اگرچه ویروس کرونا ناشناخته و کنترل روند شیوع آن به شدت با رفتار مردم استان در هم آمیخته است اما تعداد بهبودیافتگان و افزایش نیافتن نامتعارف مبتلایان و فوتیها نشان از آن دارد که این بیماری در آذربایجانغربی افسارگسیخته نیست و روی مدار مدیریت قرار دارد.
آذربایجانغربی از روز هشتم اسفند سال گذشته با شناسایی نخستین مورد ابتلا به بیماری کرونا در ردیف استانهای درگیر این بیماری قرار گرفت اما از جمله آخرین استانهایی بود که وارد لیست شد و در ایام نخست نیز، روند بیماری سرعت بسیار کمی داشت.
پس از حدود ۱۵ روز، این بیماری در آذربایجانغربی سرعت گرفت و رفتهرفته بر تعداد مبتلایان و فوتیهای ناشی از بیماری کرونا در استان اضافه شد تا اینکه در پایان ماه نخست شیوع این بیماری در این استان، تعداد مبتلایان به حدود ۶۰۰ نفر و فوتیها به حدود ۵۰ نفر رسید.
این آمار با وجود اینکه به خودی خود بسیار زیاد است ولی در مقایسه با آمار کشوری رقم مناسبی به چشم میخورد زیرا در کشور از هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک مورد ابتلا وجود دارد ولی در آذربایجانغربی، این رقم از هر پنج هزار و ۵۰۰ نفر یک مورد ابتلاست.
همچنین در موارد فوتیها، در کشور از هر ۳۴ هزار نفر یک مورد فوتی بر اثر ابتلا به کرونا ثبت شده در حالی که این رقم در آذربایجانغربی برای ۶۷ هزار نفر، یک مورد فوتی است.
مشکلی در ارایه خدمت به بیماران وجود ندارد
استاندار آذربایجانغربی در خصوص وضعیت درمانی بیماران میگوید: در ارایه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانهای این استان مشکلی وجود ندارد و پذیرش بیماران در شرایط عادی انجام میشود؛ «هماکنون با توجه به ظرفیت تختهای خالی بیمارستانی درسطح استان، امکان خدماترسانی مطلوب به بیماران فراهم است».
محمدمهدی شهریاری با اشاره به اینکه همراهی مردم مهمترین بخش در کنترل بیماری کروناست، ادامه داد: قطبهای اقتصادی جهان از جمله اسپانیا و ایتالیا نیز در ارایه خدمات در زمانهای پیک بیماری با مشکل مواجه شدهاند در حالی که خوشبختانه این وضعیت در کشور ما اتفاق نیافتاده است.
وی گفت: امروزه در بسیاری از کشورهای درگیر با کرونا به علت مدیریت نامناسب، فروشگاهها از اجناس خالی شده و ماسک و اقلام بهداشتی وجود ندارد در حالی که در کشور و استان ما این مشکلات حداقل بوده است.
وی با بیان اینکه امکانات استان تاکنون در سطح مطلوبی پاسخگوی بیماران مبتلا به کرونا بوده است، اضافه کرد: خوشبختانه وضعیت این بیماری با همراهی مردم تحت کنترل است و از مردم نیز درخواست داریم برای مواجه نشدن با شرایط بحرانی، همیاری خود را در قبال هموطنان و مسوولان تا شکست کامل این بیماری ادامه دهند.
استاندار آذربایجانغربی اظهار داشت: آمار مبتلایان به این بیماری و قرار گرفتن استان در رتبههای آخر جدول کشور نشاندهنده همبستگی و همدلی خوب بین مردم و مسوولان است که موجب خواهد شد آسیبهای ناشی از این ویروس به حداقل خود برسد.
«شهریاری»، کمکهای مردمی در بخش سلامت را نیز در این مدت ستودنی دانست و بیان کرد: مشارکتهای مردمی بار سنگینی را از روی دوش دانشگاه علوم پزشکی استان برداشته است تا کادر درمانی بتواند بهترین خدمات را به بیماران عرضه کنند.
وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد جمعیت استان زیر پوشش طرح بسیج ملی غربالگری کرونا قرار گرفتهاند، گفت: طبق آمار وزارت بهداشت ۲ میلیون و ۵۷۱ هزار و ۵۲ نفر غربالگری شدهاند و آذربایجانغربی در رتبه دوم کشور از لحاظ پوشش غربالگری قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه این غربالگری نقش ارزنده در شناسایی افراد مبتلا به کرونا و نیز پیشگیری از ابتلا و قطع زنجیره انتقال دارد، افزود: افراد مشکوک به کرونا پس از شناسایی از طریق غربالگری، مورد پیگیری بهداشتی و درمانی قرار میگیرند.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و ضرورت همکاری مردم در این طرح نیز افزود: راهبرد اصلی در شکست کرونا توجه به شعار «در خانه بمانیم» است و مشارکت مردم بدونشک در مقابله با این بیماری موثر است.
مراکز درمانی آذربایجانغربی کمبود تجهیزات ندارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی میگوید «مراکز بیمارستانی این استان هیچ کمبودی در زمینه ارایه خدمات به بیماران کرونا بر اساس پروتکل سازمان جهانی بهداشت ندارد».
دکتر جواد آقازاده اظهار داشت: شیوه درمان و مراقبت از بیماران کرونا در آذربایجانغربی بر اساس پروتکل سازمان جهانی بهداشت است و آنچه در این سازمان برای کنترل و مدیریت بیماری کرونا اعلام شده در این استان نیز به کار گرفته میشود.
وی ادامه داد: در اوایل شیوع بیماری کرونا مقداری کمبود اقلام بهداشتی از جمله مواد ضدعفونیکننده، ماسک و دستکش و دیگر امکانات مورد نیاز کادر درمانی احساس شد ولی هماکنون این مشکل رفع شده و انبارهای ما در بیمارستانهای سطح استان روزانه کنترل و شارژ میشود و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی از لحاظ امکانات و تجهیزات هیچ مشکلی در حال حاضر ندارد، اضافه کرد: برای مقابله با کرونا همیاری مردم مهمترین دغدغه ما به شمار میرود زیرا آنان میتوانند با رعایت دستورالعملهای بهداشتی و ماندن در خانه کمک شایانی به حوزه سلامت استان کنند.
وی از توزیع ۲۰۰ هزار عدد ماسک در سطح استان جهت استفاده کادر درمانی خبر داد و گفت: این محموله که شامل ماسکهای سهلایه است از کشور چین وارد استان شد و به مرور زمان و بر اساس نیاز شهرها، وضعیت بیماری و موجودی انبار توزیع خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی در ادامه به نقش مهم بهورزان در شناسایی افرادی که دارای بیماری زمینهای در سطح استان هستند، اشاره کرد و افزود: کمترین تعداد مبتلایان مربوط به کسانی است که از قبل دارای بیماریهای زمینهای از جمله دیابت، بیماریهای مزمن، مصدومان شیمایی، قلبی عروقی و رادیوتراپی هستند که در مقابل با کرونا مقاومت کمتری دارند و این مهم حاصل تلاش بهورزان است.
دکتر آقازاده با بیان اینکه امروز کشور در شرایط جنگ با یک ویروس ناشناخته قرار دارد، تاکید کرد: همه باید در کنار یکدیگر باشیم و تا شکست این ویروس، همیاری و مشارکت داشته باشیم چون ویروس باقی مانده در بدن هر کدام از ما میتواند کل جامعه را دربرگیرد.
کاهش بیش از یک میلیون تردد جادهای طی تنها ۴ روز
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی نیز میگوید: تردد در جادههای استان طی چهار روز نخست نوروز امسال نسبت به مدت مشابه نوروز سال گذشته ۵۰ درصد شامل حدود یک میلیون تردد کاهش داشته که علت اصلی آن، شیوع بیماری کرونا بودهاست.
ارسلان شکری افزود: در حالی که طی نوروز سال گذشته حدود ۲ میلیون تردد در جادههای آذربایجانغربی ثبت شده بود، این رقم در مدت مشابه نوروز امسال به نزدیک یک میلیون تردد رسید.
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت تردد از مبادی ورودی و خروجی آذربایجانغربی به ۴۰ درصد سال گذشته رسیده است که امیدواریم این روند کاهشی با توجه به شیوع بیماری کرونا تداوم یابد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی ادامه داد: متوسط سرعت ثبتشده توسط سامانههای هوشمند حمل و نقل جادهای مرکز مدیریت راههای استان ۷۷ کیلومتر بوده که سرعت مناسبی است.
شکری گفت: ۱۰ درصد ترددها طی این مدت در جادههای آذربایجانغربی مربوط به وسایل نقلیه سنگین و هشت درصد از مجموع ترددها نیز دارای تخلف سرعت غیرمجاز بوده است.
پیشبینی و راهاندازی مراکز نقاهتگاهی
فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی هم با اشاره به همراهی کامل این نهاد در راستای مقابله با بیماری کرونا در استان، گفت: علاوه بر اقدامات پیشگیرانه در این راستا، مجموعه نقاهتگاهی در همه شهرستانهای استان راهاندازی شده است تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
سردار حبیب شهسواری افزود: علاوه بر همه شهرستانهای استان، سه مرکز نیز در ارومیه به این منظور در نظر گرفته شده که از جمله مهمترین آنها میتوان به مجموعه ۲۰۰ تختخوابی مجتمع شهید کاظمی اشاره کرد که علاوه بر یک مرکز نقاهتگاهی، بیمارستان مجهزی شامل اتاق عمل، آی سی و، آزمایشگاه و رادیولوژی نیز در آن مستقر است.
وی اضافه کرد: در این مرکز ۲۰۰ تخت نقاهتگاهی نیز آماده شده است تا در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد که بر اساس آخرین آمار در حال حاضر سه نفر از بیماران در این مکان اسکان داده شدهاند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این یک مجموعه نقاهتگاهی دیگر نیز با ۱۵۰ تخت قابل ارتقا به ۲ برابر در منطقه حیدرلوی ارومیه راهاندازی شده است که در صورت نیاز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، انتظار میرود که با تداوم فعالیت و همکاری مناسب مسوولان و مردم، آذربایجانغربی از جمله نخستین استانهایی باشد که این بیماری را مهار میکند.
نظر شما