مدیر انتشارات خانی سقز روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال ۹۸ تعداد ۳۸ کتاب را در این انتشاراتی چاپ و منتشر کردیم که ۷ کتاب برای قبل از عید آماده و هم اکنون چاپ و در دسترس علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است.
آزاد حسنی با بیان اینکه تهیه کتاب در کتابخانه ها به دلیل شیوع کرونا، سخت و تا حدودی امکان پذیر نیست، افزود: شهروندان سقزی میتوانند برای تهیه و مطالعه کتاب از طریق شماره تلفن های ۰۸۷۳۶۳۰۸۴۰۲ و ۰۹۱۸۷۷۷۱۵۸۵ درخواست خود را اعلام کنند تا در اسرع وقت کتاب را به منزل آنان ارسال کنیم.
وی اضافه کرد: اگر علاقمندان به کتاب در شهرهای همجوار یا هر شهر دیگری باشند از طریق پست کتاب مورد نظر را برای آنها می فرستیم تا مطالعه و فرهنگ کتابخوانی در این روزها از بین نرود و همچنان پا برجا باشد.
حسنی به جدیدترین کتاب های چاپ شده در انتشارات خانی سقز اشاره کرد و گفت: کتاب های قولولولوو اثر سراج بناگر، کهس خوی بو تهرک ناکری اثر صلاح محمدی، دیوانی نالی بازنگری ملاخدری احمدی و شاویس میکاییلی و سترانی تاسه اثر ژاله سافییاری جدیدترین کتاب های منتشر شده است.
مدیر انتشارات خانی به مردم توصیه کرد، در این ایام که ماندن در خانه تنها راه برای جنگیدن با ویروس کرونا است، وقت خود را به مطالعه اختصاص دهند چون شیرین ترین یار هر انسان کتاب است و چه بهتر از این فرصت که در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم.
علیرغم شیوع ویروس کرونا، فعالیت روشنفکران و نویسندگان متوقف نشده و کماکان کتاب های خواندنی به چاپ می رسانند و یکی از این کتاب ها، کتاب گورهشار آخرین اثر نویسنده کُرد سیدقادر هدایتی که جدیدا منتشر و هماکنون در دسترس علاقمندان به کتاب است، در این ایام رومان گورهشار می تواند علاقمندان به کتاب را سرگرم کند.
کتاب «گورهشار» در ۲۰۸ صفحه، از چهار بخش و به چهار روز روایت می کند، کسی که رومان را می خواند(وهگیر) در طول آن چهار روز همه زندگی خود و اطراف و الان و گذشته را از دریچه تفکرش با شیوهای جدید بیان میکند.
بازگو و جمله بندی کردن کتاب «گورهشار» طبیعی و رئال نیست، جمله بندی آن در بعضی مواقع متفاوت و جدید و حتی در بسیاری از جملات صدا و لحن دو یا سه کاراکتر شنیده و تلاش زیادی برای جمله بندی نو در آن انجام شده است.
این رمان تقریبا با وضعیت و شرایط کنونی بیمارستان ها و بیماران همخوانی دارد و می تواند برای خواننده جذاب و خواندنی باشد، از طرفی هم رومان گورهشار پر از ارجاع به رومان، فیلم، موسیقی و شوخی به شعر شاعران است.
طبق گفته کارشناسان ادبیات کردی، بزرگترین کاری که نویسنده این رمان انجام داده است ارتباط فرم و متن رمان با دیالکتیک است، فرم متن را بوجودمی آورد و متن فرم را به وجود می آورد که این ویژگی موضوعی جالب و هیجان انگیز و تحلیلی است.
به دلیل اینکه کتاب گورهشار، از لحاظ زمانی، در لحظه و حال اتفاق می افتد و بسیار نزدیک است، بنابراین بسیاری از مصیبت ها و گرفتاری ها، درد و نارحتی های اجتماعی و سیاسی کنونی انسان کُرد را بخوبی نشان میدهد.
سید قادر هدایتی پیش تر ۵ کتاب: دهنگی نوخته، توقی عهزازیل، گابور، بهردیک له بهردیک، نه، سری کوردی و گورانی فورم را به چاپ رسانده است، که بیشتر اثار وی دو یا سه بار چاپ و در مناطق کُردنشین ایران و اقلیم کردستان عراق هم فروش خوبی داشته است که کتاب توقی عهزازیل و بخصوص کتاب گابور، بیش از حد مطالعه و یادداشت های زیادی از آن استخراج شده است.
کتاب شعر «سترانی تاسه» اثر ژاله سفییاری هم در ۱۰۶ صفحه، اشعار بسیار زیبا و دلنشینی دارد و برای علاقمندان به مطالعه می تواند در این ایام مفید واقع شود.
ژاله سفی یاری نویسنده سقزی در این ارتباط گفت: چندین سال است که در حوزه شعر فعالیت و چندین شعر را سروده ام ولی اثر سترانی تاسه اولین کتاب چاپ شده بنده محسوب می شود و در آینده نزدیک هم دومین کتاب را به چاپ خواهم رساند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما