تغذیه مناسب سپر دفاعی قوی برای مقابله با کرونا

یاسوج- ایرنا- با گسترش و نفوذ دامنه ویروس کرونا و افزایش روزافزون میزان مبتلایان به این بیماری ضرورت راهکارهای مقابله ای و ایمنی برای مقابله و پیشگری از سیر گسترش این ویروس نیز مد نظر کارشناسان و متولیان امر بهداشت و درمان قرار گرفته که یکی از نکات مورد توجه در این راستا استفاده و رعایت اصول تغذیه ای مناسب است.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه می گوید: تغذیه مناسب روزانه و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهم و سپر دفاعی قوی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله ویروس کرونا دارد.

به گفته محمد رضا قلعه گلاب  سوءتغذیه و نداشتن تغذیه صحیح همچون سایر عوامل زمینه‌ای مثل بیماری دیابت و بیماری‌های ریوی می‌تواند عامل ابتلا یا پیشگیری از ابتلای افراد به ویروس کرونا باشد.

این کارشناس تغذیه اظهار داشت: کمبود دریافت غذایی و ویتامین هایی همچون C و A با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی بویژه بیماری کرونا را افزایش می دهد.

قلعه گلاب تصریح کرد: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ایی از منابع غذایی خوب ویتامین C هستند.

وی تاکید کرد: به عنوان مثال مصرف روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تامین می کند، و هویج  کدو ،سبزی های سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A هستند.

قلعه گلاب توصیه کرد:  بطورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه 3 واحد از گروه سبزی ها ( بجز سبزی های نشاسته ایی ) و حداقل 2 واحد میوه توصیه شود.

وی گفت: کودکان زیر 5سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری نکات تغذیه ای مناسب را مرتب رعایت کنند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این افراد لازم است که هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه استفاده کنند، و از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه می شود و حتی المقدور از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

قلعه گلاب عنوان کرد: استفاده از منابع پروتئین درغذای روزانه همچون حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است.

وی اضافه کرد: کمبود ریز مغذی هایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات و سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

وی اظهار داشت: خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده (مثل تخم مرغ عسلی و نیمرو ، کباب هایی که مغز پخت نشده اند) خودداری شود.

قلعه گلاب یادآور شد: از خوردن غذا و مایعات در مکان هایی که از نظر بهداشتی مورد اطمینان نیستند خودداری شود.

این کارشناس تغذیه می گوید: در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

منابع غذایی امگا۳ (مثل روغن سویا، روغن کانولا، ماهی و …) نیز باعث افزایش سطح ایمنی می شوند و خاصیت ضدالتهابی دارند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان تصریح کرد: به یاد داشته باشید، رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.

شمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا در کهگیلویه وبویراحمد تا صبح امروز 96 نفر اعلام شده است.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha