محمد سپهر مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری استان یزد در خصوص پویش سهم من در مقابله با کرونا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش گفت: این صندوق پژوهش به عنوان عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به منظور تولید اقلام و محصولات پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا به شرکتهای دانش بنیان و فناور یزد پرداخت کرده است.
وی بیان کرد: در این زمینه صندوق پژوهش و فناوری یزد مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات حمایتی مقابله با کرونا صندوق نوآوری وشکوفایی را به شرکت مدیسا پلیمر برای تولید ماسکهای چند لایه پرداخت کرده است. این شرکت با اخذ این تسهیلات و خرید دستگاه تولید این ماسکها و استقرار آن در محل پارک علم و فناوری یزد، هماکنون مشغول تولید ماسکهای سه، چهار و پنج لایه است.
وی اظهارکرد: شرکت مدیسا پلیمر پیش از استقرار این دستگاه روزانه به طور دستی حدود هزار ماسک تولید میکرد اما امروز با خریداری و استقرار این دستگاه ظرفیت تولید خود را به تولید روزانه ۱۰ هزار ماسک رسانده است که پس از تولید در اختیار مراکز درمانی قرار میگیرد.
به گفته سپهر، شرکت نانو کیمیای کویر از شرکتهای دانش بنیان استان یزد نیز با اخذ تسهیلات دو میلیارد تومانی صندوق نوآوری وشکوفایی اقدام به خریداری الکل برای تولید مواد ضدعفونی کرده و این شرکت با اخذ این تسهیلات توانسته است ظرفیت تولید خود را بالا ببرد و توانست بخشی از نیازهای کشور در زمینه مواد ضدعفونی کننده را تامین کند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان یزد گفت: شرکت نانو مواد کربنی ویرا یکی دیگر از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خلیج فارس در استان بوشهر است که توانسته با اخذ تسهیلات کرونایی صندوق نوآوری و شکوفایی مواد ضدعفونی کننده تولید کند، این شرکت با اخذ تسهیلات یک میلیارد تومانی از صندوق، الکل موردنیاز خود را برای استفاده در محصول ضدعفونی کننده تامین کرده است.
وی افزود: شرکت ریز زیست فناوری فردا نگر نیز مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات کرونایی صندوق نوآوری برای تولید مواد ضدعفونی کننده استفاده کرده است.
سپهر با بیان اینکه شرکت تجارت گستر مهرنگار کویر نیز برای تولید تونل استریل با هدف ضدعفونی کردن معابر پرتردد از ویروس کرونا، از تسهیلات ۱.۵ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کرده است، بیان کرد: تونل استریل معمولا در مراکزی نظیر راهآهن، کارخانجات پرجمعیت، بیمارستانها و تمامیمراکزی که تردد در آنها زیاد است مورد استفاده قرار میگیرد به طوری که در ابتدای ورودی این مراکز، تونل چندمتری استریل مستقر شده و مواد ضدعفونی کننده در هوا پمپاژ شده و مه رقیقی از این مواد تشکیل و افراد با عبور از این تونل، لباسها و دست و صورتشان ضدعفونی میشود.
مدیرعامل صندوق پژوهش وفناوری استان یزد با بیان اینکه این شرکت با استفاده از تسهیلات کرونایی صندوق نوآوری با حدود ۴۰ پادگان نظامی و برخی بیمارستانهای یزد برای استقرار این تونل استریل قرارداد منعقد کرده است، گفت: بحث استقرار این تونل استریل در ورودی راهآهن و فرودگاه یزد نیز مطرح است که در حال رایزنی برای عقد قراردادهای لازم هستیم.
وی در پایان تولید کیتهای آزمایشگاهی تشخیص ویروس کرونا را از مهمترین پروژههای کرونایی صندوق پژوهش و فناوری یزد دانست و افزود: تولید این کیت ها با جدیت پیگیری خواهد شد، ما در تولید این کیتها در کشور با کمبود مواجه هستیم، هماکنون فقط در تهران با حمایت جهاد دانشگاهی تعدادی محدود از این کیتها ساخته میشود و مابقی نیز از طریق واردات تامین میشود، در این زمینه با کمک یک شرکت دانش بنیان فعال در یزد قرار است اقدام به تولید این کیتها کنیم.
وی یادآور شد: به همین منظور مبلغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات مقابله با ویروس کرونا صندوق نوآوری و شکوفایی برای این پروژه مصوب شده است، با تولید این کیتها امیدوار هستیم بتوانیم بخش بزرگی از نیاز کشور به این کیتها در نیمه جنوبی کشور را تامین کنیم.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان یزد گفت: در این بحران دانش بنیان ها و شرکت های فناور به خوبی درحال انجام سهم خود در مقابله با کرونا هستند، در حال حاضر بسیاری از شرکت های دانش بنیان با تغییر کاربری خط تولید خود، در ستاد مقابله با کرونا فعال هستند و تمام قد در جهت رفع نیاز کشور فعال هستند.
بر اساس اعلام رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در روز یکشنبه تاکنون ۳۸ هزار و ۳۰۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۶۴۰ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۲ هزار و ۳۹۱ نفر نیز بهبود یافتهاند.
نظر شما