تاثیر بیماری همه‌گیر بر بخش معدن خراسان رضوی

مشهد- ایرنا- بحران بیماری همه‌گیر کرونا به تولید معادن نیز خسارت زد بطوری که مسوولان ذیربط در خراسان رضوی می‌گویند آسیب این بحران بر فعالیتهای معدنی استان ظرف دو هفته آتی آشکار خواهد شد.

رییس انجمن معادن و صنایع معدنی خراسان رضوی روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در معادنی که کارگران آن ناچار به فعالیت در کنار یکدیگر بودند، باعث تعطیلی موقت و دست از کار کشیدن کارگران آنها شد.

حسین حسین زاده افزود: با این حال برخی معادن و صنایع معدنی مرتبط با آن که نحوه فعالیت کارگران در آنها به صورت جدا از هم بوده و امکان انتقال ویروس کرونا کمتر است تعطیل نشده و فعالیت آنها طبق روال گذشته ادامه دارد.

وی ادامه داد: بخش‌های مختلف تولید مانند حلقه‌های زنجیر به یکدیگر متصل هستند و تعطیلی فعالیت یک بخش بر بخش‌های دیگر نیز اثر می‌گذارد لذا تعطیلی معادن سایر بخش‌های تولید را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی گفت: یک تا دو هفته بعد از تعطیلات عید نوروز اثرات و تبعات شیوع کرونا بر فعالیت‌های معدنی استان آشکار شده و قابل اندازه گیری خواهد بود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با شیوع کرونا در این استان، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مرخصی‌های اجباری کارگران، باعث کاهش نیروی کار در برخی معادن و تعطیلی یا نیمه تعطیلی آنها شد.

محبعلی ترکاشوند افزود: به همین منظور این سازمان به همه بهره برداران معادن و دارندگان پروانه‌های اکتشاف اعلام کرد در صورت وجود هرگونه آسیب اقتصادی و کاری ناشی از کرونا اعم از عدم استخراج و بهره برداری معدن و همچنین عدم اکتشاف ماده معدنی مراتب را به این سازمان اعلام کنند.

وی ادامه داد: درخواست‌های دریافت شده از صاحبان معادن خراسان رضوی در کارگروه مشترک خانه معادن و این سازمان بررسی و نتیجه آن در دستور کار شورای معادن و کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قرار می‌گیرد.

وی گفت: به احتمال بسیار برای معدنکاران متضرر ناشی از کرونا تخفیف‌هایی در دریافت حقوق دولتی، حق بیمه تامین اجتماعی یا استمهال تسهیلات بانکی در نظر گرفته می‌شود.

ترکاشوند افزود: صاحبان معادن باید درخواست‌های خود را به صورت غیرحضوری و از طریق شماره تلگرام یا واتساپ ۰۹۳۹۵۸۲۷۱۵۵ یا دورنگار شماره ۳۷۶۸۵۲۶۵ خانه معدن خراسان رضوی اعلام کنند.

تاکنون برای ۸۷۸ محدوده معدنی دارای پروانه اکتشاف در خراسان رضوی پروانه بهره برداری صادر شده که این معادن دارای ۲ میلیارد و ۸۶۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تن ذخیره معدنی است و میزان استخراج اسمی آنها سالانه ۲۹ میلیون و ۵۵۵ هزار و ۶۰۰ تن می‌باشد.

برای معادن دارای پروانه بهره برداری در خراسان رضوی چهار میلیارد و ۴۴۵ میلیون و ۷۰۳ هزار ریال سرمایه گذاری شده و برای ۹ هزار و ۵۲۶ نفر در آنها شغل ایجاد شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha