رسانههای افغانستان امروز دوشنبه از ترور یکی دیگر از محافظان رئیس جمهوری این کشور خبر دادند.
«مجیب الرحمان ضیا» خبرنگار در صفحه فیسبوک خود نوشت، یکی از محافظان رئیس جمهوری شب گذشته در شهرستان پغمان هدف حمله افراد ناشناس قرار گفته و کشته شده است.
وی افزوده است که یک نفر در رابطه با این ترور این ترور بازداشت شده است اما نهادهای امنیتی و وزارت کشور در این باره اظهار نظری نکرده است.
در 15 فروردین نیز «قیام الدین مقصودی» و شنبه شب گذشته نیز «سیدعطاالله» دو تن از محافظان ویژه ریاست جمهوری این کشور در دو حمله جداگانه هدف قرار گرفته و کشته شده بودند.
تاکنون هیچ شخص و یا گروهی مسئولیت این ترورها را برعهده نگرفته است و افزایش ترورها باعث نگرانیمردم شده است.
یازدهم فروردین ماه نیز کابل شاهد ترور «ژنرال شرمیلا» یکی از نظامیان زن در دستگاه اداره امنیت ملی افغانستان بود که خودرو وی توسط افراد ناشناس بمب گذاری و پس از انفجار در بیمارستان جان باخت.
چند ماه پیش نیز فرمانده گارد ریاست جمهوری افغانستان باانفجار بمب جاسازی شده در خودرو اش در کابل زخمی و سپس در بیمارستان جان داد. روز گذشته رئیس شهری اداره امنیت ملی استان «پکتیا» در حمله افراد مسلح ناشناس از یک خودرو هدف قرار گرفت و با دو محافظ خود کشته شدند.
هفت روز پیش یکی از بزرگان استان «میدان وردک» به نام «ضیالدین کمال» ربوده و پس از چند روز جسد وی در کنار جاده یافت شد.
«رحمت الله نبیل» فرمانده محافظان رئیس جمهوری افغانستان که خود ازجمله افرادی بوده است که این نهاد امنیتی را برای محافظت از ریاست جمهوری ایجاد کرده از افزایش ترور اعضای این نهاد ابراز نگرانی کرده است.
وی در صفحه اجتماعی خود نوشته است که 15 سال پیش این نهاد مهم را از فنی ترین نهاد در منطقه می باشد، ایجاد کرد تا در شرایط سخت امنیتی از ریئس جمهوری و مهمانان ریاست جمهوری محافظت کنند و آنها دراین وظیفه موفق بوده اند.
نبیل گفته است که در این روزها همکاران دلیر و شجاع به طور ناجوانمردانهبه شهادت می رسند؛ که برایم آزار دهنده است.
رئیس سابق اداره امنیت ملی افغانستان خطاب به نیروهای امنیتی نوشته است که پس از امضای توافقنامه صلح قطر بین آمریکا و طالبان گروههای تروریستی در راهبرد خود تغیراتی ایجاد کرده اند که باید متوجه آنها باشند.
به باور نبیل تروریستها بتازگی در تلاش برای به چالش کشیدن علمای دینی نیز هستند تا این کشتارها را مشروع جلوه دهند.
وی افزوده است که ترور فرماندهان سطح متوسط در ارتش، پلیس و امنیت ملی که فرماندهی جنگ در میدان نبرد را علیه آنها برعهده دارند، در بزرگ شهرها از اهداف جدید دیگر تروریستها می باشد که تا با استفاده از خروج نظامیان خارجی، وضعیت سیاسی موجود را به نفع خود تغیر دهند.
به باور رئیس سابق اداره امیت ملی افغانستان طالبان با امضای توافقنامه قطر نه تنها ماشین جنگی خود را ضعیف نخواهند کرد بلکه تلاش خواهند کرد تاجفرافیای تحت نفوذ خود را گسترش دهند که پس از امضای توافقنامه صلح با آمریکا بطور عملی مشاهده می شود.
این آگاه مسائل امنیتی افغانستان می گوید که طالبان با دنبال کردن این اهداف می خواهد بین نیروهای امنیتی، دولت و مردم فاصله ایجاد کند تا حمایت مردم از نیروهای دولتی کاهش یابد.
وی از نهادهای امنیتی و نظامی خواسته است که آنها نیز برنامههای نظامی و امنیتی خود را بعد از مطالعه و بررسی تمام آسیب شناسی کرده و مطابق با شرایط آماده سازند.
نهادهای مربوط تاکنون در باره این ترورها اطلاعاتی منتشر نکرده اند و مانند گذشته گفته اند که موضوع را پیگیری می کنند.
پلیس شهر کابل در گذشته همواره در تشریح ضعف امنیت در این شهر و عدم کشف سرنخ برای ترورهای از این دست همواره به موضوع کاستی در ظرفیت های فنی، تجهیزات، سازمان اطلاعاتی و توانایی نیروهای پلیس مرتبط می سازد و از دهها اقدام پیشگیرانه که در برابر وقوع جرم انجام شده خبر می دهند اما سریال ترورها همچنان ادامه می یابد.
نظر شما