به گزارش روز چهارشنبه "ایندیا تودی" عمر عبدالله که خود پس از 8 ماه بازداشت دیروز/سه شنبه آزاد شد، خواهان آزادی تمام افراد بازداشت شده در کشمیر و احیای اینترنت پر سرعت در این منطقه شد.
عبدالله در حساب توییتری خود نوشت: ادامه بازداشت محبوبه مفتی و سایر رهبران کشمیری در شرایطی که هند به منظور مقابله با ویروس کرونا وارد یک قرنطینه ۲۱ روزه شده است، بی رحمانه است. بازداشت این افراد از روز اول نیز با دلایل قانع کننده انجام نشد. من امیدوارم نخست وزیر و وزارت کشور هند به زودی این افراد را آزاد کند.
دولت هند از ماه اوت سال گذشته پس از لغو امتیازات خاص جامو و کشمیر تعداد زیادی از مردم محلی و رهبران کشمیری را آزاد کرد. اگرچه بخش زیادی از این افراد تاکنون آزاد شده اند اما تعدادی از رهبران کشمیری با استناد به قانون "امنیت عمومی" هند همچنان در بازداشت هستند.
احزاب مخالف هندی، کشورهای خارجی و گروه های طرفدار حقوق بشر خواهان آزادی رهبران کشمیری شده اند.
از جمله رهبران شناخته شده کشمیر که همچنان تحت بازداشت پلیس هستند شامل محبوبه مفتی و فاروق عبدالله دو سروزیر سابق جامو و کشمیر می شوند.
به گفته مقامات هندی حدود ۳۶ رهبر سیاسی کشمیر در این اردوگاه زندانی هستند.
پیش از این احزاب مخالف سیاسی در هند نیز خواستار آزادی هرچه زودتر رهبران سیاسی در کشمیر شده بودند.
نخست وزیر هند 5 اوت (14 مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داده بود.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
پس از آنکه دولت هند امتیازات خاص کشمیر را بیش از ۳ ماه پیش لغو کرد، محدودیت های رفت و آمد در کشمیر برقرار شده و دسترسی به اینترنت در کشمیر مسدود شد.
از آن زمان تاکنون محدودیت های کشمیر مانند منع رفت و آمد، احیای خدمات تلفن ثابت و تلفن های همراه، اینترنت های ثابت و همراه به صورت مرحله ای کاهش یافته اند.
نظر شما