نیکلای ملادینف عصر دوشنبه در نشست شورای امنیت که با موضوع فلسطین و به صورت مجازی برگزار شد، افزود: ادامه اشغال نظامی سرزمین فلسطین توسط اسرائیل، فعالیتهای شهرکسازی غیرقانونی و تهدید الحاق سرزمینهای فلسطینی و اقدامات یکجانبه، تلاشهای صلح را به خطر میاندازد.
وی همچنین ادامه تفوق حماس بر غزه و فعالیت شبه نظامی آن؛ محاصره غزه توسط اسرائیل، چالشهای جدی برای بودجه سالانه دولت فلسطین و خطر مداوم تشدید نظامی، به طور جمعی چشم انداز دستیابی به یک راه حل مناسب دو کشور را از بین میبرد.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در فرایند صلح خاورمیانه، یادآور شد: قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت از اسرائیل می خواهد که "بلافاصله و به طور کامل تمام فعالیتهای شهرکسازی در سرزمینهای اشغالی از جمله قدس شرقی را متوقف سازد" و "به کلیه تعهدات قانونی خود در این رابطه به طور کامل رعایت کند" اما در این دوره گزارشی، هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
ملادینف اضافه کرد: مقامات اسرائیلی برنامههایی را برای حدود سه هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در شهرکهای کرانه باختری، از جمله حدود ۱۰۰ واحد در قدس شرقی تهیه یا تایید کردند. مناقصههایی درمورد حدود سه هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی اعلام شد از جمله یکهزار و ۷۷ واحد در منطقه استراتژیک بین بیت صفافا و بیت لحم واقع شده است.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد واحدهای در حال پیشرفت، مصوب یا مناقصه، در اعماق کرانه باختری اشغالی ساخته میشوند. گسترش شهرک سازی به دلیل اهمیت منطقه برای پیوند سرزمینی کشور آینده فلسطین از مدتها قبل بحث برانگیز بوده است.
هماهنگکننده سازمان ملل در فرایند صلح خاورمیانه با اشاره به حکم دادگاه صهیونیستی برای تخریب منازل فلسطینیان ادامه داد: در همه این موارد، درگیری بین شهرکنشینان و نیروهای امنیتی گزارش شده است.
ملادینف با بیان اینکه تخریب و ضبط ساختارهای متعلق به فلسطین توسط رژیم صهیونیستی در کرانه باختری از جمله قدس شرقی، ادامه دارد، گفت: مقامات اسرائیلی با استناد به عدم وجود مجوزهای ساخت و ساز فلسطینیان، ۹۶ ساختار فلسطینی از جمله ۵۰ ساختمان در قدس شرقی را تخریب یا مصادره کردند و ۲۹ سازه هم توسط مالکان آن از بین رفتهاند که در نتیجه آن، ۲۲۷ نفر از جمله ۵۳ زن و ۱۲۲ کودک آواره شدهاند.
وی به دادخواستهای سازمان مهاجران اسرائیلی مبنی بر مالکیت پیش از ۱۹۴۸ هم اشاره کرد و گفت: رای دادگاه در این زمینه می تواند منجر به اخراج اجباری صدها فلسطینی از محل زندگی خود در محله سیلوان قدس شرقی شود.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در فرایند صلح خاورمیانه افزود: مقامات اسرائیلی همچنان به اظهارات خطرناک و تبعیض آمیز ادامه میدهند. مقامات ارشد بارها و بارها خواستار الحاق شهرکهای اسرائیلی و سایر مناطق کرانه باختری اشغالی شدهاند. برخی از سیاستمداران اسرائیلی همچنین اظهارات تبعیضآمیز علیه اعراب اسرائیلی انجام دادهاند.
ملادینف ادامه داد: عدم موفقیت سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه به خصوص در زمینه شیوع ویروس کرونا در منطقه نگران کننده است. غزه یکی از پرجمعیتترین مناطق جهان است که همراه با سیستم مراقبتهای بهداشتی شکننده آن، به یک مورد به خصوص در معرض خطر بالای شیوع کووید-۱۹ تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: در اوایل ماه مارس، معرفی مقدماتی اقدامات برای مهار کووید-۱۹ باعث شد سازمان امداد و اشتغال آوارگان فلسطینی(آنروا) مدارس را در طول زمان به طور نامحدود تعطیل کند، اگرچه اقدامات اساسی پزشکی و سایر اقدامات ادامه دارد.
این مقام سازمان ملل متحد با تاکید بر اینکه در تلاش است تا از سیستم بهداشتی- درمانی غزه برای پاسخ به کووید-۱۹ پشتیبانی شود، یادآور شد: بین ۲۷ فوریه و ۱۷ مارس ، فدراسیون روسیه میزبان گفتوگوهای دو جانبه با نمایندگان جناحهای مختلف فلسطین بود.
ملادینف افزود: بحث و گفتوگوها بر لزوم پیشبرد وحدت درون فلسطینی و تشکیل گفتوگوی فراگیر برای چشم اندازهای بیشتر آشتی متمرکز شده است.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که این منطقه همچنان با چالشهای گسترده ناشی از همهگیری کووید-۱۹ و تنشهای ژئوپلیتیکی گستردهتر روبرو است، اوضاع روی زمین شکننده است، هنوز مذاکرات قابل اعتمادی برای پایان دادن به اشغال و تحقق مذاکره راه حل دو کشور آغاز نشده است.
این مقام سازمان ملل متحد تاکید کرد: در صورت عدم تعهد دوباره طرفها برای پیگیری اقدامات مشخص که منجر به پیشرفت سیاسی واقعی شود، وضعیتی که از آن میترسم، همچنان بدتر شود.
نظر شما