به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در تحقیقات دانشگاه ویسکانسین مدیسن که با همکاری محققان هاروارد انجام شد، مغز یک داوطلب ۴۱ ساله که تقریبا در هر روز از زندگی خود زمانی را به مدیتیشن (مراقبه) اختصاص داده، مورد مطالعه قرار گرفت.
برای این منظور، در یک دوره ۱۴ ساله، روزانه ۴ تصویر از مغز داوطلب با استفاده از دستگاه MRI گرفته شد. در همین دوره، محققان مغز ۱۰۵ داوطلب بزرگسال محلی و هم سن وی را به عنوان گروه کنترل مورد مطالعه قرار دادند. آنها سپس تمام تصاویر به دست آمده را در اختیار یک سیستم هوش مصنوعی موسوم به Brain Age Gap Estimation یا به اختصار BrainAge قرار دادند، تا اطلاعات را تجزیه و تحلیل کند.
این سیستم برای تخمین سن افراد بر اساس تصاویر مغزی آنها آموزش دیده است و کار خود را با ارزیابی ساختار ماده خاکستری مغز انجام میدهد که با افزایش سن، حجم آن کاهش مییابد.
در نتیجه این تحقیقات، سیستم BrainAge سن داوطلب را ۳۳ سال یعنی ۸ سال کمتر از سن واقعی وی تخمین زد؛ در حالی که سن گروه کنترل در بازه سنی عادی آنها ارزیابی شد. محققان از این ارزیابی نتیجه گرفتند که مغز داطلبی که هر روز مراقبه میکند، با سرعت کمتری در مقایسه با اعضای گروه کنترل پیر میشود.
علاوه بر این محققان دریافتند که مغز این داطلب زودتر از مغز اعضای گروه کنترل به بلوغ رسیده است. آنها همچنین توانستند بخشهایی را در مغز وی شناسایی کنند که به گونهای مشابه مغز اعضای گروه کنترل پیر میشود و به این نتیجه رسیدند که تفاوت روند پیری مغز در بین افراد مختلف احتمالا به دلیل تغییرات هماهنگ در سراسر ماده خاکستری مغز است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neurocase منتشر شده است.
نظر شما