الشابندر در یک نوار صوتی که در رسانههای عراق منتشر شده گفته است که «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی نام او را مطرح کرده و «هادی العامری» رهبر فراکسیون الفتح و «فالح الفیاض» رهبر فراکسیون العطاء با آن موافقت کردهاند.
وی خاطر نشان کرد که تاکنون «مسعود بارزانی» رهبر حزب دمکرات کردستان عراق و برخی از سران سیاسی اهل سنت از نامزدی او برای پست نخست وزیری حمایت کردهاند.
این عضو سابق حزب الدعوه اسلامی عراق گفته است که نام دو چهره دیگر به همراه او برای پست نخست وزیری مطرح شده که شامل «قاسم الاعرجی» عضو سازمان بدر و وزیر کشور اسبق و «عبدالحسین عبطان» عضو جریان حکمت ملی و وزیر سابق ورزش و جوانان عراق هستند.
وی مهمترین رقیب خود را تاکنون قاسم الاعرجی عنوان کرد و گفته است که اگر الاعرجی به عنوان رقیب او برای پست نخست وزیری اصرار کند، حاضر است به نفع وی کنار بکشد.
الشابندر افزود که قرار است سه نامزد مطرح شده برای پست نخست وزیری به مقتدا صدر به عنوان رهبر معنوی فراکسیون «سائرون» معرفی شوند تا یکی از آنها را برگزیند.
وی خود را به عنوان گزینه جدید به جای «عدنان الزرفی» نخست وزیر مکلف که فراکسیونهای عمده شیعه با آن مخالف هستند، عنوان کرده است.
در صورت اعلام موافقت مقتدا صدر با یکی از سه نامزد، فراکسیونهای شیعه نامزد مطرح را به رییس جمهوری معرفی کرد تا به نوبه خود او را حسب قانون اساسی، به جای الزرفی، مامور تشکیل دولت کند.
گزارش برخی رسانههای عراقی امروز حاکیست که تیم عدنان الزرفی تاکنون نتوانسته است در رایزنی با فراکسیونهای بزرگ شیعه برای متقاعد کردن آنها به حمایت از الزرفی، موفقیتی کسب کند.
برهم صالح رییس جمهوری عراق به خواست تعدادی از نمایندگان شیعه در پارلمان در ۱۷ مارس گذشته (۲۷ اسفند ماه ۹۸) عدنان الزرفی را به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل دولت کرد اما این انتخاب با مخالفت شدید فراکسیونهای عمده شیعه مواجه شد.
الشابندر قبلا در توئیتی از عدنان الزرفی خواسته بود که به دلیل مخالفت فراکسیونهای عمده شیعه با او از سمت نخست وزیری کنار بکشد قبل از اینکه اعتبار سیاسیاشبشکند.
این چهره سیاسی در توئیتی امروز گفته است که تمامی نامهای مطرح در رسانهها در خصوص نامزد فراکسیونهای شیعه به جای عدنان الزرفی برای پست نخست وزیری، دقیق نیست اما عدم معرفی نامزد جایگزین نیز، نقش فراکسیونهای شیعه را در تغییر و حق قانونی آنها در معرفی نامزد، تضعیف میکند.
برخی این اظهار نظر الشابندر را دلیل دیگر بر معرفی او برای پست نخست وزیری توسط فراکسیونهای بزرگ شیعه دانستهاند.
با وجود ادعای الشابندر به طرح نام او به عنوان نخست وزیر اما هنوز سران و اعضای برجسته فراکسیونهای بزرگ شیعه در پارلمان عراق در این خصوص اظهار نظر رسمی نکردهاند.
نظر شما