به گزارش منابع خبری آسیا ، این سازمان حقوق بشری اعلام کرد که ازدحام جمعیت در اردوگاههای آوارگان در کنار محدودیت رفت و آمد آوارگان موجب شده که این افراد بطور خاص دربرابر شیوع کرونا آسیب پذیر باشند.
بر اساس این گزارش ، میانمار هفته گذشته اولین مورد ابتلا به کرونا را گزارش کرد و روز دوشنبه این هفته نیز اولین مورد مرگ بر اثر این ویروس در میانمار به ثبت رسید.
پیش از این یک مقام دولتی ادعا کرده بود که سبک زندگی و نوع تغذیه در میانمار موجب محافظت از مردم در برابر کرونا می شود. این درحالی است که درصد زیادی از مردم این کشور حتی به بهداشت اولیه هم دسترسی ندارند و وضعیت آوارگان بدتر هم است. افراد ساکن اردوگاههای آوارگان حتی برای دسترسی به آب پاکیزه و سایر خدمات ضروری مشکل دارند.
"براد آدامز" مدیر آسیای دیده بان حقوق بشر گفت: شرایط بهداشتی همین الان هم برای افراد آواره در برخی از اردوگاهها فاجعه آمیز است و اکنون ویروس کرونا بسیاری از این افراد را با مرگ تهدید می کند.
خشونت های قومی و فرقه ای در میانمار موجب آوارگی دهها هزار تن شده که بیشتر آنان از مسلمانان روهینگیا هستند و سازمان خیریه "آکسفام" در انگلیس هشدار داده که در اردوگاههای آوارگان در استان "راخین" حتی در شرایط عادی هم دسترسی به بهداشت و درمان دشوار است.
بر اساس گزارش روز دوشنبه دیده بان حقوق بشر ، حدود 130 هزار نفر از مسلمانان در استان راخین در اردوگاههای صحرایی نگهداری می شوند که دسترسی آنها به تاسیسات بهداشتی بسیار محدود است و هر 40 نفر از یک توالت استفاده میکنند و هر شیر آب برای استفاده 600 نفر است که در این شرایط ویروس کرونا به شدت گسترش خواهد یافت.
بسیاری از مردم میانمار روهینگیاییها را مهاجرینی غیرقانونی میدانند و لذا این مردمان با تبعیضهایی رو به رو هستند. دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میکند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی رو به رو هستند.
نظر شما