۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۰۶
کد خبرنگار: 2546
کد خبر: 83748915
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

لبنان نیازمند بازگشت سریع به فعالیت اقتصادی است

۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۰۶
کد خبر: 83748915
لبنان نیازمند بازگشت سریع به فعالیت اقتصادی است

تهران - ایرنا - تداوم بسیج عمومی و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها در لبنان برای کنترل شیوع "ویروس کرونا" موجب شده تا مشکلات اقتصادی این کشور بیشتر و معیشت مردم به ویژه کسانی که حقوق مستمر ندارند، به خطر افتد، به همین دلیل لبنان نیازمند بازگشت سریع به فعالیت‌های اقتصادی است.

به گزارش روز دوشنبه "المنار" شبکه رسانه‌ای حزب الله لبنان،‌ مباحث اقتصادی و بهداشتی در همه کشورهایی که با شیوع ویروس کرونا در حال نبرد هستند، اولویت‌های نخست را تشکیل می‌دهند،‌ این کشورها معمولا با سه رویکرد متفاوت در این زمینه روبرو هستند .

یک دسته از کشورها به دلیل دارا بودن ذخیره ارزی مازاد،‌ پس اندازها و یا وجوه مستقل و داشتن شرایط خوب اقتصادی با هدف به شکست کشاندن بیماری کرونا عایدات اقتصادی را قربانی کردند. برخی دیگر از کشورها گرچه شیوع ویروس کرونا را جدی می‌گیرند، اما اولویت را به اقتصاد و تداوم فعالیت‌های اقتصادی داده‌اند و برخی دیگر با تلفیق هر دو روش تلاش کرده‌اند رویکرد سازشی را در پیش بگیرند، زیرا می‌دانند اثرات اقتصادی عظیم ناشی از تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی ضربات مهلک‌تری از کرونا بر جامعه خواهد گذاشت.

المنار افزود: در این بین لبنان برای مواجهه با ویروس کرونا هیچ ذخایر ارزی یا مازاد بودجه و یا حتی امکان انتشار اوراق قرضه برای تأمین هزینه‌های رویارویی با ویروس کرونا در بخش‌های مختلف را ندارد. اقتصاد کشور از عدم تعادل شدید تراز تجاری به نفع واردات و کسری مزمن در بودجه عمومی بین هزینه‌ها و درآمدها رنج می‌برد.

انباشت بدهی‌های عمومی داخلی و خارجی منجر به کاهش رتبه اعتباری لبنان توسط مؤسسات بین‌المللی شده و در نتیجه آن سرمایه‌گذاران رغبتی برای سرمایه‌گذاری در لبنان ندارند و در این بین کرونا بار مضاعفی را چه از نظر بهداشتی و اجتماعی و چه از نظر کاهش درآمدها برای دولت لبنان ایجاد کرده است. 

این شبکه اضافه کرد: دولت لبنان تلاش کرده طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و تجاری را برای مهار شیوع ویروس کرونا تعطیل کند و در این زمینه تا حدود زیادی نیز موفق بوده و میزان پایین موارد ابتلا و مرگ افراد بر اثر کرونا نشانگر این موفقیت است. اما سووال اینجاست که این رویکرد تا چه زمانی می‌تواند تداوم یابد و دولت تا کجا می‌تواند با خسارت معیشتی که شهروندان دیده‌اند، به ویژه آنهایی که دارای درآمد محدود هستند و یا حقوق ثابت ندارند، کنار بیاید و به آنها کمک کند.

آیا می‌توان با انجام اقدامات پیشگیرانه و اتخاذ برخی تدابیر نظیر پوشیدن ماسک‌های محافظ و فاصله‌گذاری اجتماعی بین کارگران ، کارمندان و مشتریان مانند آنچه که امروز در داروخانه‌ها و فروشگاههای عرضه محصولات غذایی و ضروری رعایت می‌شود، چرخ اقتصاد را به آرامی و به تدریج به حرکت درآورد .

المنار افزود: علاوه بر این باید در نظر بگیریم که ممکن است بحران کرونا طولانی‌تر از این شود و عواقب آن نظیر محدودیت‌های اجتماعی تداوم یابد، در آن صورت جامعه به شدت نیازمند لبنان چگونه به آینده خود می‌تواند امیدوار باشد .

لذا تداوم و رعایت دقیق مقررات پیشگیرانه و حفظ سلامتی که اکنون به بخشی از فرهنگ عمومی تبدیل شده، می‌تواند نکته کلیدی در کنترل این بیماری و همزمان شروع آرام فعالیت‌های اقتصادی باشد.

این شبکه خبری اضافه کرد: باید مراقب بود جراحت‌های کرونا زخم‌های عمیق‌تری بر ریه‌های اقتصادی لبنان وارد نسازد.

بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت لبنان، شمار افراد مبتلا به کرونا در این کشور به ۶۳۰ نفر و تعداد کسانی که بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند نیز به ۲۰ نفر رسیده است.

لبنان به دلیل اجرای تدابیر سخت‌گیرانه بهداشتی و درمانی به نسبت جمعیت خود یکی از پایین‌ترین موارد ابتلا و مرگ را در بین کشورهای گرفتار این بیماری دارد.

شورای عالی دفاع لبنان پنجشنبه گذشته وضعیت بسیج عمومی برای مقابله با بیماری کرونا را در این کشور به مدت دو هفته دیگر (‌تا روز هفتم اردیبهشت ،‌ بیست و ششم آوریل ) تمدید کرده است.

در این مدت از ساعت ۱۹ تا پنج صبح مقررات منع رفت و آمد برقرار و تمامی مشاغل به جز فروشگاههای عرضه مواد غذایی ، دارویی ، بهداشتی و خدمات اضطراری بسته خواهد بود.

بر اساس اعلام مقام‌های مسوول در لبنان، بسیج عمومی برای کاهش ترددها و تجمع‌ها در تمام مناطق لبنان با قوت ادامه دارد و همه مردم و صاحبان مشاغل در این زمینه همکاری خوبی را با دولت، ‌نیروهای مسلح، ‌ماموران شهرداری و کارکنان شبکه‌های بهداشت و درمان داشته‌اند.
فرودگاه بین المللی "رفیق حریری" تنها فرودگاه رسمی این کشور همچنان به روی همه هواپیماهای تجاری و خصوصی به استثنای هواپیماهای سازمان ملل و دیگر سازمان های وابسته به آن از جمله "یونیفل" (نیروهای کلاه آبی مستقر در منطقه حایل بین مرزهای لبنان با فلسطین اشغالی) و همچنین سازمان بهداشت جهانی بسته است.

علاوه بر  فرودگاه، ‌تمام بنادر و گذرگاه‌های زمینی لبنان همچنان تعطیل هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha