علی درجانی سه شنبه شب در جلسه حفاظت از منابع آب استان در رشت بابیان اینکه شخم اولیه شالیزارها امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل سه درصد رشد داشته است اظهار کرد: انجام شخم اولیه و استفاده از روان آب ها و آب باران در اراضی شالیزاری این امر منجر به صرفه جویی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف آب در اراضی شالیزاری خواهد شد.
وی با اشاره به انجام ۷۸ درصد از شخم اولیه اراضی شالیزاری استان گفت: در چندین روز آینده ، میزان شخم اولیه انجام شده به ۹۰ درصد خواهد رسید.
وی ادامه داد: هماهنگی با سازمان آب منطقه ای استان در خصوص وضعیت منابع آب برای سال زراعی پیش رو انجام شده است و خوشبختانه از وضعیت مناسب منابع آبی تاکنون برخوردار بوده ایم.
وی اضافه کرد: هم اکنون نیز همکاران آب منطقهای بخشی از این آب را روانه سدهای انحرافی و کانال های آبیاری کرده اند که کشاورزان می توانند با استفاده از این آب و بارندگی های روزهای آتی هر چه سریعتر نسبت به شخم اولیه باقیمانده اراضی خود اقدام نمایند.
کشاورزان براساس تقویم زراعی کشت شالیزارهای خود را انجام دهند
درجانی با بیان اینکه تقویم زراعی کشت و کار برنج با مشارکت دستگاههای اجرایی و تحقیقاتی مرتبط استان تهیه و تدوین شده است به کشاورزان توصیه کرد که خزانه گیری برنج را از هفدهم فروردین تا هفتم اردیبهشت و نشاء کاری اراضی خود را از هفتم اردیبهشت تا ۲۷ اردیبهشت ماه انجام دهند تا کمترین ریسک و مواجه با شرایط نامساعد جوی را داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان تاکید کرد: کشاورزان تا قبل از نشاء کاری عملیات شخم اولیه و ثانویه و آماده سازی مرزها و نهرها و لایروبی آنها را انجام دهند.
وی همچنین اظهار کرد: کشاورزان برای دریافت بذور گواهی شده برنج ( ارقام محلی و پر محصول ) به کارگزاران توزیع نهاده و اتحادیه تعاونی های روستایی مراجعه کنند و همچنین نسبت به دریافت کود شیمیایی اقدام و آن را با توجه به توصیه های فنی همکاران جهاد کشاورزی در سطح شهرستان و دهستان انجام دهند.
وی افزود: برای رفع هر گونه موانع احتمالی تولید محصولات کشاورزی اقدامات مختلفی از سوی این سازمان در حال انجام است و یکی از مهمترین این اقدامات تکمیل زیرساخت هاست.
درجانی همچنین از اجرای سامانه های نوین آبیاری در قالب ۷۸ پروژه در استان خبر داد و پیشرفت فیزیکی این پروژه ها را حدود ۸۲ درصد عنوان و تصریح کرد: این پروژه ها دو هزار و ۴۳۴هکتار از اراضی کشاورزی استان را شامل می شود .
وی طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری را از دیگر طرح های در حال اجرا در استان خواند و گفت: اجرای این طرح تاثیر به سزایی در کاهش هزینه تمام شده محصولات کشاورزی دارد و هم اکنون ۱۹ پروژه تجهیز در اراضی مختلف استان در حال انجام است.
تولید افزون بر یک هزار و ۷۰۰ تن بذر گواهی شده برنج
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تولید بیش از یک هزار و ۷۰۰ تن بذر گواهی شده برنج امسال در گیلان اظهار کرد: بخشی از این بذر تولید شده شامل ارقام پرمحصول هاشمی و بخشی نیز شیرودی و خزر است که بین کشاورزان توزیع میشود و به دنبال این هستیم که در آینده نزدیک پنج هزار تن بذر گواهی شده برنج در استان تولید کنیم.
درجانی اضافه کرد: هم اکنون بالغ بر یک هزار تن بذر گواهی شده بین کشاورزان توزیع شده و مابقی نیز در حال توزیع بوده و کشاورزان میتوانند در روزهای آتی تا شروع خزانه گیری به اتحادیه تعاونی های روستایی شهرستان ها و کارگزاری های توزیع نهاده در سراسر استان مراجعه و بذر گواهی شده مرغوب را دریافت کنند.
فرماندار رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه باوجود کرونا و خطرهای انتقال و گسترش آن ، کشاورزی را نمی توانیم تعطیل کنیم، تصریح کرد: اطلاع رسانی های لازم برای خود مراقبتی به کشاورزان انجام شود.
میر شمس مومنی زاده با تاکید بر اینکه بخش های مربوط به ماشین آلات و مراکز خدمات در این ایام فصل کشاورزی فعال تر باشند ، اظهار کرد: مکانیزاسیون کشاورزی می تواند به جلوگیری از انتقال و گسترش ویروس کرونا کمک کند .
وی گفت: با توجه به تاثیر مکانیزاسیون در ارتباط باپیشگیری از انتقال ویروس کرونا ، بانک کشاورزی می تواند در زمینه پرداخت تسهیلات به کشاورزان برای مکانیزه کردن کشاورزی شان موثر باشد.
گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری می باشد.
نظر شما