به گزارش روز دوشنبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در متن نامه این فعالان دانشجویی خطاب به مدیرکل سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) آمده است: این روزها شاهد شیوع ویروس خطرناکی به نام کویید ۱۹ یا کرونا ویروس هستیم که سلامت جوامع را آماج حمله سهمگین خود قرار داده و خاطره تراژدیک طاعون، وبا و سل را در اذهان مردم پریشان کشورهای در معرض ویروس زنده کرده است.
در ادامه این نامه آمده است: این ویروس مرموز نظام ادراکی و استنباطی جوامع و دولتها را مختل کرده است و هر روز شاهد تلفات گسترده انسانی در اقصی نقاط جهان از جمله آسیا، اروپا و حتی ایالات متحده هستیم. اگرچه کشورها تمام امکانات خود را بسیج کردند؛ اما در تهاجم این ویروس دچار استیصال، خسارات جانی، مالی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و روانی گستردهای شدهاند.
فعالان دانشجویی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی مهد تمدن، فرهنگ و ادب است، افزودند: ایران نیز همچون سایر ممالک، درگیر این حادثه غمبار شده است. با این تفاوت که به خاطر خروج یکجانبه آمریکا از معاهده بین المللی برجام، تحریمهای ظالمانه و قرون وسطایی، نظام سلامت و اقتصاد کشور را هدف گرفته و بر اساس یک مشی ضد انسانی و استعماری، دسترسی بیماران کرونایی نیازمند به دارو و محصولات مورد نیاز را سخت کرده است.
در این نامه جمعی از فعالان فرهنگی دانشجویی دانشگاههای ایران از سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تقاضا کردند؛ یونسکو نهایت تلاش خود را برای اتخاذ رویکرد مناسب در مقابل خیره سری و خودکامگی دولت ایالات متحده آمریکا و پایان دادن به تحریم مردم ایران در محورهای زیر به عمل آورد:
- رفع تحریم و ارسال محموله های دارویی و لوازم پزشکی به ایران
- لغو همه تحریمهای غیر انسانی که مانع دریافت تجهیزات و خدمات پزشکی است
- رفع تحریم از صادرات که مانع کسب درآمدهای صادراتی و در نهایت مانع غلبه بر مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا شده است
در این نامه خاطرنشان شده است: لغو تحریمها فراتر از رقابتهای سیاسی، از لحاظ انسانی ضرورت دارد. تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران نباید به فاجعه انسانی شیوع ویروس کرونا دامن بزند که موجب استمرار تعطیلی مراکز آموزشی و فرهنگی میشود و آسیب و هزینههای آن کمتر از هزینههای اقتصادی و سیاسی نیست؛ زیرا اکنون زمان انتقامهای سیاسی نیست.
نظر شما