۱۷ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۴۸
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83731332
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سال‌های بد اقتصادی برای آسیای شرقی

۱۷ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۴۸
کد خبر: 83731332
سال‌های بد اقتصادی برای آسیای شرقی

پکن- ایرنا- جنگ تجاری چین و آمریکا، تحولات در منطقه شرق آسیا، رویارویی میان قدرت‌های بزرگ اقتصادی و نهایتا شیوع ویروس کرونا، سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی را به بدترین سال‌های اقتصادی و تجاری برای کشورهای منطقه تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا جنگ تعرفه‌ها بین چین و آمریکا،  تحولات و ناارامی‌های هنگ کنگ،  منازعات اقتصادی کره جنوبی و ژاپن و فشارهای آمریکا بر این دو کشور باعث شد تا سال ۲۰۱۹ میلادی بدترین سال صادرات برای کشورهای آسیایی در یک دهه گذشته باشد. 

هنوز این کشورها از زیربار این فشارها رهایی پیدا نکرده بودند که ویروس مرموز کرونا دامن اقتصادهای بزرگ منطقه را گرفت و تجارت و سرمایه گذاری آن‌ها را آلوده کرد و بورس‌های منطقه ارزش خود را به شکل تاریخی از دست دادند و بدترین سقوط‌های سهامی تجربه شد. 

از زمانی که بحران بانکی و اقتصادی قاره آسیا را در یک دهه قبل دربرگرفت تاکنون هیچوقت شرایط صادراتی برای قدرت‌های بزرگ اقتصادی این قاره تا این حد بد نبوده است آمارها نشان می‌دهد که صادرات چین در سال گذشته ۱. ۴ درصد کاهش یافته و میزان صادرات هنگ کنگ که شش ماه درگیر اعتراضات بود ۴. ۸ درصد کمتر شده و میزان صادرات سنگاپور هم ۱۴. ۹ درصد تقلیل یافته است. 

یکی از اصلی‌ترین علت‌های کاهش صادرات این کشورها و مناطق این بوده است که چین و آمریکا در نزدیک به یک سال گذشته درگیر یک نبرد اقتصادی بزرگ بوده‌اند که آثار آن بتدریج در سال ۲۰۱۹ میلادی نمود بیشتری پیدا کرده است. 

سال ۲۰۱۹ میلادی که در این منطقه سال خوک بود یکی از بدترین سال‌ها برای اقتصاد آسیا و صادرات این قاره بوده است که پویاترین رشد اقتصادی را در چند سال اخیر تجربه کرده بود با این وصف گزارش‌های آماری یاد شده این را نشان می‌دهد که اقتصادهای آسیا، بدترین شرایط صادراتی را در دستکم ۱۰ سال گذشته در سال خوک تجربه کرده‌اند. 

این وضعیت به مراتب پس از شیوع کرونا حادتر شد و کشورهای منطقه آسیای شرقی حالا حتی نقشه راهی هم برای برون رفت از این شرایط ندارند اقتصادها هر روز ضعیف‌تر می‌شود. صادرات افول می‌کند و وارداتی هم در کار نیست و آینده‌ای هم قابل پیش بینی نیست. 

سران کشورها با قبول تزریق هزاران میلیارد دلار پول به اقتصاد کشورهایشان امیدوارند به این دوران تلخ و ناکامی‌های اقتصادی پایان دهند اما دستکم تا زمانی که کرونا پایان نیابد، نمی‌توان نسبت به آینده اقتصادی و تجاری آن‌ها خوشبین بود. 

افزون بر این تجارت خدمات و کالاها در کل منطقه آسیا و اقیانوس ارام کاهش یافته است صادرات این منطقه در این سال ۲. ۵ و واردات آن ۳. ۵ درصد کمتر شده است ارزش صادرات کالا از کشورهای دیگری نظیر استرالیا، کره جنوبی و ژاپن که قدرت‌های برتر اقتصادی دنیا محسوب می‌شود به دلیل همین تحولات و جنگ‌های تجاری منطقه‌ای و جهانی تا مرز ۶. ۹ درصد در سال ۲۰۱۹ میلادی کاهش یافته است. 

در کل جنگ تجاری و شیوع ویروس کرونا زنجیره‌های تولیدی،  صنعتی و خدماتی را مختل کرده و باعث کاهش رشد اقتصادی و صادراتی کشورهای آسیایی شده است و باید دید که در ادامه سال ۲۰۲۰ میلادی در سایه توافق اولیه تجاری چین و آمریکا و شاید با خاتمه شیوع کرونا تا چه‌اندازه این کشورها می‌توانند اوضاع را به مانند قبل تغییر دهند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha