۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۳۴
کد خبر: 83726923
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

جهش تولید امتداد فرآیند توسعه کشور است

۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۳:۳۴
کد خبر: 83726923
جهش تولید امتداد فرآیند توسعه کشور است

کرمان - ایرنا - رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: جهش در تولید نشان دهنده امتداد فرآیند توسعه اقتصادی کشور تحت شرایط و ظرفیت های موجود است.

حسین مهرابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر چند مرحله جهش تولید در ادبیات اقتصادی متفکران غربی بیان شده اما نامگذاری این سال توسط مقام معظم رهبری دارای تفاوت ­های بنیادین و فلسفی با موارد مذکور است که باید به این تفاوت ها توجه داشت.

وی با اشاره به مزایای جهش تولید برای نیروی کار تصریح کرد: به طور مثال کارگران دستمزد دریافت کرده و علاوه بر رهایی از معضلات بیکاری و برخورداری از مواهب اجتماعی آن، قادر به خرید کالا یا خدماتی برای خود و خانواده می ­شوند که بر ایشان مطلوبیت دارد.

استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: بنگاه­ های تولید نیز با تولید بیشتر، از طریق تفاوت بین فروش و پرداختی به عوامل تولید، کسب سود نموده و آن­ها را قادر به خرید کالا یا خدمات می کند.

وی با بیان اینکه ارتقای فناوری یکی از ملزومات جهش تولید است اظهار داشت: ارتقای سطح تولید با میزان مشخصی از عوامل تولید (افزایش بهره ­وری و کارایی)، عمدتا تحت تاثیر ارتقاء فن آوری قرار دارد و این امر مستلزم پیشرفت ­های فنی، ژنتیکی و غیره است.

مهرابی ادامه داد: افزایش دانش فنی در اثر تحقیقات و به مرور زمان و نیز نوآوری محقق می­ شود که این امر در ایران و در سال­های گدشته تا حد زیادی به وقوع پیوسته و افزایش شرکت­های دانش بنیان، شاهدی بر این ادعا است، اما هنوز نیازمند توجه جدی و علمی در این زمینه هستیم.

وی تاکید کرد: قوانین و مقررات و سرمایه گذاری داخلی و خارجی در یک جامعه، باید مسیر تامین سرمایه برای جهش تولید را فراهم کنند که البته برخی از آن­ها وجود دارد و در حال بهبود است و در حوزه قوانین نیز نیازمند اصلاح و بازنگری اساسی داریم.

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان با اشاره به رقابت پذیری برای تحقق جهش تولید تصریح کرد: شفافیت، نوآوری و نهادها، ثبات، زیر ساخت­ها، مهارت، اندازه بازار، بازار نیروی کار و بازارهای مالی، آموزش عالی و غیره از دیگر ارکان رقابت پذیری هستند.

وی تاکید کرد: ایران در برخی از شاخص های رقابت پذیری برای جهش تولید همانند نهادها، مهارتها، ثبات اقتصادی، بازار نیروی کار و بازارهای مالی؛ رتبه جهانی خوبی ندارد و نیازمند برنامه ریزی جدی برای ارتقا آنان است.

مهرابی گفت:  قوانین نظام تولید و به ویژه نظام توزیع در افزایش و جهش تولید، نیازمند اصلاح و بازنگری اساسی است. در برخی از اقتصادها، می توان با تحریک تقاضا، به افزایش تولید و عرضه کمک کرد.

وی افزود: عامل اصلی تولید، نیروی کار است که در صورت استفاده کارا و اثر بخش از آن، می توان به طور موثری تولید را افزایش داد، اما استفاده کورکورانه از آن، ممکن است اشتغال ایجاد کند، ولی تاثیرش بر تولید، چندان موثر واقع نخواهد شد.

استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: همچنین افزایش مهارت ­های افراد جامعه و تقویت ارتباط آموزش با بازار کار، و غیره موجب آماده سازی نیروی کار برای ایفای نقش در جهش تولید است.

وی ادامه داد: ایجاد یک باور عمومی و اجتماعی برای توانایی در جهش تولید، بسیار حائز اهمیت است، آنهم در شرایطی که عده ای از خارج و در داخل کشور، بر طبل ناامیدی و نتوانستن و غیره می­ کوبند و این باور در صورتی ایجاد و تقویت می ­شود که مردم اثرات توسعه اقتصادی و جهش تولید را در سفره های خود احساس کنند.

مهرابی تصریح کرد: لازمه تحقق جهش تولیدی این است که همه آحاد جامعه باید برای تحقق این شعار گام بردارند و همه ارکان حاکمیت در کنار هم قرار بگیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha