به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه ، همزمان با افزایش یافتن تلفات و ترس و نگرانی حاصل از انتشار ویروس کرونا کشورها در صدد تامین تجهیزات مورد نیاز خود برآمدند .
در همین رابطه فرانسه آمریکا را متهم کرد که با پرداخت سه برابر قیمت، محموله ماسک هایی که از چین رهسپار فرانسه بود را به تصاحب خود درآورد .
آلمان نیز واشنگتن را به خرید محموله لباس های محافظ متهم کرد که برلین از چین درخواست کرده بود و رهسپار آلمان بود.
کانادا نیز نگران است. جاستین ترودو نخست وزیر این کشور از اعضای هیات دولت خود خواست تا مطمئن شوند که تجهیزات پزشکی خریداری شده توسط کانادا به این سرزمین رسیده و در آن باقی خواهد ماند.
دامنه این ترس و نگرانی تا آمریکای جنوبی نیز کشیده شد . برزیل در همین رابطه گفت که تلاش این کشور برای خرید تجهیزات بهداشتی و پزشکی به منظور تقویت ساختار بهداشتی خود ناکام مانده است.
شماری از کشورها از جمله فرانسه و آلمان و روسیه اقدام به ذخیره کردن ماسک ها و وسایل مورد نیاز برای محافظت شخصی افراد کرده اند و بدین ترتیب می توان گفت فرآیند صدور تجهیزات پزشکی محافظ در جهان کاهش یافته است.
گزارش ها حاکی است که ترکیه پا را از این فراتر گذاشت و نه تنها صدور تجهیزات و وسائل مورد نظر جهت مقابله با کرونا را ممنوع اعلام کرد بلکه از تحویل دادن محموله ماسک هایی که پول آنها را دریافت کرده ، امتناع ورزید.
چین بزرگ ترین سازنده ماسک در جهان به شمار می رود و اولین کشوری بود که ویروس کرونا در آن انتشار یافت و به انبار کردن تجهیزات پزشکی و بهداشتی خود متهم شد اما علیرغم همه اینها میلیون ها ماسک را به اروپا اهدا کرده و یا به فروش رساند.
یکی از محموله ها از راه کشور چک رهسپار ایتالیا شد اما مقامات چک این محموله را مصادره کردند و رویداد مشابهی نیز در کنیا روی داد که طی آن محموله حاوی شش میلیون ماسک که رهسپار آلمان بود، به طرز نامعلومی ناپدید شد. مقام های کنیا ناپدید شدن این ماسک ها را در میدان هوایی پایتخت این کشور رد می کنند.
«محمد المسلینی» وزیر تجارت تونس نیز پنجم فروردین در یک برنامه تلویزیونی گفت که کشورهای اروپایی از ترس کرونا شروع به دزدی از یکدیگر کرده و یک کشتی تونسی را نیز غارت کردهاند.
وی افزود: تمامی کشورهای اروپایی به علت شیوع ویروس کرونا، در ترس و دلهره به سر میبرند و ایتالیاییها یک کشتی حامل مواد الکلی و ضد عفونی کننده به مقصد تونس را در دریای مدیترانه به غارت بردهاند.
شیوع ویروس کرونا «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین بعد از انجام یک سری تحقیقات، در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
۱۴۸۷
نظر شما