مهرداد رییسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: این آموزشها به متقاضیان رشتههای صنایعدستی در شهرها و روستاهای شهرستانهای شهرکرد، اردل، لردگان، خانمیرزا، کوهرنگ و فارسان ارایه شد.
وی افزود: این آموزشها در رشتههای گلیمبافی، چوقابافی، قلابدوزی، مشبک چو و، بافتنی سنتی به متقاضیان ارایه شد.
رییسی تصریح کرد: مهارتآموزی و توانمندسازی افراد و همچنین ترویج و توسعه صنایعدستی از مهمترین اهداف برگزاری دورههای آموزشی رایگان در چهارمحال و بختیاری است.
وی یادآور شد: بخشی از این آموزشها در راستای اجرای تفاهمنامه بین اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان ارایه شد، تا برای زندانیان منجر به ایجاد شغل و درآمد شود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اظهار داشت: در راستای حمایت از افراد آموزش دیده، به متقاضیان واجد شرایط نسبت به ارایه مجوز فعالیت و پرداخت تسهیلات بانکی اقدام شد.
رییسی گفت: آموزشها به متقاضیان فراگیری رشتههای صنایعدستی استان از سوی اتحادیه صنایعدستی استان و با مشارکت کمتیه امداد امام خمینی (ره) و اداره کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی ارایه شده است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۱۲۰ میلیارد و ۶۴۱ میلیون ریال تسهیلات به ۸۷۹ طرح در قالب تسهیلات مشاغل خانگی، اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی و عشایری برای اشتغال مستقیم ۹۷۸ نفر در شهرها، روستاها و مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری پرداخت شد.
چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایعدستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مخلتف سال فعالیت میکنند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایعدستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بافتههایداری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوقابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوهدوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاهچادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی، خاتم و مشتقات آنها از مهمترین صنایعدستی شهری، روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری است.
نظر شما