۱۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۵۸
کد خبرنگار: 986
کد خبر: 83735403
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سکوت کرونایی بر فضای طبیعت سیزده بدری اردبیل

۱۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۵۸
کد خبر: 83735403
سکوت کرونایی بر فضای طبیعت سیزده بدری اردبیل

اردبیل - ایرنا - فضاهای طبیعی و تفرجگاه‌های اردبیل به واسطه رعایت موارد ایمنی مربوط به همه‌گیری ویروس کرونا از سوی ساکنان منطقه در سیزدهم نوروز امسال در خلوت و سکوت فرو رفته‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، همان آرامش و خلوتی که هنگام سپیده دم سیزده بدر بر گذرگاه‌های درون‌شهری اردبیل حاکم بود با پیشروی عقربه‌های ساعت به حوالی عصر همچنان کم و بیش حفظ شده و حتی خیابان‌های حاشیه‌ای و منتهی به پارک‌ها و تفرجگاه‌های شهر نیز لحظه‌های خلوتی را سپری می‌کنند.

بر سر خیابان‌ها و کوچه‌های اصلی منتهی به پارک‌ها و فضاهای سبز اردبیل چند نفر مامور راهنمایی و رانندگی دیده می‌شوند تا از تردد خودروها به منظور سپری کردن سیزده نوروز در این مکان‌ها جلوگیری نمایند ولی به نظر می‌رسد نیازی به حضور این ماموران نباشد چرا که  قریب به اکثریت خانواده‌های اردبیلی برای مقابله با کرونا امسال سیزده بدر را تحریم کرده‌اند.

خیابان‌های اردبیل و حتی گذرگاه‌های اصلی هسته شهر نیز امروز ساعات بسیار خلوت و آرامی را سپری می‌کنند و هر از گاهی یکی دو خودرو از آنها گذر می‌کنند که هیچ نشانه‌ای از اینکه برای تفریح سیزده بدری آمده باشند در ظاهر و باطنشان به چشم نمی‌خورد و به نظر می‌رسد برای خرید و یا کارهای ضروری رهسپار کوچه و بازار شده‌اند.

مشاهده‌های خبرنگار ایرنا حاکیست که درصد زیادی از مردم اردبیل امسال از برگزاری مراسم سنتی سیزده نوروز حتی در خانه‌هایشان پرهیز کرده‌اند که این تنها به خاطر موارد ایمنی و بهداشتی در ارتباط با همه‌گیری ویروس کرونا نیست بلکه در واقع به نوعی ابراز همدردی با بازماندگان جانباختگان این بیماری نیز می‌باشد.

به نظر می‌رسد همه‌گیری و پاندمی کرونا هرچند به شکل مستقیم و غیرمستقیم پیامدهای منفی فراوانی را برای مردم داشته و خانواده‌هایی را داغدار نموده ولی نباید از بعضی اثرهای مثبت آن نیز چشم‌پوشی کرد.

علاوه بر پارک‌ها و تفرجگاه‌های درون‌شهری اردبیل امسال چشم‌اندازهای کم‌نظیر طبیعی این شهرستان از دامنه کوه‌های سر به فلک کشیده تا جنگل‌ها و رودخانه‌ها و باغ‌های استان نیز از هجمه بی‌امان انسان‌های هزاره سوم در امان مانده‌اند و نفسی راحت می‌کشند که شاید طی یک قرن گذشته یعنی از زمانی که رفتن به کوه و دشت با انواع وسایط نقلیه در روز سیزده نوروز باب شد، تاکنون سابقه نداشته است.  

خودداری ساکنان اردبیل از رفتن به فضاهای طبیعی و برگزاری مراسم سیزده بدر امسال در حالی است که از سپیده دم تا حوالی ظهر امروز هوای آفتابی و دلپذیر بر این شهرستان حاکم بود و از دقایقی قبل ابرهای باران‌زا در گوشه و کنار آسمان منطقه گسترش یافته و هوا بطور کامل بهاری شده است.

براساس مصوبات ستاد کرونای استان اردبیل امسال محدودیت‌هایی به منظور جلوگیری از حضور مردم در پارک‌ها و فضاهای طبیعی بیرون شهری این استان با همکاری رگان‌های ذیربط به اجرا گذاشته شده که از آن جمله می‌توان به بستن بعضی خیابان‌ها و جاده‌های منتهی به مکان‌های تفریحی پرتراکم مانند منطقه نمونه گردشگری دریاچه شورابیل ، مناظر و چشم‌اندازهای شهر سیاحتی سرعین، منطقه جنگلی فندقلوی شهرستان نمین، تفرجگاه بولاخلار در شهر نیر، تفرجگاه‌ها و پل‌های معلق و شیشه‌ای شهرهای مشگین‌شهر و هیر ، گردنه حیران ، دریاچه گیلارلو شهرستان گرمی و گردشگاه‌های شهرستان‌های خلخال ، کوثر ، پارس‌آباد و بیله‌سوار اشاره کرد.  

حضور نیروهای انتظامی و دیگر ارگان‌های نظامی و امنیتی و امدادی نیز امروز به کمک اراده جمعی شهروندان استان اردبیل آمده و نمونه همراهی و همدلی را برای مقابله با بیماری کرونا را به نمایش گذاشت.

 معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل از استقرار ۴۰۰ نیروی انتظامی و بسیج با همکاری فرمانداری‌ها در ۳۰ نقطه از مسیرهای ورودی و خروجی شهرهای استان خبر داد.

 بهروز ندایی روز چهارشنبه گفت: در این نقاط از ورود و خروج خودروها از شهری به شهر دیگر ممانعت و در صورت تخلف جریمه ۵۰۰ هزار تومانی و توقیف خودرو را به دنبال دارد.

وی هدف از کنترل عبور و مرور و ترغیب به ماندن در خانه را اقدامی در جهت حفظ سلامت مردم ذکر کرد.

او بیان‌کرد: نتیجه این اقدامات ثابت ماندن روند صعودی کرونا در استان بوده و باید تا کاهش و رفع این ویروس ماندن در خانه را ادامه دهیم.

به گفته وی ، در روز ۱۳ فروردین، تمام مراکز تفریحی، گردشگری و بوستان ها کنترل شده و از حضور و تجمع افراد جلوگیری می‌شود.

همه ساله از نخستین ساعات سیزدهم نوروز گذرگاه‌ها و خیابان‌های اردبیل را جنب و جوش خاصی فرا گرفته و سیل عظیم مردم با همراه داشتن تنقلات و خوراکی ها با هر وسیله نقلیه ممکن رهسپار کوه‌ها ، دشت‌ها و تفرجگاه‌های منطقه می‌شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha