مختار الرَحبی که پیش از این دبیر مطبوعاتی رییس جمهوری مستعفی یمن بود، در صفحه توییتری خود نوشت: پس از آن که نیروهای امنیتی و ارتش (دولت مستعفی) به طور کامل پادگان نیروهای ویژه را آزاد کردند، فرماندهان شورای انتقالی جنوب دستهجمعی فرار کردند.
الرحبی افزود، نیروهای دولت مستعفی یمن (مورد حمایت عربستان) هماکنون مشغول تأمین امنیت پادگان و مناطق اطراف آن هستند.
مشاور وزیر اطلاعرسانی دولت منصور هادی سخنان "رمزی محروس" استاندار سقطری را بازنشر داد که در آن از تمام نیروهای ویژه خواسته بود به محل مأموریت خود بازگردند.
محروس اعلام کرد: ارتش یمن (دولت مستعفی) همواره بر صلح در سقطری تأکید داشته و هرگز اجازه نمیدهد امنیت و ثبات این استان بازیچه دست ناپاکان قرار گیرد.
در تصاویر و فیلمهایی که الرحبی از این پادگان در صفحه توییتری قرار داده، نشان میدهد که نظامیان دولت مستعفی پرچم نیروهای انتقالی جنوب وابسته به امارات را پایین کشیدهاند.
توییت الرحبی بار دیگر نشان داد که درگیری نظامیان دولت مستعفی و نیروهای انتقالی جنوب همچنان در جزیره سقطری ادامه دارد.
آخرین درگیری میان دو طرف در اواخر اسفند ۹۸ و در شهر و فرودگاه "عدن" در جنوب یمن صورت گرفت.
این درگیری در حالی صورت میگیرد که پس از ماهها کشمکش و برخورد مسلحانه میان نیروهای رییس جمهوری مستعفی یمن و شورای انتقالی جنوب در جنوب یمن، ۱۴ آبان ماه با میانجیگری سعودیها، توافقی میان دو طرف در ریاض امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض میتوان به استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن طی مدت ۷ هفته، متمرکز شدن نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه اشاره کرد.
شورای انتقالی جنوب یمن در سال ۲۰۱۷ پس از برکناری «عیدروس الزبیدی» استاندار پیشین عدن از سوی منصور هادی و با حمایت ابوظبی تشکیل و هدف آن استقلال مجدد بخش جنوبی یمن اعلام شد.
ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان از ۲۶ مارس۲۰۱۵ (فروردین ۹۴) به بهانه بازگرداندن منصور هادی به قدرت یمن را هدف حملههای خود قرار دادهاند. این در حالی است که پس از گذشت بیش از پنج سال از این جنگ، ائتلاف سعودی هیچ دستاوردی در یمن کسب نکرده است.
نظر شما