پریسا خانعلی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در شرایط فعلی که راهی جز ماندن در خانه و سپری کردن اوقات با خانواده نیست، میتوان بسیاری از فعالیتها که در مواقع عادی به آنها کمتر بها میدادیم اکنون اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین موضوعات، توجه بیشتر به فرزندان بخصوص در ردههای سنی پایین است و گذاشتن وقت برای آنان در وضعیتی که امکان خروج از منزل نیست، مزایای شگرفی خواهد داشت و البته تداوم آن هم باید مد نظر قرار گیرد.
استاد علوم تربیتی و رفتاری ادامه داد: بازی نیاز اولیه و ضروری کودکان است و هر چه امکان پرداختن آنها به بازیهای سالم و سازنده بیشتر باشد فکر و ذهن آنها پرورش مییابد و مهارت و خصوصیتهای اجتماعی آنها بهتر میشود.
وی اضافه کرد: نقش بازی و سرگرمی در رشد ذهنی کودک انکارناپذیر و هر رفتاری در کودک دارای فلسفه و پیشنینه است که در بازی خودنمایی می کند، رفتار هوشمندانه او را تقویت میکند و زمینههای لازم جهت یادگیری زبان، رشد هوش، تفکر کودک و مباحث اجتماعی مانند نوعدوستی، همکاری، کار تیمی، سخاوت و از خودگذشتگی را فراهم می سازد.
خانعلی با بیان اینکه در هیچ زمانی جز سالهای اولیه زندگی، بازی تاثیر خود را نشان نمیدهد، تصریح کرد: توجه به سالهای کودکی و تاثیر بازی ضرورت بسیاری دارد زیرا بچه میتواند کشف کند چه کسی است و چه تواناییهایی دارد، دنیا چیست و چگونه خود را باید با محیط هماهنگ کند.
وی با اشاره به اینکه بازی نقش ویژهای در ایجاد اعتماد به نفس در فرزندان دارد، اظهارداشت: شکل دادن شخصیتی سالم و مفید به بچهها از وظایف والدین به شمار میرود و باید به او راههای برخورد و تعامل با محیط پیرامون خود و مهارتهای اجتماعی و زبانی را آموخت.
استاد علوم رفتاری با بیان اینکه آشنایی با فرهنگ جامعه و افزایش قدرت از دیگر کارکردهایی است که والدین می توانند از آن برای فرزندان بهره ببرند، گفت: از نظر پرورشی هم تاثیر و ارتباط بازی با وضعیت جسمانی کودک به خوبی ثابت و یادآوری شده که چگونه بدن کودک ورزیده میشود و رشد میکند بنابراین رابطه عمیق بین بازی و سرگرمی از یک طرف و آموزش و پرورش از طرف دیگر برای تربیت کودکان لازم است.
خانعلی خاطرنشان کرد: هیجان انگیز، هدفمند، متناسب با سن کودک، برانگیزاننده کنجکاوی، انتخاب آزادانه و لذت بخش بودن از ویژگیهای بازی و سرگرمیهای مناسب برای کودکان است.
وی با بیان اینکه کسب مهارتهای شخصی، اجتماعی، اقتصادی را کودک از طریق بازی تجربه میکند و یاد میگیرد، تاکید کرد: به بازی بچه ها اهمیت دهید چرا که تمام زندگی کودک در بازی شکل واقعی به خود میپذیرد، تجارب زندگی کودک از طریق بازی صورت میگیرد، موجب رشد و تحول و خلاقیتهای شکوفا میشوند.
حدود ۳۰ درصد از جمعیت کشور را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند.
پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان و ایران اغلب متخصصان و پزشکان بر این نظرند که بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع این بیماری ماندن در خانه است؛ سهمی که آثار آن تمام شدنی نیست
نظر شما