فرونشست مرگبار میدان کشاورز قم همچنان در دست بررسی

قم – ایرنا - جلسه بررسی ابعاد حادثه نشست میدان کشاورز قم که به دلیل نشست زمین و سقوط ۲ دستگاه خودرو در گودال ۷ متری ناشی از آن، منجر به جان باختن ۳ عضو یک خانواده قمی در بامداد چهارم فروردین ماه جاری شد، با حضور استاندار برگزار و با تاکید بر ادامه بررسی علل آن خاتمه یافت.

استاندار قم: پیشگیری از تکرار حادثه میدان کشاورز الزامی است 

استاندار قم با اشاره به حادثه میدان کشاورز که به دلیل نشست زمین و سقوط ۲ دستگاه خودرو در گودال ۷ متری ناشی از آن، منجر به جان باختن ۳ عضو یک خانواده شد، تاکید کرد: باید دلایل این حادثه به سرعت مشخص شده و تمهیداتی اندیشیده شود تا چنین حادثه‌ای به هیچ وجه دوباره تکرار نشود.

بهرام سرمست روز پنجشنبه در جلسه بررسی ابعاد حادثه نشست میدان کشاورز قم، با اشاره به ورود دستگاه قضائی به بررسی روند و دلایل ریزش حوالی میدان کشاورز، اظهار کرد: باید همکاری کامل با عوامل قضائی صورت گیرد و اطلاعات کامل در اختیار آنها قرار گیرد.

استاندار قم با تاکید بر اینکه تشکیلات قضائی به سبب فوت سه سرنشین خودرو به این حادثه ورود کرده است، گفت: دستگاه قضائی روند خود را طی خواهد کرد و طبق تشخیص و ادله مقصر مشخص شده و مجازات تعیین می‌شود.

وی تصریح کرد: اقدام لازم بدون توجه به حواشی کار تخصصی خود را برای جلوگیری از تکرار مجدد چنین حادثه ای باید دنبال کرده و نظرات فنی را شنیده و جمع‌بندی نتیجه کار و اقدامات لازم را انجام دهند.

روند علت‌یابی حادثه نشست میدان کشاورز آغاز شده است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز در این جلسه گفت: مبنای صدور حکم در این حادثه، نظر کارشناسان رسمی دادگستری است ضمن اینکه باید برای پیشگیری از حوادثی که احتمال دارد اتفاق بیافتد، برنامه‌ریزی شود.

محسن بهشتی اظهار کرد: کارشناسان قضائی به صورت مجزا در حال علت‌یابی هستند تا مقصر یا مقصرین مشخص شوند اما رویکرد ما علت‌یابی برای پیشگیری در آینده است.

وی گفت: فارغ از مقصر حادثه، بنای ما بر این است که دست به دست هم دهیم تا از حوادث این‌چنینی در آینده جلوگیری کنیم.

نباید در خصوص حادثه میدان کشاورز پیش‌داوری صورت گیرد

رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه گفت: کارشناسان دادگستری در حال بررسی ابعاد مختلف حادثه میدان کشاورز هستند و نباید هیچ پیش‌داوری صورت گرفته و باید منتظر نتایج این بررسی باشیم.

عبدالله جلالی با تاکید بر اینکه باید از تکرار اینگونه حوادث جلوگیری شود، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که شورای سازمان قطار شهری پیگیر مساله باشد و اگر تقصیری هم متوجه، سازمان آب و فاضلاب و یا پیمانکار قطار شهری است پیگیری از این مسیر صورت گیرد چراکه رئیس شورای سازمان استاندار است و جایگاه حقوقی آن قابلیت این مساله را دارد.

وی بیان کرد: اگر تقصیری هم متوجه پیمانکار مترو باشد شورای سازمان قطار شهری می‌تواند شرایط بهتری برای رسیدگی به مساله داشته باشد.

تشریح جزئیات حادثه سقوط خودرو در گودال میدان کشاورز

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم نیز در این جلسه از آغاز کار کارشناسان دادگستری برای بررسی دلایل حادثه نشست میدان کشاورز از چهارم فروردین خبر داد و گفت: پس از بازدیدها و ثبت گزارشات، مجوز پرکردن گودال توسط کارشناسان داده شد.

عباس حلوایی زاده اظهار کرد: این حادثه در حدود ساعت ۱.۱۹ دقیقه بامداد به آتش‌نشانی اطلاع‌رسانی شده و بلافاصله نیروهای آتش‌نشانی در محل حادثه حضور پیدا کرده‌اند اما به دلیل مسائل ایمنی و عمق گودال خروج ماشین‌آلات تا حدود ساعت ۳.۳۰ دقیقه بامداد زمان برد.

وی با تاکید بر اینکه دو خودرو در گودال سقوط کرده بودند، افزود: خودرو اولی که سقوط کرده بود یک دستگاه پژو ۲۰۶ بود که سه سرنشین داشت و جان خود را از دست داده بودند و خودرو دوم یک دستگاه پراید بوده که دوربرگردان را خلاف مسیر دور زده بود و دو سرنشین آن سالم بیرون آورده شدند.

حلوائی زاده با اشاره به تشکیل جلسه‌ای برای بررسی ابعاد مختلف این حادثه به ریاست معاون عمرانی استاندار، گفت: تصمیم خوبی در این جلسه اتخاذ شد که لوله ۸۰۰ جمع‌آوری فاضلاب در این مسیر به طور کامل جمع آوری شود تا حوادث این چنینی تکرار نشود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با اذعان به اینکه دلیل اصلی حادثه همچنان مشخص نشده است، گفت: کارشناسان دادگستری جلساتی با آبفا، شهرداری و پیمانکار مترو داشته‌اند و موارد مختلف را بررسی کرده‌اند.

حلوائی زاده ادامه داد: براساس موقعیت محل، تاج فوقانی آخرین سازه مترو، با سطح زمین ۱۷ متر فاصله دارد؛ حفره اولیه ایجاد شده با سازه اصلی لاینینگ مترو حدود ۹ متر و با سازه موقت حدود ۴ متر به صورت افقی فاصله دارد.

وی با اشاره به وجود لوله‌های فاضلاب در این محدوده که در محل ریزش نیز مشخص است، اظهارنظرهای صورت گرفته در خصوص ایجاد نشست‌ها در حوالی سازه‌های مترو را مورد توجه قرار داد و گفت: تمام کارشناسان به این امر رسیده‌اند که عامل نشست و ایجاد گودال شکست منهول بوده است ولی چه چیزی باعث شکست منهول شده در حال بررسی است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم بیان کرد: احداث آخرین سازه‌های مترو ۱۷ دی‌ماه ۹۷ بوده است و روش به این صورت است که نشست‌ها لحظه به لحظه ثبت می‌شود و کمترین نشست در این محل بوده و کمتر از ۴ میلیمتر بوده است، سال ۹۸ بیشترین بارندگی در محل رخ داد که اتفاقی هم رخ نداد در حالی که لاینینگ هم انجام شده باشد و ۳۰ اردیبهشت ۹۸ لاینینگ به طور کامل تکمیل شده و به دلیل عدم انجام تملکات مسیر بسته شده و از آن زمان هیچ عملیات عمرانی در محل انجام نشده است.

حلوائی زاده با اشاره به برخی گزارشات کارشناسان ایمنی قبل از حادثه، گفت: اینکه چرا نشست‌های قبلی اینطور نشده است به این دلیل بوده که آرام آرام رخ داده و نشتی آب صورت گرفته و سریعا بازدید شده و رفع شده است؛ ساعت ۱۱.۳۰ دقیقه شب کارشناس ایمنی پیمانکار بازدید از ایستگاه داشته و هیچ گونه نشستی در محل ثبت نکرده که گزارشات موجود است.

وی با اشاره به مکاتبات انجام شده با شرکت آب و فاضلاب برای تعویض لوله‌های فرسوده در این مسیر، خاطرنشان کرد: تمام اسناد و مدارک این مکاتبات و گزارشات موجود است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha