موسیقی مرهمی برای تعامل و آرامش جهانیان

تهران-ایرنا- همزمان با روزهایی که بحران شیوع کرونا، جهان را درنوردیده و مردم را به یک خانه‌نشینی اجباری واداشته است، هنر و به‌ویژه موسیقی بیش از هر زمان دیگری نشان داد که اگر درمان نباشد، مرهم موثری بر دردهاست بطوریکه پس از شیوع بیماری کرونا ابزاری شدکه بیش از پیش جهانیان را به یکدیگر نزدیک و آرام کرد.

موسیقی را می‌توان یکی از برترین اختراعات بشر دانست؛ شیوه‌ای جهانی برای به نظم درآوردن اصوات که زبان مشترکی برای بیان ناگفته‌ترین دردها و حرف‌های بشر از دیروز تا به امروز است. موسیقی در روزهای گذشته و پس از شیوع کرونا وسیله‌ای شد که بیش از پیش جهانیان را به یکدیگر نزدیک و آرام کرد.

فیلم‌های و کلیپ‌های متعددی که از رقص و شادی کادر درمانی ایران منتشر شد با تصاویر متعدد از ایتالیای درگیر کرونا همراه شد که در آن مردم در بالکن‌ها و پنجره‌های خانه‌هایشان نواختند و خواندند تا به مدد موسیقی مرهم درد این روزهای هم باشند.

در این مدت هم البته هنرمندان عرصه موسیقی در ایران بی‌کار نبوده و عمدتا با استفاده از صفحات شخصی خود برای دنبال کنندگانشان موسیقی زنده، ساز و آواز و حتی کنسرت مجازی برگزار کردند و تلاش کردند تا با بهره گرفتن از غذای روح، سیستم ایمنی آدم‌ها را بهبود بخشند.

در تازه ترین خبر اعلام شد که اولین کنسرت آنلاین و مجازی شهرداری تهران در برج میلاد که با صندلی‌های خالی به‌منظور ایجاد لحظات شاد و مفرح برای مردم در ایام قرنطینه و تشویق آن‌ها به ماندن در خانه و قطع زنجیره ابتلا به بیماری کووید ۱۹، اجرا شد، ۵ میلیون نفر بیننده داشت؛ چنانچه غلامحسین محمدی،مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در پست توئیتری خود اعلام کرد:‌ با یک ابتکار ۵ میلیون تماشاگر آنلاین که برای مبارزه با کرونا به کمپین در خانه بمانیم پیوسته‌اند؛ اولین کنسرت زنده از اجراهای مطرح‌ترین خوانندگان ایرانی در برج میلاد را دیدند.

این موضوع نشان از محبوبیت، کارایی و اثربخشی موسیقی در بین مردم دارد. همچنان که هنرمندان عرصه موسیقی نیز می‌توانند این روزها الگوی خوبی از درخانه ماندن و تاکید بر توصیه‌های وزارت بهداشت و متخصصان امر برای قطع زنجیره کووید ۱۹ باشند.

اهالی موسیقی هم در خانه می‌نوازند

در همین راستا، مجتبی عسگری، خواننده و مدرس موسیقی سنتی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا بیان داشت: رسالت هر هنرمند جدا از حرفه و هنری که دارد، درک شرایط اجتماع و کمک به بهبود وضعیت مردم، مخصوصاً در شرایطی حاد، مانند وضعیت کنونی است. از آنجا که همیشه تعدادی از مردم پیرو اخلاق و شیوه رفتار یک هنرمند هستند، بدیهی است که در چنین شرایطی جامعه، هنرمند مورد علاقه‌اش را الگوی خود قرار داده و در مواجهۀ بهتر با موضوع ،از وی تأثیر می‌گیرد.

وی افزود: امروز با توجه به شیوع این ویروس که بیشتر نقاط دنیا را درگیر خود کرده است، بنده به‌عنوان عضوی از جامعه موسیقی، وظیفه خود میدانم که اولاً شخصاً تمام موارد بهدشتی را رعایت کنم؛ بدین صورت که از اواخر بهمن کلاس‌های حضوری را تعطیل کرده و آن‌ها را به صورت مجازی برگزار کرده‌ام. ضمن این که توصیه‌های بهداشتی اعم از زدن ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها و مهمتر از همه ماندن در خانه و قطع ارتباط و تعلیق معاشرت‌های سابق را حتی المقدور و به صورت جدی رعایت کرده‌ام. البته امیدوارم در ایام نوروز بتوانم لحظاتی بصورت زنده در فضای مجازی به همراه دوستانم اجرای ساز و آواز داشته باشم.

«بنده به‌عنوان یک خواننده، این روزها مشغول تمرین‌های شخصی، برگزاری کلاس‌های مجازی و.. هستم و طی تماس‌هایی که با دوستان آهنگساز و موزیسین خود دارم، در جریان هستم که آنان نیز مشخصاً به بهترین شکل از ماندن در خانه بهره می‌برند و به ساخت نغمه و آهنگ مشغول‌اند».

عسگری در انتها ضمن آرزوی سالی خوب همراه با سلامتی و آرامش برای همه مردم ایران ابراز امیدواری کرد که مردم عزیز و مخصوصاً علاقه‌مندان به هنر موسیقی از این شرایط به بهترین نحو استفاده کنند. مطمئناً این روزها گذراست و اهمیت موضوع در شکل گذراندن این روزها است؛ «گر نکوبی شیشه غم را به سنگ/ هفت‌رنگش می‌شود هفتاد رنگ».

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha