ایران همگام با پیشرفت‌های جهانی در حوزه دندان‌پزشکی

تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ارتقای سطح درمان تمامی موارد مربوط به دهان و دندان را مهر تاییدی بر پیشرفت‌های قابل توجه این حوزه در ایران دانست و گفت: پیشرفت‌های خیره کننده دندان‌پزشکی درکشور غیرقابل انکار است.

به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر آرش خجسته امروز همزمان با روز دندان پزشک تاکید کرد: هیچ درمانی در دنیا وجود ندارد که فناوری، دانش اساتید و متخصصان داخلی از آن بی بهره یا حتی یک گام عقب‌تر باشد.

وی با بیان اینکه دهان و دندان می تواند به عنوان یک سد دفاعی اولیه بسیاری از پاتوژن هایی که وارد بدن می شود را دفع کند، خاطرنشان کرد: دهان و دندان نقش ایمنی ذاتی در بدن دارند.

دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در ایران نیز در حوزه دندان پزشکی شاهد پیشرفت های شگرفی بوده است، بدون تردید در حوزه دندانپزشکی و علوم دندانی، دانش اساتید و مراکز تحقیقاتی کشور پا به پای دنیا پیشرفت کرده است.

خجسته به ظرفیت های بالقوه کشور در حوزه دهان و دندان اشاره کرد و گفت: ایران می تواند به عنوان یکی از مهم ترین قطب های علوم دندانی در منطقه باشد.

روزآمدی تکنولوژی با دندانپزشکی عجین است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که رشته دندانپزشکی با تکنولوژی های نوین عجین شده است، افزود: فناوری تاثیر مستقیم بر ارتقا، پیشرفت روزآمد و مداوم این رشته دارد.

خجسته اعمال تحریم‌ های ظالمانه بخشی از مواد اولیه و تجهیزات دندان پزشکی یا در دسترس نیست یا در بیشتر موارد با قیمت های بسیار بالایی عرضه می شود، گفت: این مهم درمان های دندانپزشکی را با مشکلاتی روبرو کرده است.

وی، تلاش محققان شرکت های دانش بنیان برای افزایش تولیدات مواد و تجهیزات دندان پزشکی با بالاترین کیفیت را مورد تاکید قرار داد و افزود: چنانچه تحریم ها ادامه یابد و محققان داخلی نتوانند مواد اولیه دندانی را با کیفیت بالا یا مشابه نمونه های خارجی تولید کنند، حوزه دندانپزشکی با مشکلات پیچیده ای روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: با بالا رفتن قیمت ارز و پایدار بودن تحریم ها یکی از رشته هایی که در آینده دچار دغدغه و مشکل خواهد شد رشته دندان پزشکی است.

دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار امیدواری کرد که با تدابیر مناسب مشکلات و دغدغه جامعه دندانپزشکی کشور کاهش یابد.

خجسته به دغدغه های متخصصان و اساتید دندانپزشکی در راستای ارتقای آموزش اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی و دانشکده های دندانپزشکی باید مرجع اصلی تصمیم گیری در حوزه علمی و آموزش باشند و اگر چنانچه نقش دانشکده های دندانپزشکی در راهبردها و سیاست گذاری ها کم رنگ شود عمق مسائل علمی کاهش خواهد یافت.

وی در ادامه با بیان این که ممکن است برخی منابع و اطلاعات  فضای مجازی فاقد صحت و ارزش علمی باشند، تصریح کرد: مردم باید اطلاعات خود را از منابع رسمی وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و یا دانشکده‌های دندانپزشکی دریافت کنند.

رعایت نکات ساده بهداشتی از اعمال پیچیده درمانی پیشگیری می کند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنین گفت: زمانی که ما یک دندان را از دست می دهیم به تدریج استخوان اطراف فک و دندان ها نیز از بین می روند و طبیعتا این موضوع باعث می شود که نه تنها غدد جویدنی صدمه ببیند بلکه به دلیل کاهش ارتفاع استخوان در دراز مدت فرد نتواند حتی یک پروتز مناسب نیز دریافت کند و در نهایت در ظاهر افراد تاثیر گذار خواهد بود.

خجسته یادآور شد: عدم رعایت نکات ساده بهداشت دهان و دندان می تواند منجر به اعمال پیچیده مثل پیوند های استخوانی، ایمپلنت های دندانی و درمان های سخت شود.

وی، استفاده درست و مستمر از مسواک و نخ دندان را راه حل موثری برای کاهش مداخلات پزشکی در حوزه دهان و دندان ذکر کرد و توجه به توصیه های بهداشتی را از سوی مردم خواستار شد.

دانشیار گروه جراحی فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مهم ترین راهبردهای کاهش بیماری دهان و دندان از سوی کشورهای پیشرفته و موفق در این حوزه، ارتقای سطح بهداشت ذکر کرد و گفت: سلامت دندان ها در گرو پیشگیری و رعایت بهداشت است. جوامع پیشرفته هرگز درمان را اولویت قرار نمی دهند.

قرنطینه فرصت مناسب ارتقای دانش

خجسته با یادآوری شرایط این روزهای شیوع کرونا و قرنطینه، ضرورت ارتقا آموزش علوم دندانپزشکی را مورد تاکید قرار داد و گفت: قرنطینه فرصت بسیار مناسبی برای دانشجویان ایجاد کرده تا بتوانند به صورت مجازی از تکنولوژی های آموزشی روز دنیا بهره ببرند.

وی با بیان این مطلب که استمرار آموزش یکی از اصول اصلی تخصص و مهارت است خاطرنشان کرد: دانشجویان دندانپزشکی باید با استفاده از فضای مجازی و بهره مندی از این مدل آموزشی داشته های خود را تقویت کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارائه راهکارهای موثر برای ارتقا سلامت دهان و دندان مردم از طریق آموزش و یا فرهنگ سازی را ضروری دانست و خواستار توجه متولیان و اساتید حوزه دهان و دندان شد.

خجسته گفت : با نگرش درست و دقیق در حوزه های مختلف درمان، بهداشت، آموزش و تحقیق می توانیم این رشته را همواره روزآمد کنیم و در ادامه دانشجویان کارآمد و با دانش کافی برای ارائه خدمات بهتر به مردم تربیت کنیم.

به گزارش ایرنا، با تصویب طرح تربیت بهداشت کاران دهان و دندان در 23 فروردین سال 1360, برای افزایش میزان سلامت و بهداشت دهان و دندان, 23 فروردین روز دندانپزشک نام گذاری شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha