حسینقلی قوانلو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با توجه به ابلاغیه جدید کشوری برای بازگشایی اصناف کم خطر آن هم با لحاظ کردن دستورالعمل های بهداشتی و قانونی این وضعیت نیاز به بازرسی و نظارت ها بیشتر دارد که برنامه ریزی لازم برای این کار انجام شده است.
وی ادامه داد : حدود ۵۰۰ بازرس سازمان صنعت مازندران در ماه های اخیر با حجم زیاد کار برای بازرسی از صنوف مواجه بودند حتی در این میان تعدادی از بازرسان به بیماری کرونا مبتلا شدند که این مساله باعث فشار کاری بیشتر بر دیگر بازرسان شده بود .
رییس سازمان صنعت مازندران با اشاره به مصوبه ستاد پدافند زیستی مقابله با کرونای استان مبنی بر همکاری فرمانداری ها برای اختصاص بخشی از کارکنان به عنوان بازرس اصناف ، گفت : خوشبختانه با همکاری خوب فرمانداران در قرارگاه نظارت و بازرسی شهرستان ها تعدادی از کارکنان ادارات به عنوان بازرس معرفی و در اختیار ادارات صنعت شهرستان ها قرار گرفته اند و با ورود این نیروهای تازه نفس ، بازرسی مربوط به اجرای ابلاغیه های ملی برای کنترل اصناف و بازار به دقت نظارت می شود .
قوانلو درباره نحوه فعالیت اصناف کم خطر مازندران هم توضیح داد : مدیران این گروه از اصناف باید با ورود به سامانه وزارت بهداشت و ثبت اطلاعات و ارایه تعهد الکترونیکی ، کد فعالیت دریافت کنند و فعالیت هر صنف هم بر اساس کد صادره مجاز است .
وی افزود : یکی از مواردی که از فردا در دستور کار بازرسان قرار دارد ، رویت کد دریافتی اصناف است و نداشتن این کد منجر به تذکر و پلمب واحد صنفی می شود .
رییس سازمان صنعت مازندران با اشاره به اینکه پروتکل های بهداشتی هر صنف به صورت لوح فشرده در اختیار اتحادیه های مربوطه قرار گرفته است ، گفت : علاوه بر موارد قبلی همچون حفظ رعایت فاصله ۲ متری میان خریدار و فروشنده ، موارد دیگری هم لحاظ شده است مانند نحوه فعالیت فروشگاههای کوچک که خریدار حق ورود به واحد صنفی را ندارد و فروشنده اقلام خواسته شده را جمع آوری کرده و در اختیار قرار می دهد.
مازندران بیش از ۱۶۰ هزار واحد صنفی دارد که بنا به گفته رییس سازمان صنعت استان ۷۵ درصد این صنوف کم خطر هستند.
اتاق اصناف ایران بنابر آنچه «طرح فاصلهگذاری هوشمند»، نامیده فهرست شغلهای پرخطر که تا اطلاع بعدی باید تعطیل باشند اعلام کرده که بجز این شغلها، بقیه کسبوکارها در استانها از ۲۳فروردین و در تهران از ۳۰فروردین میتوانند باز باشند .
فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای بهجز فروشگاههای سوپرمارکتیها و بهداشتیفروشها و شویندهفروشها؛ پاساژ و مجتمعهای تجاری و بازارهای مرکزی سقفدار؛ روزبازارها و نمایشگاهها، آرایشگاهها و سالنهای زیبایی، آموزشگاههای رانندگی ، رستوران، اغذیهفروشی، طباخی و فستفود بهجز رستورانها و آشپزخانههای بیرونبر،مرکزهای بازی و تفریحی و گیمنت، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، گرمابه، سونا و ماساژ، تالارهای پذیرایی و مراسم، قهوهخانه، چایخانه و تریا جز اصناف پرخطر معرفی شد.
نظر شما