معاون وزیر بهداشت: در حال آزمایش بیش از ۲۰ روش درمان کرونا هستیم

تهران- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه روش های مختلف درمانی در کشور در حال بررسی است، گفت: در حال آزمایش بیش از ۲۰ روش درمان کرونا هستیم تا مشخص شود کدام روش درمانی یا دارویی قبلی روی این بیماری موثر است.

دکتر رضا ملک زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: سلول درمانی، یکی از روش های درمانی است و برای کسانی که درگیری شدید ریوی دارند، استفاده می شود. این روش برای درمان بیماری کرونا در حال بررسی و آزمایش است.

وی ادامه داد: مرحله اول یا پایلوت طرح سلول درمانی با حضور جمعی از محققان مانند دکتر سلیمانی و دکتر بهاروند، دکتر واسعی آغاز و این روش درمانی تاکنون روی هفت بیمار آزمایش شده که در مورد ۶ نفر نتیجه مثبت داشته است.

معاون وزیر بهداشت بیان داشت: طرح بزرگ تری در این زمینه در حال تدوین است تا با استفاده از روش استاندارد، بیمارانی که به هیچ درمانی جواب نمی دهند، مداوا شوند.

وی با اشاره به اینکه کرونا بیماری جدیدی است و تاکنون برای آن، هیچ دارویی نداریم، تاکید کرد: همه کارهایی که برای درمان کرونا در حال انجام است، در مرحله تحقیق قرار دارند.

روش درمانی خاصی برای کرونا حاصل نشده است

وی در پاسخ به این سوال که آیا دارو یا روش درمانی خاص برای درمان کرونا وجود دارد، گفت: تاکنون نه در ایران و نه در هیچ کجای دنیا، یک روش درمانی استاندارد برای این بیماری به دست نیامده است.

ملک زاده افزود: برای اینکه یک روش درمانی، به صورت استاندارد اعلام شود، نیاز به آزمایش روی حداقل ۵۰۰ بیمار است و نتایج طرح در مقایسه با روش های موجود، باید برتری هایی مانند کاهش روند بیماری، کم کردن درگیری ریوی و کاهش مرگ و میر را به همراه داشته باشد، آن موقع به عنوان روش استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد.

وی گفت: نباید انتظار داشت که در زمان کوتاه حدود ۲ ماه، یک روش استاندارد برای درمان بیماری کرونا معرفی شود، حداقل نیاز به چند ماه دیگر است تا درمان استاندارد برای این بیماری مشخص و معرفی شود.

ملک زاده افزود: هرچند برخی از درمان هایی که اکنون در نقاط مختلف ایران برای درمان بیماری کرونا مورد استفاده قرار می گیرند، موثر است اما به طور قطع نمی توان گفت که بهبودی بیماران بر اثر این روش ها بوده، زیرا برخی افراد به صورت خود به خود مداوا می شوند و نمی توان گفت که با استفاده از این روش ها، خوب شده اند.

معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: تا مطالعه ای بزرگ روی تعداد زیادی از بیماران انجام نگیرد، نمی توان روش های موجود را به عنوان یک روش درمانی استاندارد تلقی کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha