مردم پاکستان همه ساله روز چهارم فروردین (۲۳ مارس) را به عنوان سالروز تصویب قطعنامه تشکیل این کشور مسلمان به صورت گسترده جشن می گیرند.
امروز دوشنبه هشتادمین سالگرد تصویب قطعنامه تشکیل این کشور مسلمان در ۲۳ مارس ۱۹۴۰ میلادی (چهارم فروردین ۱۳۱۹) است که در این کشور به یوم پاکستان نامگذاری شد اما امسال با شیوع گسترده ویروس کرونا در شهرهای مختلف پاکستان، طعم جشن های این مناسبت به کام مردم تلخ شد.
قرار بود مانند هر سال رژه مشترک نیروهای مسلح پاکستان در منطقه اختصاصی خود در شهر «اسلام آباد» برگزار شود اما شیوع کرونا ارتش این کشور را مجبور به لغو این برنامه کرد.
برنامه های ویژه ای نیز که قرار بود در کاخ نخست وزیری و ریاست جمهوری پاکستان برگزار شود که تمامی آن نیز به دلیل شیوع کووید-۱۹ لغو شد.
آخرین مراسم رژه نیروهای مسلح پاکستان در سال ۲۰۰۸ برگزار شده بود که پس از آن به دلیل تهدیدهای امنیتی به مدت هفت سال متوقف ماند اما ژنرال 'راحیل شریف' فرمانده وقت ارتش پاکستان در فروردین ۱۳۹۴ تصمیم گرفت تا بزرگداشت مراسم یوم پاکستان از سرگرفته شود.
در عین حال امروز تلویزیون دولتی و شبکه های خبری پاکستان ویژه برنامه های متعددی درباره روز جمهوری از جمله ایثار انقلابیون این کشور از جمله افکار و اهداف «محمدعلی جناح» بنیانگذار پاکستان پخش کردند.
جمهوری اسلامی پاکستان پس از سالها تلاش و با انجام آزمایش موفقیت آمیز هسته ای، به عنوان هفتمین قدرت اتمی جهان و نخستین کشور اسلامی دارای قدرت هسته ای در جهان شناخته شد.
«عارف علوی» رئیس جمهوری و «عمران خان» نخست وزیر پاکستان طی پیام هایی به مناسبت روز ملی این کشور، یاد محمد علی جناح معروف به قائداعظم را گرامی داشته و به همه افرادی که برای تاسیس این کشور مستقل اسلامی در شبه قاره هند فداکاری کردند، ادای احترام کردند.
آنان همچنین بر تداوم حمایت های سیاسی، معنوی، دیپلماتیک و اخلاقی پاکستان از مردم کشمیر تاکید کردند.
عمران خان گفت: یوم پاکستان یادآور عهد مردم برای اتحاد و یکپارچگی است و با همین عزم و اراده می توانیم چالش کرونا را نیز پشت سر بگذاریم.
براساس آمار رسمی دولت پاکستان، بیش از ۷۷۶ نفر در مناطق مختلف این کشور از جمله در ایالت سِند به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده و تاکنون ۵ نفر نیز در اثر این بیماری جان باختند.
منابع خبری اعلام کردند: مقررات منع آمد و رفت در بسیاری از شهرها از جمله "اسلامآباد، کراچی، لاهور، پیشاور، ساهکر" و مناطق شمالی پاکستان اعمال شده که هدف از آن ترغیب مردم برای خانهنشینی و همیاری با دولت جهت مقابله با شیوع کرونا است.
شهر «کراچی» مرکز ایالت سِند که بیشترین آمار ابتلا به کرونا در این ایالت ثبت شده است، برای ۱۵ روز تعطیل شده و دولت ایالتی از نیروهای مسلح خواست تا با حضور در سطح شهر کمک کنند تا از تردد شهروندان جلوگیری شود.
نظر شما