۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۵۷
کد خبر: 83749429
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هیچ مورد فوتی در جمعیت عشایر دراثر کرونا ثبت نشده است

۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۵۷
کد خبر: 83749429
هیچ مورد فوتی در جمعیت عشایر دراثر کرونا ثبت نشده است

تهران - ایرنا - رییس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه تنها دو مورد ابتلا به ویروس کرونا در جععیت عشایری در دو استان خراسان جنوبی و خراسان شمالی مشاهده شده است، گفت: مورد اول بهبودی کامل بدست آورد و مورد دوم هم در قرنطینه و روبه بهبودی است و با توجه به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در جمعیت عشایر کشور تا کنون هیچ مورد فوتی نداشتیم.

کرمعلی قندالی روز دوشنبه در نشست اقدامات انجام شده در حوزه های روستایی و عشایر که با حضور معاون روستایی و مناطق محروم و عشایر کشور در وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، افزود: با توجه به محیط فیزیکی عشایر که دهها برابر محیط شهری، از یکدیگر فاصله اجتماعی دارند، تا کنون دو مورد از خراسان شمالی و خراسان جنوبی از عشایر ابتلا به بیماری کرونا مشاهده شد که یک خانوار کاملا بهبود یافته و یک خانوار هم در قرنطینه و درحال بهبود هستند.
وی اضافه کرد: این نوع سبک زندگی (عشایری) و این قدرت جسمانی باعث می شود کمتر صدمه می بینند.
قندالی درباره اقدامات انجام شده در مدیریت بیماری کرونا در بین جمعیت عشایر گفت: بخشی از اقدامات در خود منطقه بود که از همان نخست با دانشگاه علوم پزشکی آن مناطق مکاتبه‌ای داشتیم و دانشگاه‌های علوم پزشکی هم به جد راغب و پیگیر موضوع شدند.

کوچ عشایر تا نیمه اردیبهشت به تعویق می‌افتد
رییس سازمان امور عشایر در ادامه در خصوص مدیریت کوچ عشایر نیز عنوان کرد: کوچ از ییلاق و قشلاق است. باید مدیریت کوچ را با حوزه اقلیمی منطبق کنیم و هرزمان به این نتیجه رسیدیم که با توجه به حجم بارش مناسب و خنک تر شدن ۲ درجه ای هوا تا نیمه اردیبهشت، تا عادی تر شدن شرایط، کوچ را به تعویق بیندازیم.
وی افزود: هرگاه این توافق حاصل شد ۱۵ روز تا یک ماه کوچ به تعویق بی‌افتد. جز برخی موارد جزیی که عشایر عجله کردند و در برف و باران گرفتار شدند، ۹۰ درصد در قشلاق ماندند. از ۱۵ اردیبهشت کوچ حتما اتفاق خواهد افتاد و پیشنهاد دادیم به دولت که کمک کنند چون مجبوریم بخش زیادی از کوچ را مکانیزه کنیم و این بهترین راه برای عدم تماس است که با کامیون آنان را به ییلاق برسانیم .
وی هزینه کمکی برای هر خانوار را ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: ۱۰۰ میلیارد تومان از دولت برای این منظور کمک خواستیم البته میزان هزینه انتقال مکانیزه برای کوچ بیش از اینهاست و بخشی هم توسط خود عشایر تامین می شود.
قندالی اضافه کرد: همچنین از ورود به مناطق زندگی عشایری در روز طبیعت ۱۰۰ درصد جلوگیری شد. اتفاق خوب دیگر، راه اندازی سامانه اطلاع رسانی برای جمعیت عشایر بود.
این مسئول با اشاره به اثرات و تبعات مدیریت کرونا گفت: اثرات در کوتاه مدت و تبعات در بلندمدت خود را نشان می دهد. باید تبعات را در قالب مستند، مدیریت و منعکس کنیم.
وی ادامه داد: کرونا در اقتصاد روی صنایع دستی، امور گردشگری و تولید محصولات لبنی و پروتئینی جمعیت عشایر کشور متاسفانه تاثیر گذاشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha