علی رشیدی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: ورزشکاران که این روزها به خاطر تمرین نکردن به لحاظ جسمانی دچار افت میشوند اما از بُعد روانی در خانه میتوان تمریناتی انجام داد که ذهن و روان آنان در اوج بماند و هم تا اندازهای بدن ورزشکار تمرین کند.
وی تصریح کرد: بهترین پیشنهاد بر اساس تکنیکهای تصویرسازی ذهنی است و بر این مبنا، ورزشکار باید در محیطی آرام چشمان خود رابسته و ذهن خود را به مکانی که همیشه تمرین میکرد ببرد، همه مراحل آماده شدن برای تمرین، گرم کردن و آنگاه برنامههای تمرینش را یکی یکی در ذهن خود انجام دهد، حتی باید تلاش کند چنان ذهن خود را درگیر سازد که صداهای محیط تمرین را هم به درستی بشنود.
این روانشناس ورزشی خاطرنشان کرد: ورزشکار حتی با تصویرسازی ذهنی میتواند به سالن، باشگاه و ورزشگاه رفته و فضای پرهیاهو و هیجان انگیز آنجا را هرچه زندهتر در ذهنش ببیند و حتی در رقابت شرکت کند، در این هنگام عضلههای ورزشکار هرچند نه در مقیاس واقعی، اما بصورت غیرمحسوس حرکت و فعالیت میکنند و قوی میشوند.
وی افزود: یکی دیگر از این تکنیکها افزون بر آنچه پیرامون تکنیکهای تصویرسازی ذهنی گفته شد، برداشتن یک دفترچه و روی کاغذ آوردن ارزیابیهای خود از نقطه قوتها و کاستی ها در زمینههای فنی، بدنی و روانی و فاکتورهای گوناگون ورزش مربوطه است، اگر این کار به درستی انجام شود مفید و راهگشا خواهد بود، زیرا در همان تمرینات تصویرسازی ذهنی، ورزشکار میتواند با تمرکز بیشتر روی کاستیها، به حل، رفع و بهبود آنها کمک کند.
ماندن در خانه فرصتی مناسب برای دانشافزایی ورزشکاران
رشیدی در بخش دیگری از صحبتهای خود ماندن در خانه را زمان مناسبی برای ورزشکاران دانست تا با مطالعه و پژوهش سطح دانش و تخصص خود را ارتقا دهند.
به گفته این روانشناس بالینی، ورزشکاران معمولا در روزهای عادی به دلیل حضور در باشگاه ها و تمرینات وقت چندانی برای برخی کارها از جمله مباحث تخصصی علمی ندارند ولی در این روز و شب ها که ناگزیر در منزل هستند، قادرند از این فرصت نهایت بهره را ببرند.
وی اضافه کرد: بی شک با پایان دوران ماندن در خانه ورزشکاران همچون سایر اشخاص به کار حرفه ای خود باز میگردند و عادت به مطالعه و انجام پژوهش در این زمان، زندگی حرفهای آنان به مراتب بهتر خواهد شد.
این پژوهشگر ورزشی اظهارداشت: این روزگار فرصت بسیار خوبی برای دانشافزایی در زمینههای مورد علاقه است، کتاب خواندن و بهره بردن از منابع بیکران موجود در اینترنت نه تنها موجب دانش افزایی میشود، بلکه از خستگی روانی که بسیاری و شاید همه ما را تهدید میکند، جلوگیری خواهد کرد.
رشیدی تاکید کرد: ورزشکاران که به طور معمول در قیاس با دیگران نه تنها در پتانسیل های جسمانی بلکه در توان مندی های روانی بالاتر هستند، باید در این روزها نقش خود را در دمیدن حس شادی و امید به دیگران، فضای خانواده ها، محیط زندگی و جامعه به خوبی انجام دهند.
وی گفت: ویروس ها به چشم دیده نمی شوند اما شاید این روزها چشم همه ما و جهان را به چیزهای بسیاری باز کرده باشند و امید که تک تک ما آدمها و جهان بشریت عبرتهای این روزگار را آموخته باشیم.
این روانشناس اصفهانی اظهار امیدواری کرد که روزهای روشن، فشردن دست دوستان، کنار هم بودن، گفتن و خندیدن، هیاهو و نشاط کوچهها و خیابانهای میهن همه جهان و رونق دوباره ورزش، باشگاهها، تفریح و فعالیت ورزشکاران با مشارکت بازگردد.
شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته (آذر/دی۹۸) از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در آن کشور و سایر کشورها از جمله ایران به ویروس مبتلا شدهاند و به همین دلیل بیشتر فعالیتهای ورزشی در سطح جهان متوقف شد.
بر اساس آمار و ارقام بیش از سه میلیون نفر ورزشکار سازمان یافته بصورت حرفه ای و نیمه حرفه ای در ایران فعالیت دارند.
بیش از ۳۱۱ هزار ورزشکار سازمان یافته در استان اصفهان فعالیت میکنند و افزون بر یکهزار و ۳۵۰ باشگاه ورزشی در این خطه وجود دارد.
نظر شما