شیوع کرونا فرصت مغتنمی برای جبران است

تهران - ایرنا- کووید ۱۹ (COVID-۱۹) جان همه انسان‌ها را در تمام کره خاکی مورد تهدید قرار داده است. پیروزی در صحنه این جنگ پاندمیک به همکاری مشترک همه آحاد جامعه جهانی بستگی تام و تمام دارد، لذا شیوع کرونا فرصت مغتنمی برای جبران همکاری‌های بین‌المللی است.

دکتر حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران با اشاره به تحریم های تروریستی و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران در هنگامه پاندمی کرونا گفت: «متأسفانه آمریکایی‌ها (دولت دونالد ترامپ)   در این شرایط حاد و سخت جهانی هم درس عبرت نگرفتند، چرا که الان موقع خوبی بود که از کار غلط خود عذرخواهی کنند. بهترین فرصت تاریخی بود که برای یک بار هم شده بگویند ما ضد ملت ایران نیستیم». 

البته رییس جمهور آمریکا که خود را مخالف دروغگویی و پروپاگاندای خلاف واقع نزد رسانه ها و مردم معرفی می نماید چنین اظهار می نماید که؛ «هیچ مانعی برای دیدار با ایرانی ها برای حل موضوع تحریم ندارم» و یا اینکه: «جمهوری اسلامی درخواستی برای کاهش تحریم‌ها مطرح نکرده تا اجازه داده شود تجهیزات پزشکی به این کشور ارسال شود».

البته انتظار این است که منتخبان جمهور؛ درک صحیح و عمیقی از واقعیت ها و شرایط جامعه داشته و همواره راستگو و صادق باشند.

پر واضح است که در این چند سال تصویر روشن و دقیقی در مورد اظهارات آقای ترامپ در اذهان ایجاد گردیده است که بدون حساب و کتاب است. صرف نظر از این تصاویر و واقعیت ها، اینک بیان چند نکته در مورد بیانات ایشان ضروری است:

 ترامپ تا کنون در مورد واقعیت، دلیل اصلی و چرایی اتخاذ تصمیمش برای خروج غیر منطقی از توافق بین المللی و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد (برجام) و سپس وضع تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران، هیچ گونه پاسخ منطقی، مستدل و قابل قبولی را بیان ننموده است.  

البته او در مواردی بصورت حق به‌جانب  اظهار می‌نماید که خواهان عدم دسترسی ایران به سلاح اتمی می‌باشد. این امر خواسته ای است که در ایران هم در عالی ترین سطوح مورد تایید قرار گرفته و به طور واضح و روشن همه مقامات ایرانی در مورد حرامی و ممنوعیت شرعی تولید و کاربرد این چنین سلاحی، اظهار نظر نموده‌اند. جالب توجه اینکه مسئولان ایران در همه مجامع بین‌المللی نیز خواهان منع به کار گیری همه سلاح های کشتار جمعی به ویژه سلاح هسته‌ای هستند. مقامات ارشد سیاسی و نظامی ایران بر این نکته اتفاق نظر دارند که باید تمامی سلاح های هسته ای در جهان و حتی در آمریکا و فلسطین اشغالی جمع آوری و منهدم گردد.  

ترامپ درخواست های دیگری هم دارد. وی ضمن دعوت از ایران برای گفت‌وگو و تنظیم تفاهم جدید در خصوص فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای، اضافه کرده که ایران درخواستی در باره "کاهش تحریم‌ها ارائه ننموده است".

در این باره جامعه جهانی به خوبی مطلع است میان ایران، جامعه بین المللی و گروه ۱+۵ بعد از دوازده سال گفت‌وگو، توافقنامه برجام به منظور تعیین سازوکار بهره‌برداری صلح آمیز از انرژی هسته‌ای را تنظیم کرده و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

 متاسفانه دولت دونالد ترامپ و تیم جنگ سالار کاخ سفید بنا به توصیه صهیونیست‌ها و برخی اعراب حامی جریانات سلفی و وهابی تروریستی در منطقه خاورمیانه، به طور یک‌جانبه و غیر منطقی از این توافق خارج شد. در واقع دولت دونالد ترامپ تلاش نمود از طریق ترک میز مذاکرات، مسیر گفت‌وگوهای سازنده میان دو کشور ایران و آمریکا  و به عبارتی جامعه جهانی را مسدود نماید.

از آن تاریخ تا کنون، ایران با استناد به موازین حقوقی و بین‌المللی موضوع  غیر قانونی و نامشروع بودن اقدامات آمریکا درمورد خروج غیر منطقی از برجام و برقراری یک‌جانبه تروریسم ظالمانه اقتصادی علیه ملت ایران را تشریح و ضمن  اعتراض  و مخالفت با چنین اقداماتی، رسما  از همه مقامات عالی سازمان های بین المللی و روسای کشور ها درخواست لغو تحریم ها و بازگشت آمریکا به میز مذاکرات برجام را مطرح نموده است.

با این اوصاف ترامپ با تکرار موضوع مذاکره به دنبال چه نوع تفاهم جدیدی هستند؟ خصوصا اینکه ترامپ در چند سال گذشته با رفتارش ثابت کرده به هیچ نوع تفاهم و توافقی پایبند نبوده و نیست. آیا مشکل ترامپ در مورد اجابت درخواست لغو تحریم های تروریستی و ظالمانه علیه ایران با ارسال یادداشت اعتراض برای حافظ منافع این کشور در تهران حل می شود؟ آیا او به عنوان یک رئیس دولت مدعی دمکراسی و حقوق بشر از عواقب اقدامات غیر انسانی و ناجوانمردانه ناشی از برقراری تروریسم اقتصادی علیه یک ملت در شرایط بروز فاجعه پاندمی کرونا در ایران و جهان بی اطلاع است؟

آیا این روزها زمان تشدید خصومت و ناجوانمردی است و یا زمان همراهی و مشارکت جمعی برای نجات جان همه انسانها، خصوصا اینکه به قول دبیر کل سازمان ملل و مدیر کل سازمان بهداشت جهانی مبارزه موفقیت آمیز با کرونا زمانی محقق می گردد که همه کشورها در مواجهه با این ویروس هم زمان و در همکاری مشترک، اقدام کنند.    

آیا سو استفاده از پاندمی کرونا و در نتیجه همدستی و همکاری برای ماندگاری این ویروس در ایران و جهان برای تشدید فشارهای حداکثری علیه ایران هم بخشی از سیاست های ضد بشری کاخ سفید شده است؟  

آقای ترامپ به دلیل عدم  درک صحیح اوضاع جهان و فقدان شناخت کامل از وضعیت بحران ناشی از پاندمی کرونا موضوع ایران را با ایجاد فضای توهم دشمن فرضی، برای تحقق اهداف پیروزی نمایشی در رینگ کشتی کج تحلیل می‌نماید، غافل از اینکه در شرایط  کنونی دشمن و جنگی واقعی، خارج از حوزه توهمات با نام کرونا و عنوان علمی کووید ۱۹ (COVID-۱۹) جان همه انسان‌ها را در تمام کره خاکی مورد تهدید قرار داده است.   پیروزی در  صحنه این جنک پاندمیک به همکاری مشترک همه آحاد جامعه جهانی بستگی تام و تمام دارد.

 آقای ترامپ این ویروس همه مرزهای سیاسی وجغرافیایی را درهم نوردیده است؛ ایرانی، آمریکایی و یا فرانسوی و ایتالیایی نمی شناسد. جنگ با این ویروس نه در صحنه توهمات کشتی کج بلکه در عرصه واقعیات میدانی و پهنه ای جهانی است. خوب است عالیترین مقام سیاسی یک کشور شرایط خطیر جهانی را درک نموده و از ادامه بازیهای متوهمانه، نمایشی و پوپولیستی برای جلب مخاطب و کسب رای از طریق نفرت پراکنی و تهییج مخاطبین علیه ایران دست بردارد. این مسیر هیچ نتیجه ای بجز تشدید نفرت و کینه در پی ندارد. بدانید و آگاه باشید که تروریسم ظالمانه دولت آمریکا، درد و رنج ملتی بزرک را در هنگامه درگیری و جنگ تمام عیار جهانی با ویروسی مهلک تشدید نموده و تصویر پیروزی سریع جهان بر این ویروس را تیره و تار ساخته است. قطعا در چنین فضایی چنانچه ایرانیان در  جبهه مشترک  مبارزه با ویروس کرونا تضعیف و فرسوده شوند، همه جامعه جهانی و حتی ملت آمریکا نیز هم زمان و تواما از این درد و رنج  بطور برابر متاثر خواهند شد.

بنابراین باید امیدوار بود که مقامات ایالات متحده هر چه سریع‌تر از سیاست‌های خصمانه خود دست برداشته با اتخاذ تدابیر انسان دوستانه و تغییر صحنه دشمنی به دوستی مسیر همکاری و مشارکت بین المللی را برای شکست ویروس کرونا انتخاب و به تروریسم اقتصادی علیه ایرانیان پایان بخشند.

این اقدام کمک موثری برای تامین سریع نیازهای پزشکی، درمانی و اقتصادی مورد نیاز برای مبارزه مشترک با کرونا در ایران و نیز ایجاد امکان موثر، هم زمان و موفقیت آمیز برای مبارزه با این ویروس در سطح  جهانی خواهد بود.  

البته انتظار می رود که جامعه جهانی، خصوصا اعضاء ۱+۴، اتحادیه اروپایی، اعضاءشورای امنیت و دیگر مقامات ارشد سازمان ها و مجامع بین المللی، دولت آمریکا را برای جبران خطاها و تعویض ریل برای در پیش گرفتن مسیر مشترک همکاری های انسانی، منطقی و غیر خصمانه تشویق نمایند.  

کارشناس روابط بین الملل

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha