به گزارش روز شنبه پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در این شیوه جدید، محققان ابتدا مکانیزمهای مولکولی باکتریها را استخراج کرده و سپس از این مکانیزمها برای تولید دارو در یک محیط امن و ارزان قیمت با سرعتی غیرقابل رقابت استفاده میکنند.
این فناوری پیش از این برای تولید داروهای پروتئینی به منظور درمان سرطان مورد استفاده محققان قرار گرفته است، اما با شیوع سریع ویروس جدید کرونا محققان با ایجاد تغییراتی در آن توانستند یک کارخانه زیستی تولید انبوه آنتی بادی بدون نیاز به استفاده از سلولها راهاندازی کنند. بدین ترتیب داروهای بالقوه برای درمان این بیماری به جای بدن پستانداران، با استفاده از مکانیزمهای مولکولی باکتریها و با سرعت بسیار بیشتر از روشهای موجود، تولید میشود.
محققان استارت آپی موسوم به SwiftScale Biologics را راهاندازی کردهاند که قرار است با استفاده از این فناوری آنتیبادیهای به دست آمده توسط یک شرکت دارویی دیگر را به صورت انبوه تولید کند. این آنتی بادی روی بخشی از ویروس کرونا اثر میگذارد که برای آلوده کردن سلولهای میزبان مورد استفاده ویروس قرار میگیرد.
در حال حاضر محققان در تلاش هستند تا گونههایی از باکتری را با قابلیت تولید انبوه آنتی بادیها کشت کنند و امیدوار هستند تا هفته آینده بتوانند از این باکتریها برای تولید انبوه آنتی بادیهای Covid-۱۹ بهره بگیرند.
در صورتی که داروهای تولید شده با استفاده از این فناوری پس از آزمایش روی حیوانات، مورد تایید قرار بگیرند، انتظار می رود این داروها تا تابستان سال جاری روانه بازار شوند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط دی ماه گذشته (دسامبر ۲۰۱۹) در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (نهم دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روزگذشته (جمعه) اعلام کرد: تاکنون ۵۳ هزار و۱۸۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده اند و سه هزار و ۲۹۴ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۱۷ هزار و ۹۳۵ نفر نیز بهبود یافتهاند.
نظر شما