانه ۲۴ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در صورت تامین الکل را دارد، واحدهای تولیدی مورد نظر قادرند سالانه ۱۷ هزار تن مواد ضد عفونی کننده تولید کنند که ۱۵ هزار تُن از این میزان سهم شرکت سیران یکتا است.
وی اضافه کرد: این میزان تولید به شرط تامین الکل مورد نیاز واحدها قابل تحقق است که تاکنون این سازمان موفق شده ۳۵ هزار تن الکل را تامین و با تحویل آن به واحدهای تولیدی تمام این میزان تبدیل به ۱۸۰ هزار بطری ۵۰۰ سی سی مواد ضد عفونی کننده مورد نیاز جامعه شده است.
درهوزمی یادآور شد: همچنین این واحدها قادر هستند سالانه پنج هزار تُن (ماهانه ۴۰۰ تُن) انواع مواد شوینده شامل وایتکس، مایع دستشویی و ظرفشویی را تولید و روانه بازار کنند.
وی تاکید کرد: ستاد مقابله با کرونا استان کردستان در راستای حمایت از این واحدها برای هر کدام ۱۰ میلیارد ریال (سرجمع ۴۰ میلیارد ریال) تسهیلات یارانه دار سرمایه در گردش برای این واحدها درخواست داده که ۱۰ میلیارد ریال آن به واحد سیران یکتا دوشان پرداخت شده است.
از ظهر شنبه دوم فروردین تا ظهر یکشنبه سوم فروردین، ۱۶ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شدند و تعداد بیماران از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به ۲۳۸ نفر رسید.
تاکنون ۶۶۲ نمونه از افراد مشکوک به کرونا گرفته شده که ۲۳۸ نمونه مثبت و ۳۷۰ نمونه هم منفی بوده و جواب آزمایش ۵۴ نفر نیز هنوز مشخص نشده است.
آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در استان به تفکیک شهرستانها شامل سقز ۸۵ نفر، بانه ۵۱ نفر، سنندج ۴۱ نفر، قروه ۱۷ نفر، بیجار ۱۴ نفر، کامیاران ۱۱ نفر، دیواندره ۱۰ نفر، مریوان ۶ نفر، دهگلان ۲ نفر و سروآباد یک نفر است.
از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان تاکنون ۲۸ نفر جان خود را از دست دادهاند که سه نفر از این بیماران در ۲۴ ساعت گذشته به مجموع فوتی ها اضافه شدند.
از کل فوت شدگان ناشی از ابتلای به ویروس کرونا ۱۲ نفر در شهرستان سقز، سه نفر سنندج، سه نفر قروه، پنج نفر بانه، ۲ نفر در بیجار، ۲ نفر در کامیاران و یک نفر در مریوان بستری بودند.
از ظهر دیروز تا امروز، یک هزار و ۲۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱ هزار و ۶۳۸ نفر رسید.
هفت هزار و ۹۱۳ نفر از بیماران مبتلا بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند و با جانباختن ۱۲۹ نفر از بیماران در شبانه روز گذشته، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در کشور به یک هزار و ۶۸۵ نفر رسید.
نظر شما