محمدمهدی خطیب روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مقام معظم رهبری بر تسهیل و سادهتر شدن قوانین اداری تاکید دارند و برای جهش تولید باید بروکراسی اداری تسهیل شود.
وی گفت: به عنوان مثال اگر جوانی در یک روستا کار تولیدی راهاندازی کند باید از دستگاههای مختلف زیادی پاسخ استعلام بگیرد که بسیار زمانبر است که اگر این استعلامها در یک جا برای تسهیل کار انجام شود کارها با صرف زمان کمتری به نتیجه میرسد.
وی یادآور شد: اگر بحث منابع طبیعی در خراسان جنوبی مطرح است آن قانونی که در برخی از شهرهای بزرگ کشور و مورد علاقه افراد سودجو و زمینخوار است، باید با قانونی که در یک روستای خراسان جنوبی اعمال میشود متفاوت باشد.
مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار گفت: گاهی یک دستورالعمل و بخشنامه سراسری در کشور صار شده اما دستورالعملها باید با توجه به شرایط هر منطقه بومیسازی شود وگرنه استعلامهای متعدد انگیزه را از تولیدکننده سلب میکند.
وی افزود: از طرفی در این استان بانکها هم برای ارائه تسهیلات، سختگیریهای زیادی دارند که لازم است این قوانین دست و پاگیر حذف شود تا تولیدکننده با آرامش خاطر فعالیت کند.
خطیب بیان کرد: بعضی کارها ممکن است امروز قیمت تمام شده آن یک مبلغ باشد و ۶ ماه بعد مبلغی دیگر و گاهی گرفتن بعضی استعلامها مدت یکسال طول کشیده که این امر برنامهریزی را هم برای تولیدکننده سخت میکند و ممکن است دیگر توجیه اقتصادی هم نداشته باشد.
دکترای زمین شناسی و استاد تمام دانشگاه بیرجند اظهار داشت: در خراسان جنوبی بارها استاندار تاکید بر حذف مقررات دست و پاگیر کردند تا کارها تسهیل شود و همه تیم مدیریتی استان هم باید همراه با ایشان در رفع این مشکل فعال باشند.
وی درخصوص تلاش دولت در کاهش وابستگی اقتصادی به نفت گفت: این عزم در کشور ایجاد شده و باید به سمتی برویم که بودجه کشور را مستقل از نفت ببینیم و کشور را بدون درآمد نفت هم اداره کنیم، باید به سمت واقعی کردن مالیات و دریافت آن از بخشهای مهم اقتصادی کشور باشیم تا دخالت دولت در امور اقتصادی به حداقل برسد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، سال جدید را «جهش تولید» نامگذاری و خطاب به دستاندرکاران تأکید کردند: جوری عمل کنید که با جهش تولید، تغییری محسوس در زندگی مردم بهوجود آید.
ایشان افزودند: البته لازمه تحقق این هدف برنامهریزی است و بخشهای مختلف مانند سازمان برنامه، مجلس و مرکز تحقیقات آن، قوه قضائیه، مجموعههای دانشبنیان و گروههای پرشمار جوان، مبتکر و فعال باید در این برنامهریزیها شرکت کنند.