۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸
کد خبرنگار: 1261
کد خبر: 83730194
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

حملات تروریستی کابل و طرح صلح در افغانستان

۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83730194
حملات تروریستی کابل و طرح صلح در افغانستان

کابل - ایرنا - کابل در مدت یک ماه گذشته شاهد دو حمله تروریستی پر تلفات بود که نگرانی ها را از ادامه حملات تروریستی و ناامنی با وجود توافق احتمالی صلح با طالبان قوت می بخشد.

چهارشنبه گذشته ششم فروردین ماه یکی از عبادتگاه های اقلیت قومی سیک های افغانستان هدف حمله یک یا چند مهاجم قرار گرفت که پس از ۶ ساعت درگیری ۲۵ تن از جمله زنان و کودکان در این حمله کشته و ۸ تن دیگر زخمی شدند.

داعش در ظاهر مسئولیت این حمله را پذیرفت و گفت که چنین حملاتی را در آینده نیز علیه این مردم ادامه خواهند داد اما برخی منابع امنیتی افغانستان رد پای شبکه حقانی را نیز در  پشت این حمله ردیابی کردند.

پیش از آنکه داعش مسئولیت این حمله را برعهده گیرد منابع اطلاعاتی افغانستان به روزنامه صبح کابل گزارش دادند: شبکه حقانی در پشت صحنه این حمله تروریستی قرار دارد.

صبح کابل به نقل از این منبع که نامش را ذکر نکرد نوشت: اطلاعاتی در اختیار داشتند که شبکه حقانی در این روزها حمله ای را بر نهادهای مرتبط با هند در شهر کابل انجام می دهند.

منابع خبری در افغانستان یک روز پس از این حمله خونین به نقل از دستگاه اطلاعاتی هند نوشتند که «لشکر طیبه» به رهبری حافظ سعید و همکاری شبکه حقانی حمله کابل را راه اندازی کرده بودند.

شانزدهم اسفند ماه سال گذشته نیز مراسم یاد بود «بیست و پنجمین سالگرد شهادت یکی از رهبران جهادی در غرب کابل پایتخت افغانستان برگزار شد که دو تروریست مسلح با سلاح های سبک و سنگین به این مراسم حمله کردند. در این حمله نزدیک به ۴۰ غیر نظامی کشته و بیش از ۶۰ تن دیگر زخمی شدند که مسئولیت این حمله را هم گروهک تروریستی داعش برعهده گرفت.

اما کمی پیشتر از داعش اطلاعیه ای در صفحات اجتماعی فیسبوک منتشر شد که گروه جدیدی به نام «جنبش ملی افغانیت و اسلامیت» مسئولیت این حمله را برعهده گرفته و گفته بود که این اولین حمله آنها علیه این مردم است، اما آخرین آن نخواهد بود.

در این اطلاعیه آمده بود:  پس از این چنگیزیون، فاطمیون و رافضیون در هیچ جا احساس امنیت نخواهند کرد و برگزار کنندگان این نشست را مزدوران بیگانه خوانده بود.

این حملات بوضوح نشان می دهد که ریشه های آن در خارج از افغانستان و برنامه ادامه جنگ های فرقه ای و حملات تروریستی را پس از توافق صلح با طالبان در پی خواهد داشت.

پیش از این مقامات افغان هم بارها تکرار کرده بودند که بر یک دست بودن طالبان شک دارند و برخی از فرماندهان شناخته شده طالبان از جمله «ذاکرقیوم» با داعش نزدیک هستند و از رهبران خود حرف شنوی ندارند.

در گذشته هم نشانه هایی از همکاری طالبان با داعش در استان های هلمند، بدخشان و در شمال این کشور دیده شده بود و اکنون که برنامه های صلح آمریکا با طالبان تا حدودی پیش رفته است و آمریکا بر دولت افغانستان هم فشار مضاعف وارد می کند که تا هرچه زودتر زندانیان گروه طالبان را رها و وارد گفت وگوی مستقیم با آنها شوند.

 دولت کابل هم پس از تهدید کاهش کمک یک میلیارد دلاری آمریکا از طریق ویدئو کنفرانس، اعلام کرد که در ۳۱ ماه مارس در روزهای آینده با حضور هیأت طالبان  برنامه رهایی زندانیان را از بگرام افغانستان براساس فهرست طالبان آغاز خواهد کرد.

اگرچه گفته شده کاهش خشونت یکی از توافقات مهم طالبان و آمریکایی هاست اما طی یک ماه گذشته 100 غیر نظامی در مناطق مختلف افغانستان کشته شده اند و حملات زیادی هم علیه پاسگاه های نیروهای دولتی توسط طالبان انجام شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha