در سال ۹۶ با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تایید رهبر معظم انقلاب، مقرر شد یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در عرصه سرمایهگذاری اشتغال روستایی با هدف رونق تولید، رفع معضل بیکاری، پیشگیری از مهاجرتها و افزایش بهرهوری و تحقق سیاستهای اقتصادی مقاومتی اختصاص یابد.
مدیر کل توسعه کسب و کار و تامین مالی معاونت توسعه اشتغال وزارت کار روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره پرداخت تسهیلات از این محل به ایرنا، گفت: تقریبا سه سال از زمان تصویب این قانون میگذرد و تا کنون در چهار مرحله به بانکهای عامل واریز شده است.
«رامین اسدی» افزود: صندوق توسعه ملی در نخستین مرحله (۲۶ دی ماه ۱۳۹۶) ۳۷۵ میلیون دلار، دور بعد (۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) ۳۷۵ میلیون دلار، مرحله سوم ۱۷۵.۵ میلیون دلار و مرحله چهارم (یکم اسفند ماه ۱۳۹۷) ۳۷۵ میلیون دلار به بانکهای عامل واریز کرد.
وی اظهارداشت: در مجموع ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان توسط صندوق توسعه ملی واریز شده است و سهم بانکها نیز معادل مبلغ واریزی این صندوق است.
مدیرکل توسعه کسب و کار وزارت کار گفت: مرحله پنجم واریز صندوق توسعه ملی پس از ارزیابی عملکرد بانکها انجام میشود.
وی درباره روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان گفت: پس از اطلاع رسانی به متقاضیان، افراد در سامانه کارا طرحهای خود را بارگذاری میکنند. طرحها در دستگاههای اجرایی و در کارگروههای اشتغال بررسی و پس از تایید و به بانکها معرفی میشود.
اسدی افزود: بانکها موظفند مدارک، مستندات و مجوزهایی از جمله محل اجرای طرح، وثایق مورد نیاز و آورده متقاضی را بررسی کند و تمام این مراحل در بهترین حالت سه تا چهار ماه و در بدترین شرایط تا دو سال زمان نیاز دارد و نباید انتظار داشته باشیم به محض اختصاص تسهیلات متقاضی وام دریافت و کار خود را شروع کند.
وی اظهارداشت: متقاضیان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات میتوانند تسهیلات دریافت کنند و استانها نیز باید زیرساختهای لازم برای این امر آماده میکردند تا تسهیلات به صورت هدفمند پرداخت شود.
مدیرکل توسعه کسب و کار وزارت کار گفت: تا کنون نزدیک به ۱۱ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است و این میزان زمینه اشتغال ۲۵۰ هزار نفر را ایجاد میکند که عمده آن ۱۵۰ هزار تحقق شغل انجام شده است.
وی افزود: بسیاری از طرحهایی که بازدید شده قرار بوده ۱۰ نفر شغل ایجاد کنند هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند و در مرحله تکمیل ماشین آلات و تجهیزات به صورت کامل نصب نشده است و در مرحله ساخت و فراهم کردن زیرساختها ۱۰ تا ۲۰ نفر مشغول به کار هستند.
اسدی تاکید کرد: تحقق اهداف این طرح وابسته به متقاضیان است و اگر افراد، طرح، وثایق و تضامین را سر موعد تهیه کنند به موقع میتوانند تسهیلات را دریافت کنند و در بازه تعیین شده طرح را به بهرهبرداری برسانند و شغل مورد نظر را ایجاد کنند.
وی افزود: متاسفانه از ابتدای سال ۹۷ با تغییر نرخ ارز قیمت ماشین آلات سه تا چهار برابر رشد یافت و برای بسیاری از طرحهای بزرگ سرمایهگذاری، طرح متمم تسهیلات در نظرگرفته شد و برای این منظور باید پرونده مجددا بررسی میشد.
این مقام مسوول اضافه کرد: در اوایل اسفندماه بود که با ابلاغیه رئیس جمهوری، متمم از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به بانکها ابلاغ شد و طرحهایی که مجوز دریافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات را داشتند میتوانند متمم دریافت کنند و طرح را به اتمام برسانند.
وی توضیح داد: پرداخت تسهیلات صندوق توسعه مالی با مشارکت بانکها در بازه زمانی ۹ ساله است و ۲ سال میتواند ساخت و ساز باشد و یک سال تنفس و ۶ سال بازپرداخت باشد و بنابراین بسیاری از طرحها در حال سازندگی و تنفس هستند و بعد از آن بهرهبردای انجام میشود.
اسدی گفت: برنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه و در نظر دارد بتواند از محل بازپرداخت این تسهیلات، به متقاضیان دیگر تسهیلات بپردازد تا افراد بتوانند تا پایان فرصت ۹ ساله بهرهمند شوند و امیدواریم در آینده نزدیک قوانین مرتبط را اجرایی کنیم.
وی تصریح کرد: در نهایت فرهنگسازی و اقدامات انجام شده مردم متوجه شدند که اجرای طرحهای تولیدی در روستاها مناسب است و در سالی که رهبر معظم انقلاب جهش تولید نامگذاری کردهاند استفاده از این تسهیلات و سرمایه در گردش و موارد دیگر میتواند کمک شایانی در امر افزایش تولید خواهد داشت.
نظر شما