فرزند به دنیا نیامدهام، اکنون که چند ماهی از مهمانی تو در وجودم میگذرد نزدیک ۶۰۰ هزار نفر در ۱۹۹ کشور دنیا از جمله کشور ما درگیر بیماری کشندهای به اسم کرونا یا همان کووید ۱۹ شدهاند که اگر بخواهم تاریخ دقیق ورود آن به ایران را برایت بنویسم باید به ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ برگردم.
از آنجا که دوست دارم در حد توانم شرح مفصلی از این بیماری برایت بدهم پس خالی از لطف نیست که بدانی مجامع بینالمللی منشا شیوع این بیماری را کشور چین میدانند و این مساله موجب اعتراضاتی از سوی مقامات چینی نیز شد که در جهت رعایت عدم قضاوت زود هنگام باید گفت این بیماری برای اولین بار در ووهان چین شناسایی شد، همانطور که در ایران برای اولین بار در استان قم به ثبت رسید.
تا زمان نگراش این نامه این بیماری ۲ هزار و ۵۱۷ هموطن را که تعداد انگشت شمار آن از کادر درمانی و پزشکان بیمارستانها بودند را به کام مرگ کشانده و ۳۵ هزار و ۴۰۸ نفر را مبتلا کرده اما خوشبختانه تاکنون ۱۱ هزار و ۶۷۹ مبتلا نیز در نبرد با این ویروس پیروز شدهاند.
آنچه مسبب نگرانی است سخنان مسوولان وزرات بهداشت در این خصوص است که میگویند روند این بیماری در کشور فعلا سیر صعودی دارد و در صورت عدم خانه نشینی مردم بخصوص ۲ هفته آینده از اولین ماه سال ۱۳۹۹ باید منتظر آمارهای نگران کنندهتری باشیم.
من و تو هم اکنون در کردستان سرزمین کوهها، دشتها و چشمههای خروشان زندگی میکنیم همان جایی که فصل بهارش سرشار از قلم زیبای خداست اما صد افسوس که امسال نمی توان از این زیبایی بهره ببرد چرا که این استان نیز همانند سایر نقاط کشور با ۳۴۸ مبتلا، ۴۸ جانباخته و ۱۰۳ بهبود یافته درگیر ویروس کرونا است.
ار آمارها که بگذریم به حال و هوای مادری میرسیم که به قول قدیمیها بارش شیشه است، عزیز جان این شیشه که توباشی در این روزهای سخت به گفته پزشکان بیشتر از سایر اقشار جامعه باید مراقب حالش بود.
دلهره و ترس بیشتر میشود هرچند به گفته پزشکان استرس و اضطراب برای من و تو مانند سم است اما چه کنم که این روزها انگار هیچ چیز سرجایش نیست
دلهره دارم و هر روز که سپری میشود با شنیدن آمارها و بی توجهی برخی از مردم نسبت به هشدارهای بهداشتی، این دلهره و ترس بیشتر میشود هر چند به گفته پزشکان استرس و اضطراب برای من و تو مانند سم است اما چه کنم که این روزها انگار هیچ چیز سرجایش نیست.
من و تو امسال نتوانستیم لحظه تحویل سال را در کنار مادربرزگها و پدربزرگهایت باشیم چرا که با آمدن کرونا سفر نیز ممنوع شد تا آنکه عازم سفر نمیشود تبدیل به پای کرونا برای گسترش شیوع ابتلای آن نباشد تا این عزیزان را در بهار پسا بحران این بیماری دوباره به آغوش بکشیم.
تعطیلات را در خانه ماندیم اما همچنان ترس همراهمان بود؛ تصمیم گرفتم برای غلبه بر ترسم به سراغ علم و تجربه بروم و از پزشک معتمدم کمک بگیرم.
برای دیدن وی باید راهی درمانگاه میشدم جایی که همه علم پزشکی میگوید مراجعه بی دلیل به آنجا خطر ابتلا را بیشتر میکند اما به گمانم بی دلیل نرفتم.
با وجود اینکه تا کنون موردی از انتقال این ویروس به جنین گزارش نشده است اما مادران باردار باید بیشتر از سایر افراد این ویروس را جدی بگیرند
این پزشک معتمد دانش آموخته زنان و زایمان و عشرت عباسی نام دارد پس آنکه از دلهرههایم را شنید، گفت: با وجود اینکه تاکنون موردی از انتقال این ویروس به جنین گزارش نشده اما مادران باردار باید بیشتر از سایر افراد این ویروس را جدی بگیرند.
کرونا منتظر شرایط مساعد است
وی افزود: براساس نتایج پزشکی سیستم ایمنی بدن مادر باردار به صورت طبیعی به علت اتوایمیون (التهاب طولانی مدت کبد) تا حدودی تضعیف میشود و ویروس کرونا نیز منتظر این شرایط است که سیستم ایمنی بدن توانایی دفاع کردن نداشته باشد تا به سهولت آن را درگیر کند.
عباسی اضافه کرد: از دیگر دلایل خطرناک بودن ویروس کرونا برای مادران باردار اینکه هر چه دوران بارداری به پیش میرود شکم مادر بزرگتر شده با هدایت دستگاه ریوی به سمت بالا حجم باقی مانده هوای بدن کم میشود.
وی گفت: ویروس کرونا بسیار مشتاق ورود به نقاطی از بدن است که خون رسانی و اکسیژن رسانی در آن انجام میشود و مادر بادار نیز با تغییراتی که در دستگاه ریوی او ایجاد میشود ویروس را به قسمت تحتانی ریه خود میکشاند.
این ماما تاکید کرد: در این صورت اکسیژن رسانی و خون رسانی به قسمت تحتانی ریه عادی نبوده و علاوه تاثیرات حادتر ویروس کرونا، شرایط برای رشد باکتریهای دیگر نیز فراهم است و در این وضعیت مادر دچار پنومونی (عفونت حاد ریوی) و یک سری عوارض دیگر نیز میشود.
عباسی با بیان اینکه یکی از علایم مهم کرونا وجود تب شدید در بیمار است، اظهار داشت: تب به هر دلیلی که باشد برای مادر باردار بسیار مضر و خطرناک است چرا که موجب سقط جنین میشود.
وی یادآور شد: سرفه نیز از دیگر علائم این ویروس بوده که موجب پارگی کیسه آب و سقط جنین می شود و پس مادرانی که در سه ماه اول بارداری هستند در صورت داشتن تب و سرفه به هر دلیلی خطر سقط جنین در آنان بالا است.
بیش از اندازه نگران نباشید
عباسی با بیان اینکه مادران باردار نیاز نیست که بیش از اندازه نگران باشند و به خودشان استرس وارد کنند، گفت: رعایت نکات بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت اعلام میشود کافی است و در کنار رعایت این نکات، به اصل در خانه ماندن، حفظ آرامش، عدم رفتن به مهمانی و تجمعات نیز پایبند باشنند.
حواستان به دستهایتان باشد
چه با دستکش یا بدون آن اگر دست به قسمتهای مخاطی مانند چشم، بینی و دهان برخورد کند موجب آلودگی میشود
وی در خصوص استفاده از دستکش و ایجاد حساسیت های پوستی نیز افزود: دستکش موجب میشود ویروس به دست منتقل نشود اما باید توجه داشت چه با دستکش یا بدون آن اگر دست به قسمتهای مخاطی مانند چشم، بینی و دهان برخورد کند موجب آلودگی میشود.
این ماما تاکید کرد: عوض کردن دستکشها هر ساعت حتما انجام شود و از زدن الکل یا سایر ضدعفونی کنندهها به دستکش که موجب فاسد شدن آن میشود خودداری کرد.
عباسی با بیان اینکه راههای پیشگیری از این بیماری اصلا سخت، وقت گیر و اضطرابزا نیست، یادآور شد: شستن مرتب دستها با آب و صابون طبق اصول ۶ مرحلهای و ۲۰ ثانیهای از دیگر مواردی است که نه تنها مادران باردار بلکه تمامی افراد باید به آن توجه کنند.
نوزاد را از شیر محروم نکنید
عباسی توصیههایی به مادران شیرده نیز داشت و گفت: براساس بررسی های انجام شده این مادران میتوانند با رعایت نکات بهداشتی به بچه هایشان شیر بدهند و هیچ مشکلی در این خصوص برای بچه ایجاد نمیشود.
وی افزود: هرچند اختلاف نظرهایی در این ارتباط وجود دارد اما بیشتر محققان بزرگ معتقدند شیر مادر مهم ترین منبع تغذیه نوزاد است و مادر نباید فرزندش را از آن محروم کند.
این ماما اضافه کرد: مراقبان سیستم مراقبتی بهداشت و درمان کشور نیز در این شرایط به صورت آنلاین و غیر حضوری با مادران باردار در ارتباط هستند در این خصوص نگرانی وجود ندارد.
سه مادر باردار در بیمارستان بعثت بستری هستند
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی کردستان نیز در ارتباط با اتبلای ماداران باردار در این استان به ویروس کرونا اظهار داشت: هم اکنون سه مادر باردار مشکوک به ابتلای به ویروس کرونا بستری هستند و تا کنون نتیجه تست آنان اعلام نشده است.
دکتر فرزین رضاعی افزود: چندی پیش نی یک مادر باردار مشکوک به ابتلای این ویروس در یکی از بیمارستان های استان بستری شده بود اما با منفی شدن تست وی از بیمارستان ترخیص و هم اکنون در منزل تحت نظر پزشکان و مراقبان سلامت است.
وی اضافه کرد: مراقبان سلامت خانهها و مراکز بهداشت استان موظف شده اند در کنار ارایه خدمات حضوری مادران باردار پر خطر را نیز به صورت تلفنی و سایر روشهای غیر حضوری مرتب زیر نظر داشته باشند.
رضاعی یادآور شد: بهترین راه در امان ماندن این مادر و سایر افراد خانواده از ابتلا به ویروس کرونا ماندن در خانه و عمل به توصیههای بهداشتی است.
دردانهام در فرهنگ ما ایرانیها مادر مامن آرامش و امنیت خانه است باید در این شرایط پا از سرزمین ترس و اضطراب بیرون کشد تا علاوه بر اینکه کشتی زندگیش را به ساحل امن برساند خود نیز به سلامت از این طوفان عبور کند.
براساس آخرین آمار تا ظهر روز جمعه هشتم فروردین ۷۷۱ نمونه از افراد مشکوک به کرونا گرفته شده که ۳۴۸ نمونه مثبت و ۴۰۶ نمونه هم منفی بوده و جواب آزمایش ۱۷ نفر نیز هنوز مشخص نشده است.
آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در استان به تفکیک شهرستانها شامل سقز ۱۲۲ نفر، بانه ۷۱ نفر، سنندج ۷۴ نفر، کامیاران ۱۱ نفر، قروه ۲۵ نفر، مریوان هشت نفر، دیواندره ۱۳ نفر، بیجار ۱۸ نفر، دهگلان چهار نفر و سروآباد ۲ نفر است.
از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان تاکنون ۴۸ نفر جان خود را از دست دادهاند که شامل ۱۸ نفر در شهرستان سقز، هشت نفر بانه، پنج نفر در سنندج، هشت نفر در قروه، دیواندره سه نفر و مریوان، بیجار و کامیاران هر کدام ۲ نفر است.
تاکنون ۳۲ هزار و ۳۳۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، ۲ هزار و ۳۷۸ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۱ هزار و ۱۳۳ نفر نیز بهبود یافتهاند.
نظر شما